ASUS Zenfone 9

Review

ASUS Zenfone 9 specificaties

Kleine smartphones met krachtige specificaties zijn een uitgestorven ras, maar niet als het een aan ASUS ligt. De ASUS Zenfone 9 is een premium smartphone met een weloverwogen ontwerp. De ingenieurs moeten namelijk rekening houden met een compacte behuizing.

En met compact bedoelen we ook echt klein. Het schermpaneel meet 5,9 inch. De plastic behuizing komt in opvallende kleuren en heeft voldoende grip in de hand. Daarnaast is de telefoon IP68-waterbestendig. Aan de zijkant zit een vingerafdrukscanner en er is ook plaats voor een 3,5 mm audiojack.

Het scherm is een 120Hz Super AMOLED-paneel van Samsung-makelij, dat komt zonder LTPO-functionaliteit. Het is hetzelfde paneel als bij zijn voorganger, de Zenfone 9, maar ASUS verklaarde in een Q&A-sessie waar ook Androidworld aan deel nam dat het ditmaal op heel wat andere aspecten van de telefoon heeft gefocust.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

ASUS Zenfone 9

Gimbalcamera

Neem de camera bijvoorbeeld. ASUS gebruikt voor de Zenfone 9 de hoogwaardige 50 MP Sony IMX766-sensor, en combineert die met een opmerkelijke oplossing voor de stabilisatie. Een ingebouwde gimbal die de telefoon stabiliseert over 6 assen. De technologie werkt samen met elektronische beeldstabilisatie en volgens ASUS werkt de gimbal beter dan de klassieke optische beeldstabilisatie die je in de meeste vlaggenschepen vindt. De Zenfone 9 en zijn gimbalstabilisatie beloven ook uitstekende nachtfoto's te nemen.

Verder heeft Zenfone 9 nog een 12 MP groothoekcamera en een 12 MP selfiecamera. Een andere punt dat ASUS belangrijk vindt, is geluidskwaliteit. Met Audio HDR kan de microfoon beter de verschillen opnemen tussen zachte en luide klanken, en ook het geluid van wind wordt automatisch gefilterd.

Snapdragon 8+ Gen 1 en Smart Key

En bij een vlaggenschip, hoe klein het ook mag zijn, horen ook vlotte prestaties. De Zenfone 9 heeft daarom de Snapdragon 8+ Gen 1 onder de behuizing. Hij verschijnt met 8 GB aan RAM en 128 GB of 256 GB opslag. Daarnaast is er nog een variant met 16 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. De accu is verder groter geworden dan die van de Zenfone 8: het is een 4.300 mAh-exemplaar. Opladen kan nog steeds met een vermogen van 30W.

ASUS Zenfone 9

ASUS brengt zijn toptoestel op de markt met Android 12 en de ZenUI 9-softwareschil. Die lijkt sterk op een pure Android-ervaring, op een aantal extra's na. De vingerafdrukscanner werkt ook als een Smart Key, en door gebaren te maken kan je vlot een app naar keuze openen, meldingen openen of media bedienen. Verder is ook de hele interface inclusief de camera-app geoptimaliseerd voor gebruik in één hand.

Accessoires

Als laatste pakt ASUS nog graag uit met zijn accessoires voor de Zenfone 9. De Connex-hoesjes komen bijvoorbeeld met een kickstand en een houder voor bankpassen en klantenkaarten. De Zenfone 9 heeft ook een Smart Backpack Mount. Een hoesje dat je makkelijk aan een rugzak kan bevestigen. Je telefoon hangt dan op een goede hoogte om video's te maken.

ASUS Zenfone 9 kopen

De ASUS Zenfone 9 is te koop in de kleuren Midnight Black, Moonlight White, Sunset Red en Starry Blue. Hij is vanaf 799 euro verkrijgbaar en ligt vanaf 28 augustus in de winkels. Je ontdekt hieronder prijzen en beschikbare kleuren per model. Wie de Zenfone 9 voor 21 augustus koopt ontvangt 70 euro korting op de 8 GB/128 GB-variant.

  • ASUS Zenfone 9 kopen (8 GB/128 GB) - 799 euro (Midnight Black, Moonlight White, Sunset Red, Starry Blue)
  • ASUS Zenfone 9 kopen (8 GB/256 GB) - 849 euro (Midnight Black, Moonlight White)
  • ASUS Zenfone 9 kopen (16 GB/256 GB) - 899 euro (Midnight Black)
Populairste artikelen over ASUS

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk