7 handige IFTTT-applets die je leven net wat makkelijker maken

7 handige IFTTT-applets die je leven net wat makkelijker maken

IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That en is een online dienst met een uitgebreide Androidapp die je allerlei taken laat automatiseren. Onlangs is de app geheel vernieuwd waarbij Applets heel makkelijk zijn te bedienen met een simpele 'switch'.

IFTTT bestaat uit services of diensten en applets. Er zijn al vele duizenden applets beschikbaar in de app maar je kunt zelf ook een applet 'bouwen'. Een applet is een soort recept met ingrediënten die een taak voor je automatiseert. Deze applets zijn gekoppeld aan services welke je eerst services moet toevoegen. IFTTT haalt tenslotte informatie uit de verschillende services of diensten.

Er zijn vele services die samenwerken met IFTTT zoals Spotify, Dropbox, Foursquare, OneNote, Telegram en YouTube. Er zijn ook Android-services te koppelen als Android Battery en SMS. Via My Applets > Profiel > Services kun je inloggen bij de services waar je een product en/of account hebt en IFTTT toegang geven om gegevens van deze dienst te gebruiken.

Dan kun je ervoor kiezen om zelf een geheel nieuwe applet te maken of een bestaande te wijzigen. In een ander artikel zullen we dit bespreken. We gaan hier in op de bestaande applets in IFTTT. Via het tab 'Discover' worden al een heleboel applets getoond maar je kunt ook zoeken op een woord, service of categorie.

1. Deel je Instagram-foto's met preview op Twitter

Sinds geruime tijd is het niet meer mogelijk om je Instagram-foto's met preview op Twitter te posten. Twitter heeft ervoor gezorgd dat er alleen een link naar de foto en een beschrijving wordt gepost. Het sociale netwerk wil natuurlijk niet dat je een concurrerende foto-dienst gebruikt en heeft deze mogelijkheid dus om zeep geholpen. Wel, met IFTTT is dit nog wel gewoon mogelijk. Hiervoor gebruik je deze applet. Gebruik eenvoudigweg de switch om de applet in te schakelen.

2. Voeg gemiste oproepen als afspraak toe aan Google Agenda

Deze applet zorgt ervoor dat je nooit meer iemand vergeet terug te bellen. Telkens wanneer je een oproep hebt gemist, wordt er in Google Agenda een afspraak ergens in de avond aangemaakt met de naam en het telefoonnummer van de beller. Met deze applet bepaal jij of en wanneer je iemand terugbelt.

3. Sla Facebook-foto's waar je in bent getagd op in Google Drive

Telkens wanneer iemand op Facebook jou durft te taggen in een foto zal deze applet gaan draaien. De applet is gekoppeld aan Google Drive en zal de foto waarop jij staat ook daar opslaan. Handig als je achteraf de foto wil bekijken. Er zijn ook applets om deze foto's te bewaren in een iOS-fotoalbum, Dropbox of Box.

4. Zet WiFi uit wanneer je van huis gaat (om accu te besparen)

Wifi aan laten staan terwijl je een actieve dataverbinding hebt, zorgt ervoor dat je accu sneller leeg is. Je Androidtoestel zoekt namelijk op de achtergrond naar een wifiverbinding. Met deze applet zorg je ervoor dat de wifiverbinding wordt uitgeschakeld als je van huis gaat.

5. Stuur een sms naar je zoekgeraakte Androidtelefoon om het belvolume ervan op 100% te zetten

Ben je je Androidtoestel vaak kwijt? Activeer dan deze applet en sms met een ander apparaat je zoekgeraakte telefoon. Let op, het belvolume staat voluit.

6. Update dagelijks je wallpaper met nieuwe NASA-foto's

Als NASA-fan wil je natuurlijk dagelijks een nieuwe wallpaper met mooi plaatjes from outer space. Deze applet zorgt ervoor dat je elke dag een nieuwe wallpaper hebt met foto's van NASA.

7. Sla nieuwe en trending gif'jes op in Google Drive

Ben je net als ik gek op gif'jes? Zet dan deze applet aan. De nieuwste en trending gif'jes van Giphy worden dan automatisch aan je Google Drive toegevoegd zodat je ze meteen kunt gebruiken.

IFTTT downloaden

Wil je deze applets ook eens proberen of andere taken automatiseren? IFTTT kan gedownload worden via onderstaande button in de Play Store.

Welke applets gebruik jij?

IFTTT
IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je automatisch ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties