Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

AW Adviseert

Deze 5 apps installeert Sven als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 26 april 2019

Deze week publiceren de redacteurs van Androidworld vijf apps die ze als eerste op hun nieuwe smartphone installeren. Nu is het Sven zijn beurt om je te tonen welke 5 apps hij absoluut niet kan missen.

5 beste apps

Zoals je waarschijnlijk wel weet wissel ik als techredacteur regelmatig van smartphone en moet ik dus apps regelmatig opnieuw installeren. Gelukkig staan de meeste Google-apps zoals Gmail en Google Foto’s al voorgeïnstalleerd en bespaart dit al enige werktijd. Er zijn natuurlijk wel nog apps die ik dagelijks gebruik en eerst moet installeren vooraleer ik met de smartphone aan de slag ga. Graag vertel ik je welke 5 apps ik als eerste installeer uit de Google Play Store.

1. Payconiq by Bancontact

Eén van de eerste is de Payconiq by Bancontact-app, een app waarmee je via de smartphone contactloos kunt betalen aan de hand van een QR-code of de NFC-chip van je toestel. Deze app heeft me al enkele keren gered aan de winkelkassa, wanneer ik mijn portemonnee thuis vergeten was. Ook tijdens een avondje stappen met vrienden gebruik ik deze app om mijn schulden te betalen of geld te innen.

De Payconiq by Bancontact-app kan je steeds meer bij online winkels en andere apps gebruiken, waardoor je nu sneller een bestelling afrondt en niet eerst op zoek moet gaan naar je bankkaart.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

foto

2. Stocard

Stocard is een app waarop je al je klantenkaarten op een handige en overzichtelijke manier kan bewaren. Dankzij deze app heb ik steeds alle klantenkaarten bij en moet ik geen stress meer hebben aan de kassa om de juiste kaart te vinden. Als ik de app open, krijg ik meteen een alfabetisch overzicht van alle kaarten en kan ik snel de juiste kaart aanreiken. Om scanproblemen tegen te gaan, zal de app de schermhelderheid opdrijven en hoeft de kassière geen 10 keer proberen te scannen.  

Verder krijg ik via deze app ook meldingen over aanbiedingen van de winkels, waarvan ik een klantenkaart bezit en hoef ik zelf niet rond te neuzen in de reclamefolders.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshot

3. Waze

Waze is een navigatie-app die dankzij feedback van hun gebruikers up-to-date is over de laatste verkeersinformatie. Zelf ben ik een ramp als het op plaatsoriëntatie aankomt, dus een navigatie-app, zoals Waze, is voor mijn geen overbodige luxe en zal ik dus meteen op een nieuwe telefoon installeren. Mijn voorkeur gaat uit naar Waze omdat de geïntegreerde feedback-functie heel handig werkt en de verkeersinformatie echt wel klopt. Zo heb ik eens 100 meter voor mij een auto, omwille van pech, opzij zien gaan en meteen kreeg ik melding binnen op de app dat ik moest oppassen voor een stilstaand voertuig. Van snelle berichtgeving gesproken!

Nog een andere handige optie is het plannen van een rit, waarbij je aangeeft wanneer je op je bestemming moet aankomen en de app je zal vertellen wanneer je het beste kunt vertrekken, rekening houdend met de verkeersdrukte op dat moment. Voor mij een ‘topfunctie’ want ik haat het om ergens als laatste aan te komen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshot

4. WhatsApp

Aangezien ik dagelijks in contact wil blijven met al mijn kennissen zal ik de bekende berichten-app, WhatsApp, voor andere apps zoals Twitter of Facebook installeren. De meeste van mijn kennissen gebruiken dit als communicatiemiddel, waardoor ik dus niets moet missen over de laatste familie-weetjes.

Aangezien foto’s en video’s veel meer zeggen dan een simpel tekstbericht, ben ik ook fan van media te gebruiken om mijn boodschap over te brengen, of grootouders te laten meegenieten van de kleinkinderen met hun gekke gezichten.

Ik maak ook gretig gebruik van WhatsApp-groepen om zo gemakkelijk met vrienden een afspraken te maken of meerdere familieleden in één keer aan te spreken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshot

5. Fitbit

Zelf vind ik het erg belangrijk om dagelijks een beetje bezig te zijn met mijn gezondheid. Daarom kocht ik een jaar geleden de Fitbit Versa die synchroniseert met de Fitbit-app. Sinds ik deze app en de fitnesstracker gebruik, ben ik me bewuster geworden over mijn bewegingspatroon en word ik, dankzij badges en uitdagingen, gemotiveerd om dagelijkse bewegingsdoelen te behalen en de buikgroei tegen te houden.

Binnen de Fitbit-app krijg ik ook een duidelijk overzicht over mijn aantal stappen, mijn hartslag, verbruikte calorieën, aantal uren slaap, gelopen trappen en sporttrainingen die ik doe. De Fitbit-app zal daarom dus ook één van de eerste vijf apps zijn die ik installeer op een nieuwe telefoon.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshots

Welke van deze apps gebruik jij of zou je wel eens willen uitproberen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.be.

Reacties (19)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.be.

Bezig met laden van reacties...