Straks kun je zien hoelang je op Facebook en Instagram zit

Straks kun je zien hoelang je op Facebook en Instagram zit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sociale mediarust

Verslaving aan sociale media is een fenomeen van onze tijd, en Facebook hoopt de kritiek van sceptici beter van een antwoord te voorzien aan de hand van een nieuwe toevoeging aan zowel de apps van Facebook als Instagram. Vanuit het instellingenmenu kunnen gebruikers een pagina opvragen waarop een grafiek te zien is die je confronteert met je dagelijkse gebruik van de app.

Wie vervolgens oordeelt dat zijn of haar tijd op sociale media de spuigaten uitloopt, kan het hef in eigen handen nemen want op diezelfde pagina kan je meteen jezelf een limiet opleggen van je gebruik. Je kan bijvoorbeeld een maximale toegestane tijd instellen. Als je vervolgens die tijd overschrijdt, word je door een melding daaraan herinnert.

8 uren stilte

Anderzijds kan je jezelf ook wat meer rust gunnen door alle notificaties van de apps tijdelijk te verbergen. Je kan ervoor kiezen om minimaal 15 minuten en maximaal 8 uur lang van niets op de hoogte te worden gehouden. Opmerkelijk is wel dat Facebook zijn gebruikers niet toelaat om meteen langer dan 8 uur voor een ‘vredige’ notificatiebalk te kiezen.

Instagram op je smartphone

Wie verder wil gaan in het monitoren van zijn dagelijkse gebruik van smartphones kan de app Phone Usage Monitor uitproberen. Voorlopig is de app nog in bèta, maar je kan ze alvast gratis installeren via de Play Store. Voor een reclamevrije versie betaal je 1,79 euro.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer Facebook de update precies zal lanceren, maar verwacht wordt dat het in de heel nabije toekomst zal zijn. Je vindt meer informatie over de functie in het aankondigingsbericht van Facebook. Ga jij jezelf straks een limiet in deze apps opleggen?

Via: NU.nl

Phone Usage Monitor (Unreleased)

Phone Usage Monitor (Unreleased)

Phone Usage Monitor houdt in de gaten hoe vaak je je smartphone gebruikt en welke apps je het meest gebruikt. Daarnaast kunnen gebruikers zelf aangeven welke acties ..
Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk