Appsperiments
De drie applicaties die Google afgelopen nacht in de Google Play Store heeft gezet zijn experimenten met nieuwe technieken. Vandaar dat Google ze ‘appsperiments’noemt, een samentrekking tussen ‘apps’en ‘experiments’. Wanneer je de apps ook opstart, krijg je een beginscherm met de term ‘Research at Google’.
Sefissimo!
De eerste applicatie die Google heeft uitgebracht is een selfie-app. Met Selfissimo maak je een reeks selfies achter elkaar in zwart-wit en word je aangemoedigd door kreten als ‘Belissimo!’ die als teksten over je beeld gaan. Wanneer je de app opstart zie een beginscherm met een eenvoudige startbutton. Als je deze aanklikt, begint de app achter elkaar een serie selfies te maken.
De app maakt alleen de volgende foto wanneer je gezicht van expressie verandert. Dus wanneer je je gezicht perfect stil houdt, gebeurt er niks. Deze gaan door totdat je het scherm weer aanraakt en er een fotostrip verschijnt. Je kunt deze fotostrip downloaden of een van de foto’s afzonderlijk selecteren en downloaden.
Verder kun je niks met de app, de fotostrips worden zelfs niet in de app opgeslagen. In het menu kun je alleen de fotografie-aanmoedigingen uitzetten, dat is alles.
Storyboard
De tweede app uit deze reeks is een stuk spannender. Storyboard pakt een video en neemt daar scenes uit om er een Storyboard van te maken. Dat ziet er uit als een stripverhaal met verschillende vakjes met daarin de scenes. Wanneer je een pull-down (vinger op scherm en naar beneden trekken) dan maakt de app van jouw beelden tekeningen zoals je zou verwachten op een Storyboard. Je krijgt achter elkaar verschillende effecten en indelingen.
Met een tap op het scherm kun je de verschillende Storyboards downloaden en ze bewaren. Ook deze app kan niet veel meer dan dit, de foto’s worden niet in de app opgeslagen en er zijn geen instellingen.
Scrubbies
Tja, pijnlijk maar deze app is alleen uitgebracht voor iOS en daar we net geen iPhone op de redactie hadden liggen kunnen we deze ook niet uitproberen. Maar ook dit moet een leuke app zijn, je schiet er eerst een video mee en de app laat je de leuke momenten eruit halen, loopen (achter elkaar herhalen van een stukje video) en dergelijke. Wanneer we het goed begrijpen kun je dit bedienen met een vinger op het scherm zoals een DJ met een plaat zou scratchen.
Conclusie
Van mij mag Google dit vaker doen, het is een leuke onderbreking van al het andere serieuze werk. Het is een manier om nieuwe technieken te testen die ons wel bevalt. In de Selfissimo-app test Google de techniek van de gezichtsherkenning en in Storyboard het omzetten van beelden in tekeningen. Op deze manier krijgen wij leuke apps om mee te spelen en Google de feedback om de technieken verder te ontwikkelen.
Bron: Google
App niet meer beschikbaar
com.google.android.apps.photolab.storyboard
App niet meer beschikbaar
com.google.android.apps.photolab.selfissimo
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik ben een beetje klaar met dat proberen van Google. Elke keer als je denkt dat je iets leuks hebt stoppen ze ermee.
Maak het eerst maar af en geef de garantie dat het blijft.
Storyboard is grappig maar meer ook niet. De filters zijn over het algemeen vrij lelijk.
Selfisimo doet wel wat het moet doen (meer ook niet) maar heeft duidelijk nog wat optimalisatie nodig. Verschrikkelijk traag en slurpt al je ram op.
Maar bij beide, voor 1e releases niet slecht.