Tip: zo maak je je medische informatie toegankelijk voor eerstehulpverleners

Tip: zo maak je je medische informatie toegankelijk voor eerstehulpverleners

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

ICE: In Case of Emergency

Vroeger - toen alles nog beter was - werd mij geleerd om op mijn lockscreen een ICE te zetten. Dit was een 06-nummer van iemand die gebeld moest worden als je telefoon werd gevonden, bij bijvoorbeeld een ongeluk, om diegene in te lichten over wat er is gebeurd en waar je bent. Dit ICE-nummer kan je nog steeds op je vergrendelingsscherm zetten via de volgende stappen.

1. Ga naar instellingen
2. Klik op Beveiliging en locatie
Eerstehulpverleners 112 medische informatie screenshots
3. Klik op het tandwieltje achter ‘vergrendelingsscherm’
4. De onderste optie ‘bericht schermvergrendeling’ moet je hebben

Eerstehulpverleners 112 medische informatie screenshots
5. Zet hier je ICE nummer neer, klik op opslaan en start je telefoon opnieuw op
6. Nu zal je deze boodschap altijd op je lockscreen staan en kunnen worden ingezien door nooddiensten

Nu, anno 2019, kan er echter meer informatie worden ingezien zonder je telefoon te ontgrendelen. Denk aan gegevens die belangrijk zijn voor eerstehulpverleners, zoals bloedgroep, allergieën, orgaandonatie en medicatie. Let wel op dat iedereen deze info kan inzien, ook als je telefoon wordt gestolen, dus denk hier goed over na voordat je al je medische informatie invoert. De volgende stappen zorgen ervoor dat je je medische informatie kan invoeren.

1. Ga naar instellingen
2. Ga naar over de telefoon
3. Klik op informatie bij nood

Eerstehulpverleners 112 medische informatie screenshots
4. Als bovenstaande optie er niet is, ga dan terug en navigeer via Gebruikers en account naar Informatie bij nood. Bij OnePlus-apparaten is de optie te vinden onder Systeem > Meerdere gebruikers.
5. Voer de informatie in die je inzichtelijk wilt maken

Eerstehulpverleners 112 medische informatie screenshots

Deze ingevoerde informatie is op te vragen door vanaf het vergrendelingsscherm omhoog te swipen > op noodgeval onderaan het scherm te klikken > informatie bij nood > Tik nogmaals op de rode knop om te openen. Via dit scherm kan daarnaast desgewenst 112 worden gebeld zonder de telefoon te ontgrendelen.

Bovenstaande mogelijkheden zijn niet bij iedereen bekend maar kunnen potentieel levensreddend zijn. Maak daarom voor jezelf de keuze of je deze gegevens wilt invoeren. In ieder geval biedt Android de mogelijkheid aan, net als het automatisch meesturen van je locatie als je 112 belt. Deze instelling staat standaard ingeschakeld. In dit artikel lees je er alles over.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk