Chrome voor Android laat je nu sneller tabbladen sluiten

Chrome voor Android laat je nu sneller tabbladen sluiten

Google Chrome-tabbladen

Google Chrome-tabbladen hebben de afgelopen tijd al veel veranderingen ondergaan. Individuele tabbladen maakten bijvoorbeeld voor lange tijd deel uit van ons recente apps-menu alvorens ze enkel een apart plaatsje kregen in je browser. Meer recent kreeg Chrome ook veel verbeteringen wat tabbladen betreft, want Google maakte het mogelijk om tabbladen gemakkelijk te verzenden, groeperen en een preview te bekijken op de desktop-versie van Chrome 77.

Met Chrome versie 78 gaat Google het voortaan gemakkelijker maken om acties te ondernemen met tabbladen. Als je de tabblad-knop naast de zoekbalk lang ingedrukt houdt, verschijnt er een menu met drie opties: 'Tabblad sluiten', 'Nieuw tabblad' en 'Nieuw incognitotabblad'. Met 'Tabblad sluiten' sluit je op een snelle manier in één keer het huidige tabblad. Voordien moest je de tabblad-knop in Chrome indrukken om dan het preview-venster van een tabblad weg te vegen of op het kruisje te tikken.

Weergave van tabbladen

Alles gebundeld

In feite voer je met het nieuwe menu nog steeds evenveel stappen uit als voorheen, maar het is handig dat Google nu drie acties rond tabbladen bundelt in één menu. Als je de tabblad-knop lang indrukt dan kan je de drie belangrijkste acties rond tabbladen uitvoeren. Verder is er rechtsboven nog steeds een menuknop aanwezig binnen de tabblad-interface van de browser, namelijk als je de tabbladknop één keer kort indrukt. Met die knop kan je in één keer alle tabbladen sluiten of je kan naar de instellingen van Chrome.

Links: de menuknop in het tabbladoverzicht, rechts: de oude manier om een tabblad te sluiten

Wat denk jij van het nieuwe tabbladmenu? Vind jij het beheren van tabbladen in Chrome op je telefoon vlot werken of denk je dat Google nog verbeteringen kan doorvoeren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties