Android 4.4.3 dialer hands-on: wat is er nieuw?

Android 4.4.3 dialer hands-on: wat is er nieuw?

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Dialer Android 4.4.3

De dialer van Android 4.4.3 is vernieuwd. De dialer is simpel gezegd de telefoon-app voor Android, waarmee gebeld kan worden, maar ook het opzoeken van contacten wordt met deze app gedaan. Over de gehele linie is de versie in Android 4.4.3 een stuk frisser en overzichtelijker geworden. Ook visueel gezien is de dialer nu aantrekkelijker, zo is het snelkeuze-gedeelte op de eerste pagina, waar favoriete contactpersonen aan toegevoegd kunnen worden, een stuk groter geworden. Als er een profiel-afbeelding beschikbaar is, zal deze getoond worden. Van hieruit is het ook mogelijk te navigeren naar alle contact en een zoekopdracht uit te voeren. Dit kan voor zowel contactpersonen, maar ook voor bedrijven en personen in de buurt.

Toetsenbord

Ook het toetsenbord waarmee een nummer ingetoetst kan worden is lichter geworden. In de vorige versie van Android was dit toetsenblok donker, maar ook deze heeft een make-over gekregen. In combinatie met de frisse blauwe kleur maakt het de dialer weer iets stijlvoller. Vanuit dit scherm is het, net als voorheen, mogelijk contacten te zoeken via T9, net als het 'oude' sms'en. Ook de actionbar, de balk aan de bovenzijde van de app, heeft dezelfde nieuwe, frisse blauwe kleur meegekregen en zorgt voor meer contrast in de app.

Beschikbaarheid

De nieuwe dialer wordt standaard meegeleverd met de update naar Android 4.4.3, maar is ook als los installatiebestand (APK) te downloaden. Deze zal alleen werken op toestellen die draaien op Android 4.4.2 of hoger in de Nexus- of Google Play Edition-serie. Een installatie op de Samsung Galaxy S5 werkte niet, blijkt uit een eigen test.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk