Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Mooie achtergronden!

10 beste wallpaper-apps voor Android

· 17 augustus 2017

Er zijn vele honderden, zo niet duizenden wallpaper-apps te vinden in de Play Store. Hoog tijd dus voor een lijstje met prachtige wallpaper-apps zodat jij niet meer hoeft te zoeken.

Wallpapers 

Wallpapers of achtergronden zijn er om onze Androidsmartphones persoonlijker te maken. De een houdt van minimalistisch, de ander houdt van een sci-fi-achtergrond. Er is voor iedereen wel een (live) wallpaper te vinden alleen dat zoeken is nou net een obstakel. Welke app kun je hier nu het beste voor gebruiken? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, van bekende tot minder bekende. Heb je zelf ook een favoriet, die niet in dit rijtje staat? Deel deze dan in de comments.

Google Wallpapers

De app Achtergronden of Wallpapers is van Google en biedt een prachtige verzameling van hogeresolutie-foto's die kunnen worden ingesteld als achtergrond. De verschillende categorieën bevatten onder meer satellietbeelden van Google Earth en foto's van bekende fotografen. Bij het selecteren van een achtergrond is het ook mogelijk om meer informatie op te zoeken over een beeld, bijvoorbeeld over de locatie of gegevens van de fotograaf. De app is ook te gebruiken om je eigen foto's of (live) wallpapers van andere apps of launchers als achtergrond in te stellen. Voor extra variatie kun je er ook voor kiezen om dagelijks automatisch een andere achtergrond in te stellen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Achtergronden

ZEDGE beltonen, achtergronden

ZEDGE is een zeer uitgebreide wallpaper- en ringtone-app van het eerste uur. De keuze in downloads is inmiddels uitgebreid met de categorieën games, icons en widgets. Om het zoeken in de megagrote database met wallpapers, ringtones en notificatiegeluiden wat makkelijker te maken kun je filteren op categorie, uitgelicht, recent en populair. Als je eenmaal een wallpaper hebt gevonden, is hij eenvoudig in te stellen als achtergrond, op te slaan op je toestel of aan te passen in de app. Verder kun je de wallpaper van een waardering voorzien, delen of aan een lijst met favorieten toevoegen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van ZEDGE

FRAME - Wallpapers

Frame - Wallpapers onderscheidt zich van de massa door uitermate hoge kwaliteit foto's van soms wel 16 MB per foto met een resolutie van 23 megapixel. De foto's worden dus niet kleiner gemaakt om de bestandsgrootte te beperken, wat de kwaliteit dus ten goede komt. Daarnaast valt Frame op door het minimalistische en simpele uiterlijk. Je hebt onderaan een menubalk met slechts drie items. Home, zoek en je favoriete foto's, welke voor zichzelf spreken. Verder wordt de foto op je geheugen opgeslagen, zodat je hem ook later kan weer gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Frame - wallpaper

Forest Live Wallpaper

Forest Live Wallpaper heeft alles te maken met bomen, heel veel bomen. In de app is het mogelijk om zogenaamde thema's te definiëren. Hierbij wordt een serie aan instellingen opgeslagen, die je op een later moment weer kunt oproepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een herfst- of zomer-thema die je afhankelijk van het seizoen kunt aanpassen. Het is ook mogelijk om de kleuren en het wisselen tussen dag en nacht aan te passen. Zo geef je bijvoorbeeld aan hoeveel zonlicht er moet komen, welke kleur de bergen hebben en ook het bladerdak van de bomen kun je naar eigen wens aanpassen. Forest is een Live Wallpaper, wat wil zeggen dat het animaties laat zien om je homescreen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Forest Live Wallpaper

Darkops : AMOLED Wallpapers

De wallpapers van Darkops : AMOLED Wallpapers werken het beste wanneer je een smartphone hebt dat over een AMOLED-scherm beschikt. Bij zo'n scherm wordt namelijk de kleur zwart weergegeven doordat pixels uit staan. Bij andere schermen wordt gebruik gemaakt van backlight en dat kost extra stroom. Darkops bevat vele honderden wallpapers speciaal voor AMOLED-schermen. Er zijn 10 categorieën om in te zoeken maar via 'Shuffle' kun je ook een willekeurige collectie tevoorschijn toveren. Verder zijn er nog de onderdelen Recent en Favorieten in de navigatiebalk te vinden en is er een zoekknop om op woord te zoeken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Darkops AMOLED Wallpapers

Material Islands

Material Islands bevat wallpapers die zijn gebaseerd op Material Design en eilanden, jawel. De app is minimaal van opzet en bevat een aantal verschillende eilanden. Daarnaast zijn de live wallpapers relatief rustig en veranderen gedurende de dag mee. Zo zal er in de avond- en nachtelijke uren een donkere variant voorgeschoteld worden, die bij zonsopkomst weer lichter zal kleuren. De live wallpaper die je in deze app instelt, doet meteen ook dienst als watchface op Android Wear-smartwatches.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Material Islands

Muzei Live Wallpaper

Muzei laat dagelijks een nieuw kunstwerk op je homescreen zien. De afbeeldingen zijn zeer hoogwaardig van kwaliteit, daarbij kun je de achtergrond 'blurren' en met een aanraking op het scherm weer scherp kunt maken. In de Muzei-applicatie kun je kiezen uit afbeeldingen uit de 'features art'-sectie waar je vooral schilderijen kunt vinden. Maar je kunt ook kiezen voor foto's die op je eigen apparaat staan. De live wallpapers van Muzei werken ook op een Android Wear 2.0-smartwatch. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Muzei

CLARO Random Wallpaper Changer

De wallpaper-app Claro kan mapjes voor je aanmaken met afbeeldingen en deze willekeurig gebruiken als achtergrond voor jouw smartphone of tablet. Op het hoofdscherm van de applicatie kun je via de zwevende knop rechtsonder een nieuwe map aanmaken. Vervolgens kun je afbeeldingen kiezen die je wilt gebruiken als achtergrond en hierbij verschijnen alle plaatjes en foto's van je toestel die je uit de galerij kunt selecteren. In het instellingenmenu kun je kiezen wat voor thema je wilt gebruiken, waarbij je de keuze hebt tussen licht en donker en voor elke map afzonderlijk kun je het uiterlijk aanpassen van de afbeeldingen als achtergrond.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Claro

Wallpapers UHD+ (5K+) foto's

De app Wallpapers is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar Tim Koers. De afbeeldingen komen binnen via unsplash.com en via het hamburgermenu aan de linkerkant kun je snel kiezen uit verschillende categorieën waaronder: gebouwen, voedsel, natuur, objecten, mensen en technologie. Op het hoofdscherm vind je juist weer drie tabbladen: recent, collecties en favorieten. Afbeeldingen kun je in hoge resolutie opslaan en direct instellen als wallpaper, je kunt ze bijsnijden, liken en opslaan als favoriet. Ook kun je een link naar de afbeelding direct delen of de details bekijken, bijvoorbeeld met welke camera de foto is geschoten.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Wallpapers 5K+ achtergronden

Touch Circle

Met Touch Circle krijg je een live achtergrond die je gedeeltelijk naar eigen smaak kan aanpassen. Stel de kleur van de cirkel en twee achtergrondkleuren  in, verplaats de cirkel op het startscherm; dat soort basiszaken. Vervolgens zie je in de cirkel de (digitale) tijd met datum. Handig, want zo wordt een losse klok-widget overbodig. Maar Touch Circle kan via een vernuftig gebarensysteem nog meer informatie tonen. Het gaat om de tijd in andere tijdszones, je eerstvolgende agenda-evenement, een zelfgekozen motto/quote en een symbool. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Touch Circle

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...