Deze app maakt een einde aan ongewenste telefoontjes

Deze app maakt een einde aan ongewenste telefoontjes

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ongewenste telefoontjes krijgt iedereen wel eens, en dan hebben we het niet alleen over callcenters maar ook over criminelen die zich voor doen als iemand anders. Je kan deze nummers blokkeren op je mobiel maar ook met een app.

Ongewenste telefoontjes voorkomen

Per 1 juli 2021 is het bel-me-niet-register in de Nederlandse Telecommunicatiewet vervangen door een opt-in-systeem. Bedrijven en goede doelen mogen je nu alleen bellen om iets te verkopen of om te vragen om een donatie, als je daarvoor toestemming hebt gegeven. Je telefoonnummer vanwege telefonische verkoop laten blokkeren is dus niet meer nodig.

Gerelateerde artikelen

Toch zijn er telemarketeers die je nog steeds ongevraagd tijdens een voetbalwedstrijd bellen. Je kan dat nummer dan op deze manier blokkeren, zodat je er geen last meer van hebt. Helaas zijn er ook andere ongewenste telefoontjes waar mensen regelmatig hinder van ondervinden. Die zijn afkomstig van criminelen die je persoonlijke gegevens of geld afhandig willen maken. Die kun je dan ook blokkeren maar de app Stop met mij te bellen is voor jou dan misschien wel een betere oplossing.

Stop met mij te bellen 

Stop met mij te bellen blokkeert ongewenste telefoontjes met behulp van communitydatabase of zwarte lijst. De communitydatabase bevat nummers die door andere gebruikers van de app geblokkeerd zijn. Zodra jij een nummer blokkeert, help je andere gebruikers. Zodra je nummers op de zwarte lijst zet, kun je die aan deze database toevoegen, eventueel met feedback. Nummers blokkeren kan op twee manieren: een oproep beëindigen of het geluid en trillingen uitzetten. Je kan ook op bepaalde dagen/tijden de app laten draaien.

Deze app maakt een einde aan ongewenste telefoontjes

Je kan daarnaast ook nummers op de witte lijst zetten. Er is zelfs een optie om alle nummers te blokkeren behalve de nummers die op de whitelist staan. Nog een interessante, onbekende nummers zijn te blokkeren. Dit geldt ook voor buitenlandse nummers. Familieleden die in het buitenland wonen, zet je dan op de witte lijst. De app kun je daarnaast vergrendelen met een wachtwoord, je kan je zwarte en witte lijst exporteren naar een sd-kaart, regels aanmaken voor verschillende sim-kaarten en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen

De app bevat ontzettend erg veel opties om het blokkeren van nummers naar jouw wens in te stellen. Kijk wel even door het verschrikkelijke uiterlijk van de app heen, en let ook niet op de Nederlandse vertaling, want die is niet al te best.

Stop met mij te bellen / Call blocker downloaden

Wil je de app Stop met mij te bellen / Call blocker ook eens proberen? Ze is gratis te downloaden in de Play Store. Je kan ook de Pro-versie aanschaffen. Deze geeft je toegang tot alle functies en verwijdert de advertenties. De Pro-versie kost 13,50 euro en koop je nu met 50% korting. Daarnaast is het mogelijk om een abonnement af te nemen.

Stop met mij te bellen / Call blocker

Stop met mij te bellen / Call blocker

Stop met mij te bellen blokkeer ongewenste telefoontjes met behulp van communitydatabase of zwarte lijst. De communitydatabase bevat nummers die door andere gebruike ..

Bedankt voor de tip, Rina.d!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk