Samsung Galaxy S25: Nu met Galaxy Tab S6 Lite!

Garmin Edge Explore 2 review: voor wie is deze fietscomputer geschikt?

Redactie Androidworld
Redactie Androidworld
12 oktober 2022, 12:13
2 min leestijd

De Edge Explore 2 is een nieuwe fietscomputer van Garmin die je tijdens elke fietstocht de juiste weg wijst. Ben je benieuwd wat de Garmin Edge Explore 2 nog meer kan naast navigeren? Bekijk dan onze review van de Garmin Edge Explore 2.

Lees verder na de advertentie.

Garmin Edge Explore 2 review

Fietsnavigatie helpt je navigeren tijdens een fietstocht. Of dat nu met een e-bike, mountainbike, racefiets of een ‘gewone’ fiets is. Met een fietscomputer ontdek je nieuwe routes, nuttige punten onderweg en vind je makkelijk de weg terug als je verdwaald bent. Eenvoudige fietscomputers geven een route weer via een route-lijn. De geavanceerdere fietsnavigatie geeft je turn-by-turn-navigatie zodat je bij elke afslag een waarschuwing krijgt.

Een voorbeeld van die laatste categorie is de Edge Explore 2-serie. Deze serie bestaat uit twee apparaten, de Edge Explore 2 en de Edge Explore 2 Power Mount Bundle. Beide fietscomputers komen met een groot en goed afleesbaar scherm en de Edge Explore 2 Power Mount Bundle is speciaal voor e-bikes. De Edge Power Mount laadt het apparaat namelijk tijdens het fietsen voortdurend op. AW Smart heeft de ‘standaard’ Garmin Edge Explore 2 getest en je leest nu op AW Smart wat je van dit apparaat kunt verwachten.

  • Voorgeladen ritprofielen, inclusief road, off-road en indoor.
  • Fiets als een ‘local’ met contrastrijke, rit-specifieke kaarten die gebruikmaken van Trendline Popularity routing op basis van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect. Fietsers kunnen populaire wegen en trails, gebieden met veel verkeer die ze moeten vermijden en nuttige punten die ze kunnen opzoeken direct in hun Edge bekijken.
  • Maak simpel en snel waar je ook bent in Europa rondritten/routes via de Edge Explore 2. Eenvoudig via het touchscreen aangeven hoe ver je wilt fietsen en in welke richting en de Edge zal 3 mooie routes voorstellen waar je uit kunt kiezen en direct gaan rijden.
  • Type snel de plaatsnaam in of adres op de Edge Exlore 2 en start direct met navigeren.
  • Maak routes via onder andere de (gratis) Garmin Connect-app, Strava of Komoot en synchroniseer ze met de Edge Explore 2.
  • Duidelijke afslag-voor-afslag-navigatie en waarschuwingen voor onder andere scherpe bochten.
  • Met de instelling “High Traffic Avoidance” kan de Edge Explore 2 je om drukke verkeersgebieden navigeren voor de mooiste en rustigste fietsroutes. De kennis en data voor deze drukke verkeersgebieden haalt Garmin uit haar eigen Automotive-database
  • Wil je even snel van de route af om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken dan kun je de routebegeiding pauzeren. De routebegeleiding kan op elk moment weer worden ingeschakeld om terug te keren naar de oorspronkelijke route of het beginpunt.
  • Ga je de heuvels/bergen in met de Edge Explore 2 dan is er de handige ClimbPro-functie, zodat je de resterende stijging en het stijgingspercentage voor elke beklimming kunt zien en om je prestaties op de beklimmingen na de rit te bekijken, rechtstreeks vanaf de fietscomputer of in Garmin Connect.

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

12 oktober 2022, 15:20

Ik rijd al ruim 2 jaar rond met de voorloper van dit model, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn om vsn kiet af aan met zo’n GPS apparaat op pad te gaan en te navigeren. Ik wilde na het uitzetten van routes via knooppunten wat anders en dacht waarom niet met een GPS dat weer en wind doorstaat aan de gang. In de praktijk blijkt soms dat de GPS, als je een route hebt ingeladen, kompleet van slag kan raken, of vastloopt. Je draait dan in kringentjes rond en het beste is dan om terplaatse een nieuwe route uit zetten. Lekker in de schaduw duiken en weten hoe je vlot een mooie route op je smartphone kunt genereren en vervolgens kan uploaden naar je GPS.
In heel veel gevallen mankeert er vaak niks aan de ingelezen route en brengt jou op de mooiste plekken.

Ga bij een vervolg van dit review eens op pad met deze GPS met een ingelezen route van zeg 80km en rapporteer dan over de opgedane ervaringen. De folders die bij een GPS geleverd wordt, doen voorkomen alsof elke leek met een GPS op pad kan gaan.