De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice

De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het jaar 2021 afsluiten doen we bij Androidworld geheel in stijl met de leuke artikelen die we elk jaar in december brengen, maar ook met interessante jaaroverzichten. We hebben nog eentje voor jullie over en dat is de Editor’s Choice van 2021, ofwel de keuze van de redactie. Hierbij hebben we juist niet gekeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar naar de smartphone die Sebastien, Laura, Jelle en Claudia zouden kopen als geld geen rol speelde. Hier vind je onze favorieten van 2021!

Keuze van de redactie

Redacteur Jelle: ASUS Zenfone 8

“Even een lans breken voor de liefhebbers van compacte smartphones. Met zijn 5.9 inch-scherm is de Asus Zenfone 8 lekker compact en het is simpelweg de beste compacte telefoon die je op dit moment kan krijgen. Die titel mag het toestel sowieso voeren. Los daarvan is het ook een hele goede en uitgebreide smartphone met een mooi en vloeiend 120Hz AMOLED-paneel, een snelle chipset (Snapdragon 888), een goede camera, volledig waterdicht en luxe design bestaande uit aluminium en glas, en en en het toestel heeft een 3.5mm jack (halleluja!).”

Gerelateerde artikelen

De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice
ASUS Zenfone 8
ASUS Zenfone 8
ASUS Zenfone 8

ASUS Zenfone 8

De ASUS Zenfone 8 is een erg goede telefoon met een compacte behuizing die op een heleboel vlakken concurreert met de grote jongens in de markt, zowel letterlijk als figuurlijk. De ZenFone 8 heeft razendsnelle prestaties, een goed doordacht design, een degelijke hoofdcamera, geluidskwaliteit van het hoogste niveau en aangename software die op de juiste plaatsen een meerwaarde biedt. De telefoon ligt erg goed in de hand en voor personen met kleinere handen zal die vormgeving echt een gebruiksgemak zijn.

Vanaf € 679

Winkelen op:

Redacteur Laura: Samsung Galaxy Z Fold 3

“De Samsung Galaxy Z Fold 3 is door zijn prijs zeker niet de smartphone die ik NU zou kopen, maar ik houd er wel van als iets anders is dan de rest. We roepen al jaren dat we straks steeds meer vouwbare smartphones gaan zien en het bedrijf dat daarin het meeste voorloopt, dat is Samsung. Het Koreaanse merk durft hierbij risico's te nemen en dat kan ik waarderen in een wereld die verder toch ietwat homogeen wordt. Bovendien was ik persoonlijk altijd erg gecharmeerd van de Note en dit is toch wel de ultieme vervanger. Heb je die foto's gezien in de review van Claudia? Helemaal niet slecht.”

Gerelateerde artikelen

De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice
Samsung Galaxy Z Fold 3
Samsung Galaxy Z Fold 3
Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3

De Samsung Galaxy Z Fold 3 vouwt over de lengte open. Je kan het vergelijken met een opengevouwen boek. De Z Fold 3 gebruik je als telefoon of als tablet en is daardoor een echte multitasking-smartphone. De Fold 3 heeft twee schermen waaronder een 7,6 inch Infinity Flex Display en kan met de S Pen bediend worden.

Vanaf € 1799

Winkelen op:

Redacteur Sebastien: Google Pixel 6

“Google zette dit jaar de smartphone-industrie op zijn kop met de Google Pixel 6. Op een moment dat mensen luidop de vraag stellen of de fabrikant het wel oprecht meent met zijn Pixels, lanceert het twee geweldige vlaggenschepen tegen een erg mooie prijs. Stiekem hopen we dat de ¨Pixel 6 dit bedrijf het nodige vertrouwen geeft om zijn telefoons in meer markten, aan te bieden, waaronder Nederland en België. Voor nu verdient de Pixel 6 alvast de titel van 'Beste smartphone van 2021'.”

De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice

De Google Pixel 6-serie is te koop in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je de Pixel 6 kopen, dan kun je dat via de Google Store in deze landen doen. Daarnaast kan je ook uitwijken naar het grijze kanaal en andere aanbieders. Een uitgebreide uitleg hierover vind je hier op Androidworld.

Google Pixel 6
Google Pixel 6
Google Pixel 6

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You.

€ 649

Winkelen op:

Redacteur Claudia: Samsung Galaxy S21 Ultra

“Samsung heeft onder de motorkap van de Galaxy S21 Ultra wat radartjes aangeschroefd. Dit heeft geresulteerd in niet zo maar een high-end telefoon want de specificaties zijn gewoonweg topklasse, nee, het heeft gezorgd voor een telefoon die behoort in de top van de topklasse. Het is meteen ook het beste vlaggenschip dat Samsung op de markt heeft gezet en elk jaar krijgen ze dit predicaat weer voor elkaar. Petje af voor Samsung.”

Gerelateerde artikelen

De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice De beste smartphone van 2021: Editor’s Choice
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Galaxy S21 Ultra 5G is wederom het neusje van de zalm en beschikt over een glazen behuizing met een metalen frame, een 6,8 inch scherm en een 5.000 mAh-accu. Voor het eerst in de geschiedenis rust Samsung een Galaxy S-telefoon ook uit met S Pen-ondersteuning.

Vanaf € 1249

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk