Zo laat je Gboard spraak in realtime vertalen en typen

Zo laat je Gboard spraak in realtime vertalen en typen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gboard-vertalingen

Google werkt al langer aan de mogelijkheid om gesproken conversaties via Google Translate te vertalen. Het was bijvoorbeeld één van de belangrijkste functies die kwam met de eerste Pixel Buds-oortjes, ook als was er toen nog duidelijk veel werk aan de feature. Google kondigde verbeteringen aan met de Pixel Buds 2 en dit jaar kwam het bedrijf met de mogelijkheid om via Translate in realtime te vertalen en de tekst te transcriberen.

Google gaat nu nog een stap verder en het introduceert nu realtime vertalingen voor Gboard. Het was al langer mogelijk om in Gboard te vertalen, maar je moest daarvoor de tekst eerst typen. Gboard kan voortaan met de laatste update in realtime spraak vertalen, en je kan dus een gesprek voeren terwijl de vertaling automatisch wordt getypt met je toetsenbord. Dat heeft duidelijke voordelen, want voorheen moest je dan telkens je getranscribeerde tekst uit Translate kopiëren en plakken in een notitie of document.

Beeld van de functie

Zo werkt het

Om de functie te gebruiken, moet je zorgen dat je de laatste versie van Gboard gebruikt. Tik daarna in je toetsenbord-app op het pijltje en vervolgens kies je 'Vertalen'. Om dan ook vertaling via spraak te activeren tik je op het microfoontje. Het enige nadeel aan de functie is dat je momenteel wel beperkt bent in het aantal tekens dat je maximaal in één keer kan laten vertalen. Als je dus een lange conversatie wil vertalen en verwerken in een document, ben je nog altijd aangewezen op het kopiëren en plakken vanuit Google Translate.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk