Hou contact met je familie in het verzorgingstehuis

Hou contact met je familie in het verzorgingstehuis

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Blijf binnen maar hou contact!

De komende tijd is het niet mogelijk om ouderen en zieken in verzorgingstehuizen te bezoeken. Deze groep is te kwetsbaar en moet beschermd worden.

Deze mensen hebben meer dan ooit contact nodig met familie en vrienden nu er niemand meer langskomt. Omdat er geen toegang meer is tot de tehuizen, moeten we gebruik maken van de technologie die we tot onze beschikking hebben.

Hieronder een aantal manieren waarop je contact kunt houden. Natuurlijk zijn het voor ons voor de hand liggende technieken, maar voor vele ouderen is het nieuw en een beetje eng.

Videobellen met WhatsApp

De meest voor de hand liggende manier van videobellen is via WhatsApp. Wanneer opa of oma een telefoon heeft, dan zal hij of zij ook wel gebruikmaken van WhatsApp. Dan is videobellen maar een kleine handeling.

WhatsApp logo

We hebben een handleiding gemaakt die je kunt downloaden, uitprinten en afgeven bij het verzorgingstehuis. Zo heeft diegene die je wil bellen een geheugensteuntje en is hij of zij voorbereid op wat komen gaat.

Groepsvideobellen met WhatsApp

Wanneer je een familie-app hebt kun je ook een videogesprek opzetten met een aantal mensen uit de groep. Zo voer je een videogesprek met meerdere mensen tegelijk. Het is dan wel verstandig om rustig te praten en en niet tegelijk. Anders is het niet te volgen.

WhatsApp groeps-videobellen

Stuur een audiobericht

Een tekstbericht is handig en snel, maar erg onpersoonlijk. Je doet iemand anders een enorm groot plezier met het sturen van een audiobericht. Het horen van een bekende en geliefde stem doet goed en het kan ook vaker beluisterd worden.

Google Duo

Ook Google Duo is een geweldige app om contact te houden met anderen. Wanneer de app eenmaal op de smartphone staat of dat men het gebruikt op de laptop dan is het contact leggen erg eenvoudig.

Google Duo

Daarbij komt ook nog dat Google Duo op veel merken geïntegreerd is in de bel-app. Wanneer je een Motorola, Google Pixel, Nokia of een smartphone met Android One hebt kun je het zo gebruiken. Nog steeds zal dan de dienst geactiveerd moeten worden.

Ook kan Google Duo in de browser gebruikt worden, zodat er op een groot scherm een videogesprek gehouden kan worden. Naast de gesprekken kunnen er ook videoberichten gestuurd worden, ook leuk!

Videobellen met Skype of Google Hangouts Meet

Videobellen op een relatief klein scherm van een smartphone zal niet voor iedereen even makkelijk zijn. Daarom is videobellen via bijvoorbeeld een laptop een stuk beter. Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn.

Hangouts Meet logo

Het vergt wel iets meer kennis en voorbereiding en wanneer je dat niet hebt gedaan is dat nu te laat. Mocht je familie in het verzorgingstehuis in het bezit zijn van een laptop of een tablet dan raden we aan om een videogesprek op te zetten via Hangouts Meet. Diegene die het gesprek opzet heeft een account nodig maar iedereen die daarna deelneemt aan het gesprek, hoeft dat niet.

Skype

Ook Skype wordt al veel gebruikt om in contact te blijven met elkaar. Hier zal er zowel voor beide kanten een account aangemaakt moeten zijn.

Help elkaar

Wij en natuurlijk de lezers van Androidworld moeten het goede voorbeeld geven. Wanneer je ziet, hoort of merkt dat er mensen in je omgeving moeite hebben met het in contact komen, help ze dan. Het is een kleine moeite en je doet er een ander een groot plezier mee.

Wellicht kun je een tablet of laptop met een van de bovenstaande diensten afleveren bij de receptie van het verzorgingstehuis. Dan kan diegene alsnog contact maken met de familie buiten het tehuis.

Meer dan ooit kunnen we technologie inzetten om problemen te overkomen en in te zetten voor de goede zaak. Laten wij ons daarvoor inzetten.

Heb je een idee hoe wij onze kennis en community kunnen inzetten? Laat het ons weten!

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..
Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype is een VOIP-cliënt die het mogelijk maakt om via internet te (video)bellen. Skype wordt wereldwijd gebruikt om contact te onderhouden met mensen die niet ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk