Heb je thuis zelf lampen van Philips Hue? Het kan zijn dat je nog niet alles uit het slimme lampensysteem haalt. In dit tipsartikel lichten we daarom automatiseringen uit die je aandacht waard zijn.
Philips Hue-lampen
De slimme Philips Hue-lampen die je thuis hebt staan of hangen kunnen veel meer dan je denkt. Ze verlichten natuurlijk de omgeving en gaan waarschijnlijk al precies aan wanneer nodig, maar ze hebben nog meer in hun mars. Je moet daarvoor wel even in de app duiken en daar gaan we je nu bij helpen. Mocht je zelf nog tips hebben, deel die dan vooral hieronder!
Lees verder na de advertentie.
Weg van huis
De eerste handige automatisering die we onder de loep leggen is Weg van huis. Je bereikt dit onderdeel via Automatiseringen > Plusteken > Weg van huis. Als dit de eerste keer is dat je de optie aantikt, dan vraagt de app of je de automatisering op basis van je locatie wil laten regelen. Als je dat doet, dan activeert de Philips Hue-app de stand automatisch op het moment dat je vertrekt.
Wat je keuze ook wordt, in het volgende scherm kies je de lampen uit die je wil toevoegen aan Weg van huis. Je kunt ook alle toegevoegde lampen toevoegen als je dat wil. Tik op Volgende en daarna op Klaar om de automatisering toe te voegen. Vanaf dit moment zal Philips Hue automatisch alle lampen deactiveren op het moment dat je het huis verlaat.
Aanwezigheid nabootsen
Dat is echter niet altijd wenselijk. Sterker nog: de kans op inbraak neemt toe wanneer alle lampen uitstaan en een crimineel het idee heeft dat er niemand thuis is. Daarom kun je wellicht beter je lampen aan laten staan, ook wanneer je niet thuis bent. Daardoor lijkt het al alsof er iemand is, en met Aanwzigheid nabootsen kun je dat idee verder versterken.
Via Automatiseringen > Plus > Aanwezigheid nabootsen kun je de lampen toevoegen die meedoen met dit schema. Je kunt specifieke lampen of alle lampen binnen een kamer selecteren. Vervolgens heb je de opties De hele dag en Alleen als het donker is. Voor de meeste mensen is de laatste optie de beste, omdat het anders weer vreemd overkomt dat de lampen aan- en uitspringen wanneer het buiten gewoon licht is.
Mocht je eventueel beveiligingsproducten van Philips Hue hebben, dan kun je die laten samenwerken met deze automatisering.
Lees verder na de advertentie.
Timer
Onder Automatiseringen > Plusteken tref je ook de optie Timer aan. Deze optie spreekt gelukkig voor zich. Als je daarop tikt, kun je een specifieke tijd instellen. Zodra die tijd afloopt, dan reageren de lampen in huis. Ze kunnen aan en uitgaan of van helderheid of kleur wisselen om aan te geven dat de gespecificeerde periode afgelopen is. Superhandig voor wanneer je een grote woning hebt en de keuken te ver van de woonkamer is om het piepje van de oven te horen.
Lampen beheren
Tot slot nemen we een kort uitstapje van de verschillende automatiseringen en willen we nog even kort de aandacht focussen op het beheren van je lampen. Want hoe meer je er toevoegt, hoe minder overzicht je hebt zonder de juiste voorbereidingen te treffen. Via Instellingen > Lampen kun je de naam en het icoon van de lampen in huis (en daarbuiten) aanpassen. Je kunt ze namen geven die je beter kunt uitspreken (handig voor de stemassistent) of herkennen. Verder kun je hier de kamer aanpassen waar de lamp in kwestie geïnstalleerd is.
Heb jij nog meer tips voor Philips Hue-gebruikers? Deel die dan in de comments.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten