Telefoon van Google

Telefoon van Google

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.

Telefoon van Google

De Telefoon-app van Google is standaard geïnstalleerd op de meeste Android-smartphones. De app kan veel dan bellen en je gespreksgeschiedenis tonen. In de Telefoon-app kan je ook instellen of meldingen van voicemail moeten worden weergegeven en je kiest ook hoe hoe de meldingen eruit zien van gewone oproepen. Dat werkt via Instellingen -> Voicemail -> Meldingen. Met Telefoon schakel je indien gewenst gesprekken door naar een ander nummer en je bepaalt daar zelf de regels voor. Je kunt dat instellingen via Instellingen -> Gesprekken -> Gesprek doorschakelen.

Spam en ongewenste bellers

Ontvang je ongewenste telefoontjes, in dat geval kan je met de Telefoon-app blokkeren. Het is ook mogelijk om standaard onbekende nummers te blokkeren en dat werkt via het menu Instellingen -> Geblokkeerde nummers -> Onbekende nummers. Google waarschuwt al automatisch voor nummers die bekend staan als spam.

Spamnummers worden geblokkeerd en je krijgt daarbij een melding te zien. Zo kan je alsnog terugbellen als het toch om een vergissing zou gaan. Je kan de instellingen aanpassen via Instellingen -> Beller-ID en spam. Standaard toont Google daarnaast  het land waarvan een oproep afkomstig is, want dat kan ook al - letterlijk - een belletje doen rinkelen.

Gerelateerde artikelen

Videobellen en toegankelijkheid

De voorbije jaren werd de Telefoon-app veel meer dan een app waarmee je enkel kan bellen. Er is een integratie gekomen met Google Meet, de Android-app om te videobellen. In de plaats van een spraakoproep beginnen kan je ook meteen videobellen vanuit de Telefoon-app. In dat geval verwijst de app je door naar Meet. Om een videogesprek te beginnen tik je op de naam van je contact en dan op Videobellen.

De Telefoon-app is speciaal geoptimaliseerd voor mensen met gehoorproblemen. Ze kan het geluid van bellers automatisch doorschakelen naar een gehoorapparaat, maar belangrijk is wel dat je deze instelling eerst activeert. Dat doe je via Instellingen -> Toegankelijkheid -> Hoortoestellen.

De populairste artikelen over de Telefoon-app

Telefoon van Google
Telefoon van Google
Telefoon van Google
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk