Motorola Edge

Motorola Edge - specificaties

Motorola had al een een interessant en ruim aanbod aan midrange-toestellen maar toestellen in het hogere segment vormen toch de kers op de taart voor de line-up. Daarom presenteert het bedrijf de Motorola Edge en de Edge Plus waarmee het opnieuw twee toptoestellen uitbrengt. Het watervalscherm met de stevige gebogen randen, vormt een belangrijk kenmerk van de toestellen, samen met de focus op geluidskwaliteit.

Bovenaan: de kleur Solar Black, onderaan: Midnight Magenta

Edge-scherm

De Motorola Edge Plus en de Edge hebben hetzelfde 6,7 inch OLED-scherm dat een Full HD-resolutie heeft en een smalle beeldverhouding van 21:9. De bedoeling is dat het paneel zo makkelijker met één hand te bedienen is. Waar je niet kan naast kijken is naar de gebogen schermranden die met een hoek van 90 graden nog sterker gebogen zijn dan bij de Huawei Mate 30 Pro. Het paneel heeft verder een 90 Hz refreshrate, een in-screen vingerafdrukscanner, eens scherminkeping linksboven en ondersteuning voor het bredere DCI-P3-kleurenspectrum.

De Motorola Edge

Motorola pakt speciaal uit met extra functionaliteiten voor dat watervalscherm, want je kan met speciale gestures op een snelle manier toegang krijgen tot de meldingen, recente apps of andere opties. Daarnaast kan je vlotter je belangrijkste apps openen en Motorola heeft er ook voor gezorgd dat de schermbuigingen het onderscheid kunnen maken tussen gewilde en ongewilde aanrakingen. De achterkant van de telefoon is gemaakt van glas.

Prestaties en accu

Als we dan kijken naar de prestaties van deze telefoons dan merken we dat enkel de Plus-versie met de high-end Snapdragon 865 komt. De gewone Edge zal met de Qualcomm Snapdragon 765 komen die eveneens 5G ondersteunt. De Edge Plus komt daarnaast met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB UFS 3.0-opslag, terwijl de Edge 6 GB RAM heeft en 128 GB opslag. je kan die opslag ook uitbreiden via microSD.

De toestellen ondersteunen een maximale bandbreedte van 4 Gbps over een mmWave 5G-verbinding en ze ondersteunen de wifi 6-standaard. Volgens Motorola is er geen telefoon die een potentieel snellere dataverbinding heeft, en dat komt naar eigen zeggen omdat het bedrijf al de snelheid van 5G optimaliseert op telefoons sinds de lancering van de 5G Moto Mod

Als we naar de accu kijken dan vinden we een stevige 5000 mAh-accu voor de Edge Plus en de Motorola Edge komt met een 4500 mAh-exemplaar. Volgens Motorola moet je met de telefoons zo'n twee dagen verder kunnen alvorens de apparaten weer aan de oplader moeten. De Motorola Edge ondersteunt ook draadloos opladen.

Camera

De Motorola Edge-reeks heeft drie cameralenzen op de achterkant maar de functionaliteit verschilt wel tussen de twee telefoons. Alleen de Edge Plus krijgt een 108 MP camera met optische beeldstabilisatie (OIS), samen met een 8 MP telecamera met 3x optische zoom en een 16 MP groothoekcamera die ook functioneert als macrocamera.

De gewone Edge heeft op zijn beurt een 64 MP hoofdcamera met, optische beeldstabilisatie, maar hij komt eveneens met de groothoekcamera en telecamera. Motorola kan de zoomprestaties van de Edge-telefoons naar eigen zeggen ook softwarematig verbeteren tot 10x hybrid zoom. De selfiecamera is een 25 MP exemplaar.

Volgens Motorola komt de Edge-reeks met uitstekende beeldstabilisatie door de combinatie van OIS en elektronische beeldstabilisatie (EIS). Het dochtermerk van Lenovo komt ook met een portretmodus tijdens het filmen en een HDR-bokehfunctie die kleurcontrasten optimaliseert en op de achtergrond onscherpte toevoegt. Daarnaast kan je tijdens het filmen 20 MP foto's nemen. Het merk stelt ook de Night Vision-modus voor die werkt voor de hoofdcamera en de selfiecamera.

Speakers en geluidskwaliteit

Motorola wil met de Edge-reeks zijn stempel drukken op geluidskwaliteit bij smartphones, omdat volgens onderzoek van het bedrijf gebruikers meer luisteren naar geluid via de speakers dan via hoofdtelefoons. De Edge-reeks krijgt daarom een paar stereo-speakers die volgens Motorola de allerbeste zijn in een smartphone. Ze zouden krachtig zijn maar ook helder, want Motorola ging een samenwerking aan met Waves Audio om de geluidskwaliteit op de telefoons te verbeteren. Het bedrijft beweert dat zelfs een telefoongesprek beter klinkt op de Edge-telefoons in vergelijking met andere toestellen. Daarnaast krijgt de Edge-reeks ook de 3,5 mm audio-aansluiting omdat die door gebruikers nog altijd wordt begeerd, aldus Motorola.

My UX

De Motorola Edge en de Edge Plus draaien niet op een kale Android One-schil zoals sommige andere telefoons van Motorola, maar de toestellen, maar wel op de nieuwe My UX-schil. Die is volgens het bedrijf grotendeels gebaseerd op een kale Android 10-ervaring met een systeembrede donkere modus, maar Motorola voegt een aantal functionaliteiten toe. Een voorbeeld zijn de Edge-gestures, maar ook een reeks thema's waarmee je de vormgeving wijzigt, animaties voor de vingerafdrukscanner en de Moto Game Time-app die je ongestoord laat gamen op de telefoons.

We leren ook meer over het updatebeleid van de Edge-toestellen. Motorola garandeert één versie-update en het bedrijf gaat de toestellen per kwartaal van updates voorzien.

Motorola Edge - prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Edge is in Nederland te koop in de kleur Solar Black voor een adviesprijs van 599,99 euro. Je koopt de telefoon onder andere bij BelsimpelMediamarktCoolblue en Bol.com en via deze aanbieders. Je kan de telefoon natuurlijk ook in combinatie met een abonnement aanschaffen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk