Slimme antwoorden, zo noemt Ring het. De ‘Snelle Reacties’ die voor jou reageren wanneer er iemand aanbelt. Er zijn veel verschillende zinnen te kiezen om de mensen die voor je deur wachten extra informatie te geven. Maar, er kleven ook nadelen aan.

Lees verder na de advertentie.
Ring-deurbel
Even los van de privacyproblemen waar het bedrijf momenteel mogelijk mee te kampen heeft, lijkt Amazon-bedrijf Ring het goed voor elkaar te hebben. Het blijft met allerlei extra’s op de proppen komen voor de slimme camera’s en inmiddels hebben veel Nederlandse huishoudens ook al een Ring-deurbel hangen (waarschijnlijk met abonnement). Het werkt ook zeer goed: vooral de beelden zijn erg scherp en ook in het donker kun je goed zien wat er voor je deur gebeurt.
Zoals gesteld is het niet allemaal koek en ei. Er is een factor waar Ring wat ons betreft een tandje mag bijzetten. Ze zijn nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar je kunt Engelstalige ‘Snelle Reacties’ aanzetten op je Ring. Dat kan een reactie zijn dat je er zo aankomt, maar ook eentje waarin de bezoeker wordt gevraagd om een boodschap achter te laten via de tweewegcommunicatie van het apparaat.
Snelle reacties
Het is een grappig idee, dat je na twintig seconden wachten een bezoeker kunt laten weten dat je er echt zo aankomt. Je kunt die seconden zelf inschakelen, want over het algemeen zijn de meeste mensen binnen vijf seconden wel bij hun deur. We leven niet in kasten van huizen waarbij we een halve minuut nodig hebben om uit de ene vleugel te komen wandelen. Plus, dan doe je helemaal niet zelf je deur open, daar heb je dan waarschijnlijk een butler voor.
Alle grappen daargelaten, zijn er wel vraagtekens te plaatsen bij deze ‘slimme antwoorden’, zoals Ring ze noemt. Ten eerste kun je het niet aanzetten op basis van je locatie. Hierdoor ‘zegt’ je Ring ook als je er niet bent tegen je bezoek dat je er zo aan komt. Tenzij je dat uiteraard elke keer dat je weggaat zelf verandert, maar dat is echt te veel gedoe. Een groter probleem waardoor die snelle reacties helemaal niet zo slim zijn, is dat ze sowieso afspelen.
Dus jij bepaalt het aantal seconden waarna de ‘computerreactie’ komt en die komt ook na die seconden. Dat werkt helemaal zoals Ring het heeft bedoeld. Maar: dat is natuurlijk niet zo handig. Als ik de huidige, grappige reactie van dit moment, eentje op basis van de derde Creed-boksfilm, instel, dan begint hij altijd na een x aantal seconden met zijn relaas. Ook als ik de deur allang heb opengedaan en oog in oog sta met de pakjesbezorger of de buurvrouw.
Een Premium-ervaring
Dat is een beetje gek. De Ring-camera weet in mijn geval dat de deur geopend is, want hij is bevestigd in de deur. Het zou pas echt slim zijn als hij dan zou beseffen dat dat hele riedeltje van Adonis Creed achterwege kan worden gelaten. Het verstoort mijn gesprekken zodanig, dat ik het maar heb uitgeschakeld, mede omdat ik het niet kan instellen op of ik er ben of niet. Immers wil je als je er niet bent natuurlijk dat iemand een boodschap achterlaat, maar als ik er wel ben, dan mag hij best zeggen dat ik er zo aankom. Toch handig als je net onder de douche staat en je je lijf even snel in een badjas wil steken om dat pakje dat natuurlijk tussen 08:00 en 23:00 uur bezorgd wordt in ontvangst te kunnen nemen.
Werk aan de winkel dus, voor Ring. Naast dat het vrij effectief zou zijn om niet alleen het menu van de snelle reacties, maar ook de snelle reacties zelf in het Nederlands te maken, mag het allemaal van mij wel iets slimmer. Het kunnen terugluisteren van de achtergelaten boodschappen is iets wat alleen toegankelijk is voor mensen met een Premium-abonnement, waardoor er best een wat meer Premium-ervaring mag worden geboden. Wat is er immers anders echt slim aan de slimme antwoorden zoals we die nu kennen?
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten