5 handige reisapps die je misschien nog niet kende

5 handige reisapps die je misschien nog niet kende

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

1. Where is Public Toilet

Met Where is Public Toilet kun je wereldwijd de dichtstbijzijnde openbare toiletgelegenheden vinden. De app laat je eerst kiezen uit een werelddeel waarvan je gegevens wilt downloaden en vervolgens kun je aan de hand van je locatie snel een geschikt toilet vinden. Dit kan in map- en in lijstweergave. Alle toiletgelegenheden zijn voorzien van adresgegevens, openingstijden, parkeer- en navigatiemogelijkheden.

Je kan ook op zoek naar specifieke soorten van toiletten, zoals een speciaal toilet voor gehandicapten. Als er iets niet klopt, kun je dat in de app aanpassen. Verder kun je ook toiletgelegenheden toevoegen of verwijderen als dat nodig is. De app blinkt niet uit in schoonheid maar kan zeer goed als redder in nood dienen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

2. BlaBlaCar - Carpoolen en BlaBlaBus

BlaBlaCar - Meerijden brengt mensen met lege zitplaatsen in hun auto en mensen die op zoek zijn naar een vervoermiddel met elkaar in contact. Je geeft heel eenvoudig aan waar je naartoe gaat, waar je vertrekt en wanneer. Vervolgens kies je een rit die bij je past en als je meer info nodig hebt, kun je bestuurders een bericht sturen voor je boekt. Dan tik je op de knop 'Boeken' en betaal voor je rit. Je ontvangt daarna het mobiele nummer van de bestuurder. Je kunt met deze app dus carpoolen én je rit met passagiers delen.

Er is ook een 'Ladies Only'-optie waarmee leden ervoor kiezen om enkel met vrouwelijke bestuurders en passagiers carpoolen. Dit geeft vrouwen een veiliger gevoel. Daarnaast is er ook de 'BlaBlaBus' waarmee je kan reizen met grotere groepen tot maximaal negen personen. Je kan dan vanaf 5 euro je busticket boeken.

BlaBlaCar werkt tot slot ook met gebruikersniveaus. Heb je een hoog gebruikersniveau? Dan laat dit zien dat je een betrouwbaar lid bent van de BlaBlaCar community.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

BlaBlaCar - Carpoolen en BlaBlaBus

3. Fietsknoop: Fiets je fietsroute helemaal gratis!

Fietsknoop is de app van de gelijknamige website die een uitgebreid platform biedt voor de recreatieve fietser. De Fietsknoop-app begon als eenvoudige routeplanner op basis van het fietsknooppuntennetwerk maar is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een communityplatform waarbij het mogelijk is om routes te bewaren, te delen en te verspreiden via sociale media. Aan de hand van labels kan je je gemaakte routes ook eenvoudig ordenen.

Daarnaast zijn er gegevens als toeristische informatie, horecagelegenheden en andere zaken als gebruikersservice toegevoegd. De app ondersteunt ook gps met spraakbegeleiding en tot slot is er ook een betalende formule waarmee je onder meer eigen markering aan da kaart kan toevoegen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de app

4. Spotted by Locals - 80+ city guides by real locals

Spotted by Locals is opgericht in 2008 zit bomvol met reisgidsen (4,49 euro per stuk) van steden over de hele wereld. Deze offline app is gemaakt door echte locals. Zij wonen dus in de steden waar jij naartoe wilt, en zijn dus op de hoogte van de leukste en hipste hotspots van de stad.

De locals vullen de app continu met nieuwe info dus is deze altijd up-to-date. Verwacht hier geen grote toeristische trekpleisters te vinden, daar zijn genoeg andere apps voor. Spotted by Locals brengt je naar de plekjes waar de massa niet komt. Ben je op zoek naar iets heel specifiek, zoals een plaats om te lunchen, dan kan je met de zoekterm 'lunch' leuke plekjes ontdekken. De app werkt volledig offline en ze komt ook met eigen navigatie.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

5. Splitwise

Ga je in groep er even tussenuit? In dat geval kan het soms een hele klus zijn om de uitgaven van iedereen bij te houden. Dat is waar Splitwise kan helpen. Als jij een rondje getrakteerd hebt, dan voer je de rekening in via de app, en vervolgens krijgen je vrienden ook in de app te zien wat ze jou moeten betalen. Uiteraard gaan verschillende personen geregeld gedurende de hele reis dingen betalen en op het einde van de vakantie kan je dan ten slotte bekijken wat je schuld is en wie je precies moet betalen. Je kan dan ook in de app aangeven wanneer je je schuld hebt vereffend.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Splitwise

Zijn er apps uit bovenstaande lijst die al jij gebruikt? Welke app vind jij het handigst en en weet jij nog meer handige reis-apps die niet iedereen zal kennen? Laat het ons weten en geef ons jouw tips in de reacties onderaan dit artikel.

Originele publicatiedatum: 29 juli 2018 / Opnieuw gepubliceerd: 10 augustus 2020

Splitwise

Splitwise

Splitwise is een gratis tool voor vrienden en huisgenoten om rekeningen bij te houden en andere gedeelde uitgaven, zodat iedereen terugbetaald wordt. Op het web en s ..
Spotted by Locals - 80+ city guides by real locals

Spotted by Locals - 80+ city guides by real locals

Spotted by Locals - Truly local tips in 70+ cities is opgericht in 2008 zit bomvol met reisgidsen (4,49 euro per stuk) van steden over de hele wereld. Deze offl ..
Fietsknoop: Fiets app. Fiets je fietsroute gratis!

Fietsknoop: Fiets app. Fiets je fietsroute gratis!

Fietsknoop is de app van de gelijknamige website die een uitgebreid platform biedt voor de recreatieve fietser. De Fietsknoop-app begon als ..
BlaBlaCar: Carpoolen en BlaBlaBus

BlaBlaCar: Carpoolen en BlaBlaBus

BlaBlaCar - Meerijden brengt mensen met lege zitplaatsen in hun auto en mensen die op zoek zijn naar een vervoermiddel met elkaar in contact. Je geeft heel eenv ..
Where is Public Toilet

Where is Public Toilet

Met Where is Public Toilet kun je wereldwijd de dichtstbijzijnde openbare toiletgelegenheden vinden. De app laat je eerst kiezen uit een werelddeel waarvan je g ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk