Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat standaard werkt op de meeste Android-telefoons. Gboard staat bekend om zijn slimme woordvoorspellingen en heel wat andere krachtige functies. 

Gboard: het Google-toetsenbord

De belangrijkste features van Gboard kan je vinden door links bovenaan het toetsenbord op het icoontje met het pijltje te drukken. Een van de handigheden is het slimme klembord. Alle afbeeldingen en tekst die je met je telefoon kopieert, blijft een uur lang in het klembord van je toetsenbord bewaard. Je kan zo meerdere zaken terugvinden die je hebt gekopieerd.

Gboard heeft verder een groot aanbod aan thema's die je voor je toetsenbord kan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een kleur kiezen, een foto of een kleurverloop. Gboards thema's ondersteunen het Material You-thema en de donkere modus van Android. gebruikers die een telefoon met een extra groot scherm gebruiken, zullen dan weer blij zijn met de eenhandsmodus van Gboard. Je toetsenbord wordt daarmee verkleind en je kan het naar de hoek van het scherm slepen.

Gerelateerde artikelen

Een van de voordelen van Gboard is zijn integratie met Google Translate. Je kan daarmee tekst typen in het Nederlands en die in real-time laten vertalen. De vertaling verschijnt dan in de app waar je typt. Het is ook mogelijk om die vertaalfunctie te combineren met het spraakgestuurd typen in Gboard. Activeer eerst 'Vertalen' en druk daarna op het icoontje met de microfoon. Je kan dan luidop in het Nederlands spraken en Gboard typt voor je jouw te vertaling.

De beste tips voor Gboard

Naast de bovenstaande functies, heeft Gboard nog meer handige truken in zijn trukendoos. En toch is het ook interessant om Googles toetsenbord te vergelijken met andere uitstekende toetsenbordapps in de Play Store. Hieronder sommen we de belangrijkste Gboard-tips op:

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk