Samsung Galaxy S25 Ultra: nu met upgrade voordeel tot €633

Ansa, berichtenapplicatie met zelfvernietigende berichten

Dimitry Vleugel
Dimitry Vleugel
11 september 2013, 13:19
2 min leestijd
Ansa, berichtenapplicatie met zelfvernietigende berichten

Lees verder na de advertentie.

Conversatie

Wanneer je een normaal gesprek met iemand hebt dan kun je dat later niet teruglezen of terugluisteren. Een gesprek dat je via WhatsApp of gelijk welke andere messenger-applicatie voert, wordt wel bewaard en kan later gebruikt worden, voor of tegen je.

De bedenkers van de app Ansa willen voorkomen dat mensen later spijt krijgen van de dingen die ze gezegd en geschreven hebben wanneer het tegen hen wordt gebruikt. De applicatie gaat door voor een hele gewone messengerapplicatie waarmee je tekstberichten kunt sturen maar ook foto’s en krabbels.

Er zitten leuke extraatjes op zoals filters die je door te swipen over een foto kan leggen en video’s die je vanaf YouTube kunt toevoegen. Maar het unieke zit hem in het feit dat je een gesprek ‘off the record’ kunt houden. Door deze functie in te schakelen wanneer je in een gesprek zit, zal elk bericht 60 seconden nadat het gelezen is worden vernietigd. Zo blijven er geen sporen achter van het gesprek.

Screenshot

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want de andere kant kan natuurlijk een screenshot maken van het beeldscherm. Ook daar heeft Ansa aan gedacht, want wanneer je gesprekspartner een screenshot maakt, krijg je daar netjes een melding van. Niet alleen in de app en via een notificatie, maar ook via een e-mailbericht. Grondig dus. Vreemd is wel dat Ansa het maken van screenshots niet blokkeert. Dit doet bijvoorbeeld de ABN AMRO Bankieren-applicatie wel. 

 

Het design van deze applicatie is dik in orde en doet me denken aan de applicatie Any.do. Een mooi menu dat vanaf de zijkant komt inzetten en grote monochrome iconen maken het een hele mooie applicatie. Het lijkt erop dat deze applicatie het heen en weersturen van gevoelige informatie welke wel eens tegen je zou kunnen werken een stuk veiliger maakt. Aan de andere kant is dit vooral schijnveiligheid. Het is natuurlijk nog altijd mogelijk om een foto van het scherm te maken en daarnaast is het natuurlijk ook nog maar de vraag hoe veilig en betrouwbaar de servers van Ansa zijn. 

We kennen dit principe natuurlijk al uit de applicatie Snapchat, maar bij Ansa heb je de keuze om het wel of niet aan te zetten. 

 

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

11 september 2013, 17:31

Van ing-app kunnen ook geen screenshots worden gemaakt. Jammer, ik heb geprobeerd er een te sturen als betalingsbewijs. Nu heb ik dus idd een foto van m’n scherm opgestuurd. Laaastig!

11 september 2013, 17:24

Google talk gaf ook al de mogelijk off record te chatten. Zo nieuw is het dus niet

11 september 2013, 17:18

Gebruiken ze end-to-end encryptie?

11 september 2013, 17:01

En als ik nu met een andere telefoon een foto maak van wat er op het schrem staat kan dat volgens mij niet geregistreerd worden. Dus nog niet helemaal water dicht. 😉

11 september 2013, 15:27

Ik ben beniewd wanneer de technologie zover is dat je een mailtje krijgt dat iemand een foto van je bericht gemaakt heeft. Genoeg sensoren op je telefoon die dat kunnen registreren.