Zal Google Duo het FaceTime van Android worden?

Zal Google Duo het FaceTime van Android worden?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Videobellen

Het bellen via een video-verbinding op een smartphone wint langzamerhand terrein. Apple's FaceTime heeft wat dat betreft de markt opengebroken. Op Android is het grootste probleem dat er geen standaard is zoals FaceTime bij Apple. Er zijn mogelijkheden te over om te videobellen via verschillende apps. De meest gebruikte op dit moment zal de video-bellen-functie zijn in WhatsApp omdat vrijwel heel Nederland deze app gebruikt.

Duo

Voor Android in het algemeen zal Google Duo de 'standaard' videobel-dienst gaan worden. Er zijn steeds meer integraties te zien van Duo in andere Google-apps. Zo kan een bezitter van een Google Pixel en een Google Pixel 2 standaard in de telefoon-app gebruik maken van videobellen via Google Duo. Dit kan zelfs nu ook tijdens het gesprek worden geactiveerd. Op het bel-scherm zie je naast de knoppen voor Bluetooth en speaker ook een video-bel-icoon staan. Wanneer je deze tijdens het gesprek activeert zal het gesprek overgaan op een video-gesprek via Google Duo. Deze integratie zie je ook in de Contacten-app en de SMS-app van Google, vanuit die omgeving kan er ook direct een videogesprek worden opgestart.

Andere toestellen

Google heeft bij het uitrollen van deze mogelijkheden naar de Nexus-, Android One- en Pixel-modellen al laten weten dat ze dit ook naar andere Android-telefoons willen brengen. Dat is nog niet zo eenvoudig omdat Google daarover in gesprek moet met alle providers en dat zijn er nog al wat in de wereld. Dat hoeven ze niet te doen voor de Nexus-, Android One- en Pixel-modellen omdat hier geen speciale carrier-edities van gemaakt kunnen worden.

Een tweede partner waar Google mee moet overleggen zijn de bedrijven die de Android-telefoons maken. Samsung, LG, HTC en dergelijke maken gebruik van hun eigen skin en vaak ook een eigen versie van de telefoon en contacten-app. Dat moet allemaal op elkaar afgestemd worden en de diverse toestel-partners moeten dat ook maar willen.

Wat is het voordeel?

Een standaard integratie van bellen via video met Google Duo heeft als voordeel dat iedereen het kan en je niet eerst hoeft te vragen of iemand WhatsApp, Telegram of Skype heeft. Wanneer we dat bereiken zijn we benieuwd of Google het video-bellen via Google Duo ook beschikbaar gaat maken via de browser. Daar gebruiken we nu Google Hangouts voor maar dat maakt met Google Meet een switch naar de zakelijke kant. Wanneer dit allemaal bereikt is zal er op Android een gelijke zijn aan Apple's FaceTime.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..
Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..
Contacten

Contacten

Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk