Het KNMI heeft voor vandaag code rood afgegeven vanwege storm Poly. Stormen kunnen snel en onvoorspelbaar zijn. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van hun trajecten en potentiële impact. Gelukkig zijn er apps die je helpen bij het volgen van stormen. Deze apps bieden realtime radarbeelden, nauwkeurige waarschuwingen en andere waardevolle informatie om je veilig te houden tijdens naderend onweer. In dit artikel bespreken we de vier beste apps om stormen te volgen, zodat je altijd goed geïnformeerd bent en tijdig kunt reageren op dreigende weersomstandigheden.

Lees verder na de advertentie.
1. Buienradar
Buienradar geeft precies de juiste informatie om te weten wanneer storm Poly ons land bereikt. Met behulp van de app kan je ontdekken hoe hard de wind waait op dit moment en wanneer het gaat regenen. Het wordt verwacht dat de storm sterker zal worden zodra de bewolking Nederland bereikt. Daarnaast geeft de Buienradar-app een overzicht van de waarschuwingen. In de app staat per provincie aangegeven welke code van kracht is. Als je van plan bent om naar buiten te gaan, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.
2. Weeronline
Weeronline heeft een functie in de weer-app om je te waarschuwen voor codes zoals code rood die vandaag is afgegeven. Met de app kun je meldingen inschakelen, zodat je een bericht krijgt wanneer er belangrijk nieuws over het weer is, zoals bij de storm Poly. In de nieuwssectie van de Weeronline-app kun je ook lezen over de effecten van de storm op het weer in Nederland. En natuurlijk is er ook de neerslagradar die verbonden is met de storm. Net als Buienradar heeft Weeronline een widget waarmee je het weer in de gaten kunt houden, zodat je de app niet hoeft te openen.
3. Windy.com
Windy is een zeer populaire app voor het volgen van de windsnelheid en andere weersinformatie. Het biedt gedetailleerde kaarten met real-time windsnelheid, windrichting en windvoorspellingen. De app bevat ook andere nuttige informatie zoals temperatuur, neerslag, luchtdruk en golven. Windy maakt gebruik van geavanceerde weersmodellen en de beelden worden elke 5-15 minuten bijgewerkt. Het beste is dat deze app gratis is, zonder advertenties en kwalitatieve informatie biedt.
4. KNMI
De apps van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zijn waarschijnlijk bekend bij veel mensen. Ze zijn een goede keuze voor degenen die meer informatie willen over het huidige stormachtige weer. Het KNMI heeft een apart gedeelte genaamd ‘Waarschuwingen’ in de app. Daar kun je per provincie zien wanneer de zwaarste wind verwacht wordt vandaag. Voor elke provincie is er een duidelijke tijdlijn met verschillende kleurcodes om de ernst aan te geven.
Bovendien kun je je via de ‘Instellingen’ aanmelden voor meldingen met weerupdates. Het KNMI biedt dus een uitgebreid en handig hulpmiddel om op de hoogte te blijven van het stormweer, of je nu in Nederland of België bent.
KNMI
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
Meer apps
Vanwege storm Poly heeft de NS besloten om al het treinverkeer in Noord-Nederland stop te zetten. Ook zijn er meer dan driehonderd vluchten geannuleerd op Schiphol. Houd dus ook de apps van NS en Schiphol in de gaten, evenals de apps en websites van de vliegtuigmaatschappijen.
Zet jij je schrap voor de storm en heb je al de nodige voorbereidingen getroffen zodat je tuinset niet wegwaait? Ga jij deze apps gebruiken om het weer te volgen, of ken je nog andere handige apps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Schiphol Amsterdam Airport
Schiphol Airport
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik gebruik WeatherPro, Ventusky, Regenmelding & buienalarm. Hebben het redelijk ook wel goed.
Kijk gewoon uit het raam of op balkon dan weet je wat voor weer het is.
Windy is gemaakt voor wind en een duidelijke winnaar voor stormen. Zeer accuraat.
Ik gebruik al enige tijd de Noorse weerdienst app YR
website: https://www.yr.no/en
Altijd accuraat en vertrouw ik meer dan elke andere weerapp of website.
Mis wel de regen radar voor Nederland.
Jammer dat je knmi, weeronline etc. niet als bronnen kan invoegen in Google assistent, zoals je dat met nieuwswebsites etc. kan. Nu moet je ik weet niet hoeveel apps installeren om info te krijgen die op landelijk niveau beschikbaar is en die Google onvoldoende lijkt te kunnen benutten.
Ik vraag me af waarom jullie Buienalarm nooit noemen. En uitstekende app die veel lichter is dan Buienradar. Zonder poespas.
Die stond ook altijd standaard bij mij op de telefoon, maar sinds de widget alleen nog maar nonstop aan het laden is, heb ik deze maar verwijderd.
Iemand tips voor een regen widget