Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd. Pas in mei van 2021 kunnen we er in Nederland officieel gebruik van maken. Je kan Android Auto gebruiken via de speciale Android Auto-app maar ook via het infotainmentsysteem in je auto. Ga je voor de laatste optie, dan zal Android Auto je smartphone met je auto verbinden, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Daar vind je alle mogelijkheden van het systeem zoals navigeren met Google Maps of Waze, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Hoe werkt Android Auto?

Android Auto biedt een gebruiksvriendelijke interface die is geoptimaliseerd voor gebruik tijdens het autorijden. Je kunt toegang krijgen tot functies zoals navigatie, muziek, telefonie en spraakopdrachten via het touchscreen van je auto of stembediening. De app-ervaring is ontworpen om veilig en gemakkelijk te zijn, met grote knoppen en duidelijke menu's.

Android Auto

Waar staat Android Auto op mijn telefoon? Waar vind ik Android Auto?

Op de meeste Android-telefoons kun je Android Auto vinden in de lijst met geïnstalleerde apps of in het app-overzicht. Als je het niet kunt vinden, kun je ook de zoekfunctie op je telefoon gebruiken en zoeken naar "Android Auto". Zodra je de app hebt gevonden, kun je deze openen en gebruiken in combinatie met het infotainmentsysteem van je auto.

Hoe kun je Android Auto koppelen?

Om je Android-telefoon met Android Auto te koppelen, volg je deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat je telefoon is bijgewerkt naar de nieuwste versie van Android en dat je de Android Auto-app hebt gedownload.
  2. Sluit je telefoon aan op het infotainmentsysteem van je auto met behulp van een USB-kabel.
  3. Volg de instructies op het scherm om de koppeling te voltooien.
  4. Zodra de koppeling is voltooid, wordt Android Auto automatisch gestart op het scherm van je auto.
Android Auto

Dit is de draadloze Android Auto-adapter: AAWireless

Welke app heb ik nodig voor Android Auto?

Om Android Auto te gebruiken, moet je de Android Auto-app downloaden vanuit de Google Play Store. Deze app fungeert als de interface tussen je telefoon en het infotainmentsysteem van je auto. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd voor de beste ervaring met Android Auto.

Hoe kun je Android Auto draadloos verbinden?

Om Android Auto draadloos te verbinden, moet je aan bepaalde vereisten voldoen, die vind je hieronder. Daarna volg je de stappen in dit artikel.

  • Je auto moet draadloze Android Auto-ondersteuning hebben.
  • Je telefoon moet draaien op Android 11 of hoger.
  • Een Android-telefoon die werkt met 5 GHz-wifi
  • Open de Android Auto-app op je telefoon en volg de instructies om de draadloze verbinding in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Je kan ook via de Nederlandse gadget AAWireless draadloos genieten van Android Auto. Met AAWireless, een handig apparaatje dat je eenvoudig aansluit op de USB-A-poort van je auto, kun je moeiteloos verbinding maken met je telefoon via wifi. Stap simpelweg in je auto en je kunt direct gebruikmaken van Android Auto.

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen
AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

AAWireless draadloze Android Auto adapter kopen

Met deze adapter en de bijbehorende app maak je Android Auto draadloos en heb je geen gedoe meer met kabels.

€ 79,95

Winkelen op:

Android Auto en Android Automotive: wat is het verschil?

Android Auto en Android Automotive zijn twee systemen van Google die je auto slimmer maken. Beide laten je app gebruiken en je kan vragen stellen aan de Google Assistent terwijl je rijdt. De basis lijkt dus hetzelfde, maar waar zit dan het verschil? We leggen het hier exact uit.  

Alles over Android Auto

Android Auto
Android Auto
Android Auto
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk