Een smartphone is tegenwoordig bijna helemaal een scherm. Sommige toestellen hebben zelfs een behuizing van glas en zijn doordoor ook buiten het scherm erg kwetsbaar. Je kunt veel oplossen met een case maar een screenprotector is een goed idee wanneer je schermschade tot een minimum wil beperken.
Screenprotectors
Om je beeldscherm van de juiste bescherming te voorzien breng je een screenprotector aan. Deze behoed je scherm voor krassen en vangt de impact op van het stoten tegen een obstakel. De energie van de impact wordt verdeeld over de screenprotector en behoed je scherm voor schade.
Er zijn veel verschillende fabrikanten die meerdere soorten bescherming aabieden.
Panzerglass
Een van de meer bekende namen is Panzerglass. Dit bedrijf heeft een screenprotector voor een breed assortiment van toestellen. Deze blinken uit in helderheid en aanraakgevoeligheid. Daarnaast bedekt de protector het gehele scherm en houdt het rekening met een case. Heeft jouw toestel een vingerafdruksensor onder het scherm dan houdt de screenprotector daar ook rekening mee. Panzerglass levert er een Alignerkit bij waarmee je zelf de screenprotector netjes en zonder bellen kunt bevestigen.
Hier kun je alle screenprotectors vinden van Panzerglass
InvisibleShield
Alle ZAGG InvisibleShield Flex-schermbeschermers voor de Samsung Galaxy S23-smartphones zijn gecertificeerd volgens de prestatienormen van Samsung via het Samsung Mobile Accessory Partnership Program (SMAPP). Daardoor kun je de vingerafdrukscanner gewoon blijven gebruiken wanneer de bescherming is aangebracht. Er is ook een speciale coating aangebracht die vegen en vingerafdrukken tot een minimum beperkt. In de verpakking vindt je een universele drop-in tray en uitlijnlipjes die het aanbrengen van de screenprotector zeer eenvoudig maken.
Hier kun je alle screenprotectors vinden van InvisibleShield
Andere merken
Er zijn meer merken actief op de markt voor de screenprotectors. Vaak ieder met een eigen specialisatie, bekijk ze en kijk welke er het beste bij jouw behoefte past.
-> AMfilm biedt screenprotectors aan tegen zeer concurrerende prijzen, bekijk ze hier
-> JETech biedt ook beeldschermbeveiliging aan en heeft meerdere stuks in de verpakking zitten, bekijk ze hier
-> Coolblue heeft ook een eigen lijn screenprotectors onder de naam Bluebuilt, bekijk ze hier
Hoe vaak breekt het scherm van een smartphone?
Je komt niet echt meer weg met “mij overkomt dit niet” want volgens onderzoek van Mobiel.nl loopt 1 op de 3 mensen met een kapot scherm rond! Uit hetzelfde onderzoek leren we dat 13% zijn scherm al breekt tijdens de eerste maand, en dan baal je echt ontzettend. Welk geslacht er nu de meeste brokken maakt is een wedstrijd zonder winnaar want het lijkt gelijk verdeeld te zijn.
Hoe voorkom je dat je je scherm breekt?
Een eenvoudige vraag met een simpel antwoord. Gebruik een case en breng een screenprotector aan. Berg daarnaast je toestel goed op wanneer je het niet gebruikt. Een broekzak is een plek waar je de meeste toestellen vind maar ze vallen er makkelijk uit, zeker wanneer je steekzakken hebt. Een goede tip, er zijn cases met een koord waarmee je het toestel om je nek kan hangen, dan ben je pas echt goed beschermt!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Folie vind ik vaak een rubberachtig gevoel geven en vind ik niet fijn tijdens scrollen.
Gebruik daarom altijd glas maar pas wel op met ultrasonische vingerscanners onder het scherm.In combinatie met ultrasonisch zal je vingerscanner niet of niet goed werken tenzij je een glasplaat neemt die je eerst op je scherm lijmt.
Vraagje: ik lees soms dat je screenprotectors en cases moet verwijderen als je de smartphone wil schoonmaken of als die te heet wordt. Maar ik zie het niet meteen zitten om die dingen steeds los te maken van de smartphone, omdat ik ze niet wil beschadigen of de kleefdelen niet wil beschadigen. Ik wil m’n toestel zoveel mogelijk tegen schade beschermen, maar het steeds losmaken van klevende bescherming, vind ik een lastig karwei en daarom doe ik dat ook niet. Maar dan wordt het toestel te warm. Is er dan geen goede oplossing?
Hier op onze mobiels gebruiken we ‘hydrogels’ omdat die voor ons veel makkelijker is en ook iets sterker is dan een screenprotector. Zowel voor als achterkant.
https://www.androidsis.com/nl/protector-de-pantalla-hidrogel/
Wat zijn hydrogels?