Google voorziet Gmail van slimme antwoorden met 'Smart Reply'

Google voorziet Gmail van slimme antwoorden met 'Smart Reply'

Smart Reply

Google wil er alles aan doen om mensen, die een druk leven hebben, het makkelijker te maken. Veel van de functies die Google hiervoor gebruikt zijn gebaseerd op machine learning. Dit geldt ook voor Smart Reply, een functie die in 2015 voor de e-mailapp Inbox werd geïntroduceerd.

De antwoordsuggesties zijn gebaseerd op de tekst in de e-mail. Naarmate de gebruiker Smart Reply langer gebruikt, leert het van de gebruiker en ziet het dus welke slimme antwoorden bij hem of haar passen. Volgens Google kiezen Inbox-gebruikers bij 12% van hun antwoorden voor één van de drie slimme suggesties in de app.

Dit algoritme is door de ontwikkelaars op verschillende punten verbeterd, waardoor het percentage bruikbare antwoorden omhoog moet gaan. Vervolgens hebben zij het stukje techniek naar Gmail gebracht. Ook hier worden nu bij elk bericht drie slimme antwoorden gesuggereerd waarmee de gebruiker snel en eenvoudig een bericht naar de verzender terug kan sturen. Dit slimme antwoord kan desgewenst aangepast worden voordat het verstuurd wordt.

Beschikbaarheid Smart Reply in Gmail

Zoals vele functies die Google uitrolt naar hun apps, is ook Smart Reply voor Gmail alleen in het Engels beschikbaar. In de komende weken wordt hier Spaans aan toegevoegd, Google geeft aan dat andere talen snel zullen volgen. De Nederlandse taal staat zeker niet voor aan in de rij als het om dit soort functies gaat. We verwachten dan ook niet dat we er snel gebruik van kunnen maken. Voor degene die hun Androidtoestel standaard ingesteld hebben op de Engelse taal en veel gebruik maken van deze taal binnen Gmail, kan het nu al uitkomst bieden.

De update met Smart Reply wordt nu beschikbaar gesteld voor zowel Android- als iOS-gebruikers van Gmail.

Via: Google

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties