Xiaomi Mi 10 Ultra

Xiaomi Mi 10 Ultra

De Mi 10 Pro van Xiaomi komt in vergelijking met andere krachtpatsers langs niet altijd als sterkste naar boven, en Xiaomi schakelt nu een versnelling hoger. De Mi 10 Ultra is recent voorgesteld ter ere van het tienjarig bestaan van het Chinese bedrijf, en Xiaomi pakt daarbij zowat elk aspect van de Mi 10 Pro aan om het te verbeteren.

Als eerste is er het scherm. Xiaomi gaat nog steeds voor een 6,67 inch AMOLED-paneel, maar dit keer krijgt het scherm een 120 Hz-verversingssnelheid. Dat wil zeggen dat de telefoon mooiere animaties zal tonen. Het scherm heeft een 19:5:9-beeldverhouding en het ondersteunt HDR10+.

Prestaties en 120 watt oplader

Xiaomi laat de nieuwe Snapdragon 865 Plus-processor van Qualcomm links liggen en behoudt de Snapdragon 865-chipset. De telefoon komt in drie varianten wat werkgeheugen en opslag betreft: 8 GB/128 GB, 12 GB/256 GB en 16 GB/512 GB. De fabrikant kiest voor het snelle LPDDR5-geheugen en UFS 3.1-opslag. Interessant is ook de 'vapor chamber'-koeling die werkt aan de hand van een geavanceerd buizensysteem.

Koeling is erg belangrijk voor deze telefoon, en dat heeft allemaal te maken met de warmte die wordt gegenereerd bij het snelladen. Xiaomi introduceert zijn 120 watt oplader bij de Mi 10 Ultra, en die zorgt ervoor dat je de telefoon in slechts 23 minuten volledig is opgeladen. Als dat nog geen hallucinant cijfer is, dan is er nog het 50 watt draadloos opladen waarmee je de telefoon in 40 minuten helemaal kan opladen zonder een kabel aan te sluiten. De Mi 10 Ultra heeft een 4500 mAh accu.

Nieuwe camera-opstelling

De Chinese techgigant introduceert ook een nieuwe camera-opstelling, en daarvoor gebruikt het bedrijf een grotere sensor voor de hoofdcamera: een 48 MP exemplaar met een grootte van 1/1.32”. De Mi 10 Ultra heeft ook een 48 MP periscoopcamera gekregen die 5x optische zoom mogelijk maakt en er is een tweede 12 MP telecamera die 2x optische zoom heeft. Xiaomi gebruikt die lens ook voor het nemen van portretfoto's. Beide camera's zijn samen goed voor 120x zoom, dat zegt de fabrikant. Als laatste is er nog de 20 MP groothoekcamera en de 20 MP selfiecamera.

De nieuwe camera-opstelling in de Mi 10 Ultra zorgt er ook meteen voor dat de telefoon helemaal bovenaan de ranglijst eindigt in de DxOMark-cameratest met een score van 130 punten. Hij is daarmee volgens de cameratesters de P40 Pro van Huawei te snel af.

Xiaomi Mi 10 Ultra - Beschikbaarheid

Dat brengt ons bij de hamvraag: "Komt de Mi 10 Ultra naar Nederland?" De telefoon is voorlopig enkel in China gelanceerd en over de beschikbaarheid buiten dat land is nog niets bekend. Al zou het ons zeker niet verbazen als Xiaomi naar goede gewoonte een tweede evenement houdt voor de lancering van het toestel buiten China.

De Mi 10 Ultra kost omgerekend minstens 646 euro voor de variant met 8 GB RAM en 128 GB opslag en zal de Chinese landsgrenzen niet verlaten. Er komt ook geen rebranded of aangepaste versie van, iets dat Xiaomi vaker doet bij het uitbrengen van telefoons. De Xiaomi Mi 10 Ultra verschijnt in de kleuren Obsidian Black en Mercury Silver, maar er is ook een speciale transparante versie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk