'Xiaomi Mi Band 7 gelekt: groter scherm en ingebouwde gps

'Xiaomi Mi Band 7 gelekt: groter scherm en ingebouwde gps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste geruchten over Xiaomi's Mi Band 7-fitnesstracker zijn verschenen. De Mi Band-serie staat bekend om zijn ontzettend populaire fitsnesstrackers en volgens geruchten komt het laatste model met een groter scherm

Xiaomi Mi Band 7

Xiaomi werkt aan een nieuwe fitnesstracker, de Mi Band 7. Xiaomi's fitnesstrackers hebben altijd een erg toegankelijk prijskaartje en naar verwachting komt de Mi Band 7 in de komende maanden op de markt met interessante verbeteringen.

Volgens informatie van XDA Developers krijgt de Mi Band 7 allereerst een scherm met een hogere resolutie, namelijk 192 x 490 pixels. Bij de Mi band 6 was dat 152 x 486 pixels. Hoewel er over de fysieke afmetingen niets is gelekt, lijkt het erop dat Xiaomi een groter scherm zal gebruiken bij zij nieuwe wearable.

Verder zal de Mi Band 7 voor het eerst werken met een ingebouwde gps-functie, dat is een feature die we doorgaans kennen van fitnesstrackers en smartwatches uit een hoger prijssegment. Het zorgt ervoor dat je je telefoon thuis kan laten en achteraf alsnog je volledige route na het hardlopen op kaart kan bekijken met je telefoon.

Accuduur en andere features

Toch kan het gebruik van zo'n ingebouwde gps-functie mogelijk wel een impact hebben op de accuduur van de Mi Band 7. Zijn voorgangers konden steeds zo'n 14 dagen overleven na een oplaadbeurt, maar dat kan dit keer dus wel anders zijn. Xiaomi kan wel energiebesparende functies toepassen om zijn fitnesstracker langer te laten meegaan.

Gerelateerde artikelen

Over andere nieuwigheden is nog geen informatie gelekt. Mogelijk krijgt de Mi band 7 nog nieuwe wijzerplaten, een slimme alarmfunctie die je 's ochtends wekt tijdens lichte slaap of ondersteuning voor een always-on-scherm. De tijd zal het leren. Het is niet bekend wanneer de Mi Band 7 precies op de markt komt. De Mi band 5 werd in juni aangekondigd, terwijl de Mi Band 6 in maart verscheen. Mogelijk zal de wearable ook niet Mi Band 7 heten, maar wel gewoon Xiaomi Band 7.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over wearables? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk