1. HERE WeGo
Laten we meteen met de deur in huis vallen, want dit is echt de nummer één app die wij zouden aanbevelen. HERE WeGo is een complete navigatie-app die uitstekende routebegeleiding biedt en andere krachtige functies, ze bevat ook veel horecaplaatsen en andere interessante bestemmingen die in veel andere gratis apps ontbreken. De app bevat ook prijzen voor openbaar vervoer en ze ondersteunt offline kaarten, waardoor ze veel van de belangrijkste Google Maps-functies overneemt.
HERE WeGo is door Huawei zelf naar voren geschoven als de navigatie-app bij uitstek op telefoons van het merk, maar ze is ook geen onbekende. De app werd eerst ontwikkeld door Nokia voor zijn eerste smartphones met het Symbian-besturingssysteem en ze vormde bijna eigenhandig het hoogtepunt van dat systeem.
2. Sygic
Deze app zal niet voor iedereen als een bekend alternatief in de oren klinken, maar toch kent Sygic wereldwijd 500 miljoen gebruikers, en ze is ook in de Play Store te vinden. Sygic draait om offline kaarten, want meteen als eerste vraagt ze je om de kaart van je land te downloaden. De app bevat ook interessante plaatsen, ze geeft je huidige snelheid weer en ze heeft een overzichtelijke interface. Toch is ze minder uitgebreid dan HERE WeGo en bepaalde geavanceerdere functies zoals verkeersinformatie zitten achter een betaalmuur.
3. MAPS.ME
Deze app was al langer beschikbaar in de Huawei AppGallery en voor de lancering van bovenstaande apps was ze zowat het enige bruikbare alternatief voor Google Maps. Toch zijn de mogelijkheden van deze app beperkt, want app herkent minder plaatsen dan HereWeGo en Sygic. De interface en routebegeleiding werkt ook minder fijn en de app voelt wat gedateerd aan. MAPS.ME dan weer wel helpen bij het boeken van een hotel in je buurt, want ze verwijst dan door naar Booking.com.
4. Coyote
Deze app is betalend via een abonnement, maar ze biedt naast gewone navigatie ook real-time informatie over het verkeer, flitsers, snelheidsbeperkingen en alle mogelijke gevaren met uitzondering van traag rijdende senioren op een drukke weg. Grapje. In Coyote krijg je bij het voorstel van een nieuwe route ook meteen een handige opsomming te zien van al die hindernissen op je weg, en je kan de app 30 dagen lang gratis testen.
5. Toch gewoon Google Maps?
Google Maps is niet beschikbaar in de AppGallery en de app wordt ook niet overgenomen van je oude telefoon via de Phone Clone-tool van Huawei. Toch kan je de app wel downloaden via een veilige bron zoals APK Mirror waar je de laatste versie kan terugvinden. Begin dit jaar stelden wij vast dat Maps via die methode niet volledig werkt door het ontbreken van Google Play Services, en dat ze geen toegang heeft tot je locatie. Daar is nu verandering in gekomen, want je kan een melding over Play Services wegtikken en dan zoals je gewend bent van de app gebruikmaken. Al krijg je nog steeds geen automatische updates, en die zal je dus handmatig via APK Mirror moeten downloaden.
Wat is jouw favoriete navigatie-app op telefoons met Huawei Mobile Services? Gebruik jij Google Maps of een van bovenstaande alternatieven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Magic earth is een geweldige navigatie app, zelfs nieuwe wegen in aanbouw worden al (in stippellijn) aangegeven
Goed, dat jullie aandacht geven aan niet-google systemen.
Voor een een goede navigatie app kan OsmAND proberen. Je kunt zowel via de website (veel info) als via F-droid de app downloaden.
Ik wist niet dat Here WeGo in die AppGallery stond? En ook Business Calendar 2! Dat zijn toch echt wel veelgebruikte apps van mij… Als ze ook Solid Explorer hebben dan zou ik volledig kunnen omschakelen naar dit systeem moest Huawei met een flagship killer afkomen.
Leuk artikel, uiteindelijk is Google ook niet onvervangbaar als er genoeg alternatieven zijn.
Ik gebruik al jaren Waze, de alternatieve google navigatie-app. Ook directe omleidingen en alternatieve routes bij file.
Ik heb een Huawei P9 met de google maps app. Volgens mij was de app al voor geïnstalleerd.
Voor de outdoor activiteiten gebruik ik Russian Topo Maps (Deze app was Soviet maps).