3 apps om podcasts te beluisteren

3 apps om podcasts te beluisteren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

AW Hangout

De AW Hangout-podcast kun je luisteren via PocketCast, Stitcher, SoundCloud, iTunes of jouw favoriete podcast-app. We hebben vast drie podcast-apps voor je op een rij gezet.

Pocket Casts

Pocket Casts is een oudgediende in de Play Store, het is er te vinden sinds 2011. De app biedt een fris en kleurrijk design en via een menu aan de linkerkant kun je snel naar verschillende categorieën springen zoals favorieten, gedownloade casts of onafgespeelde pod- of vodcasts. Je vindt er tientallen kanalen die je kunt volgen, van podcasts van techsites en grote DJ's tot vodcasts van televisiekanalen en meer.

Je kunt deze 'casts' van je favoriete kanaal automatisch laten downloaden en het is mogelijk om deze te synchroniseren tussen verschillende apparaten of besturingssystemen. Er is ook ondersteuning voor de Chromecast en importeren en exporteren van podcasts aanwezig.

Pocket Casts kost € 2,99 en kan via de knop hieronder gedownload worden.

Podcast Player

Met Podcast Player kun je (video)podcasts afspelen die zijn te filteren op taal en land. Door te zoeken in verschillende categorieën kun je podcasts beluisteren en bekijken die aansluiten bij jouw interesses. Daarnaast is het ook mogelijk om te browsen door een lijst met populaire podcasts. Door middel van overzichtelijke tegels zie je snel wat het onderwerp van de podcast is.

Er is verder onder andere nog de mogelijkheid om gegevens te synchronisatie tussen apparaten, om casts offline te luisteren en ondersteuning voor Wear OS, Android Auto en Chromecast.

Podcast Pal is gratis en kan via onderstaande knop gedownload worden. Sommige functie kosten € 0.99 of € 3.99 per maand.

Anchor

Met Anchor kun je snel audioclips online zetten die maximaal 2 minuten kunnen duren, waardoor het korte mini-podcasts zijn. Waar je over wilt babbelen is natuurlijk aan jou en mensen kunnen gesproken reacties achterlaten op jouw podcasts. Zodoende ontstaat er gelijk een sociaal element, wat bij andere podcasts-apps vaak niet of nauwelijks te vinden is.

Uiteraard kun je zelf ook podcasts opzoeken of hier eventueel op reageren en al deze mini-podcasts zijn ook gewoon te delen of embedden op websites of blogs.

Anchor is gratis en kan via onderstaande knop gedownload worden.

Welke app gebruik jij om podcasts te beluisteren? Deel je ervaringen en ideeën in de comments!

Podcast Player - Gratis

Podcast Player - Gratis

Kies je favoriete onderwerpen en de taal waarin de podcast beschikbaar moet zijn. Beluister en bekijk vervolgens  je favoriete podcasts met Podcast Player.  ..
Pocket Casts - Podcast Player

Pocket Casts - Podcast Player

Pocket Casts is een uitgebreide applicatie voor smartphones en tablets om allerlei pod- en vodcasts te beluisteren en bekijken. Downloaden kan automatisch en je kunt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk