10 beste achtergronden-apps voor je Android-telefoon

10 beste achtergronden-apps voor je Android-telefoon

Achtergronden-apps 

Wallpapers of achtergronden zijn er om onze Android-telefoons persoonlijker te maken. De een houdt van minimalistisch, de ander houdt van een sci-fi-achtergrond. Er is voor iedereen wel een (live-) wallpaper te vinden, alleen dat zoeken is nu net een obstakel. Welke app kun je hier het beste voor gebruiken? Wij hebben er tien sterke voor je op een rij gezet, van bekende tot minder bekende.

1. Google Achtergronden

De app Achtergronden of Wallpapers is van Google en biedt een prachtige verzameling van hogeresolutie-foto's die je als achtergrond kan gebuiken. De verschillende categorieën bevatten onder meer satellietbeelden van Google Earth en foto's van bekende fotografen. Bij het selecteren van een achtergrond is het ook mogelijk om meer informatie op te zoeken over een beeld, bijvoorbeeld over de locatie of gegevens van de fotograaf. De app is ook te gebruiken om je eigen foto's of (live-) achtergronden van andere apps of launchers als achtergrond in te stellen. Voor wat extra variatie kun je er ook voor kiezen om dagelijks automatisch een andere achtergrond in te stellen.

2. ZEDGE beltonen, achtergronden

ZEDGE is een zeer uitgebreide wallpaper- en ringtone-app van het eerste uur. De keuze in downloads is inmiddels uitgebreid met de categorieën games, icons en widgets. Om het zoeken in de grote database met wallpapers, ringtones en notificatiegeluiden wat makkelijker te maken, kun je filteren op 'categorie', 'uitgelicht', 'recent' en 'populair'.

Als je eenmaal een achtergrond hebt gevonden, is hij eenvoudig in te stellen als achtergrond, op te slaan op je toestel of aan te passen in de app. Verder kun je de wallpaper van een waardering voorzien, delen of aan een lijst met favorieten toevoegen. Vind je niet meteen iets leuks in Zedge, dan kan je ook zelf vanuit het niets een eigen achtergrond maken. Je kan een achtergrond dan bewerken met stickers en eigen tekst.

3. FRAME - Wallpapers

Frame - Wallpapers onderscheidt zich van de massa dankzij zijn aanbod van foto's in uitermate hoge kwaliteit. Ze hebben soms een grootte van wel 16 MB per foto met een resolutie van 23 megapixel. De foto's worden dus niet kleiner gemaakt om de bestandsgrootte te beperken, wat de kwaliteit dus ten goede komt. Daarnaast valt Frame op door het minimalistische en simpele uiterlijk. Je hebt onderaan een menubalk met slechts drie items: 'Explore', 'Collections', favorites en 'Info'. Explore laat je kennis maken met uigelichte achtergronde, terwijl je ook makkelijk door categorieën van achtergronden kan bladeren met 'Collections'. Verder wordt de foto op je geheugen opgeslagen, zodat je hem ook later kan weer gebruiken.

4. Forest Live Wallpaper

Forest Live Wallpaper heeft alles te maken met bomen, heel veel bomen. In de app is het mogelijk om zogenaamde thema's te definiëren. Hierbij wordt een serie aan instellingen opgeslagen, die je op een later moment weer kunt oproepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een herfst- of zomer-thema die je afhankelijk van het seizoen kunt aanpassen.

Het is ook mogelijk om de kleuren en het wisselen tussen dag en nacht aan te passen. Zo geef je bijvoorbeeld aan hoeveel zonlicht er moet komen, welke kleur de bergen hebben en ook het bladerdak van de bomen kun je naar eigen wens aanpassen. Je kan de app ook verbinden met een weerbericht-provider, zoals 'Openweather' en dan zie je hoe het weer in je boslandschap automatisch verandert. Forest is een live-achtergrond, wat wil zeggen dat het animaties laat zien op je homescreen.

5. Material Islands

Material Islands bevat achtergronden die zijn gebaseerd op Material Design en eilanden, jawel. De app is minimaal van opzet en bevat een reeks verschillende eilanden. Daarnaast zijn de live wallpapers relatief rustig en veranderen gedurende de dag mee. Zo zal er in de avond- en nachtelijke uren een donkere variant voorgeschoteld worden, die bij zonsopkomst weer lichter zal kleuren. De live-wallpaper die je in deze app instelt, doet meteen ook dienst als wijzerplaat op Wear OS-smartwatches.

6. Muzei Live Wallpaper

Muzei laat dagelijks een nieuw kunstwerk op je startscherm zien. De afbeeldingen zijn zeer hoogwaardig, daarbij kun je de achtergrond 'vervagen ' om hem dan met een aanraking op het scherm weer scherp te maken. In de Muzei-applicatie kun je kiezen uit afbeeldingen uit de 'features art'-sectie waar je vooral schilderijen kunt vinden, maar je kunt ook kiezen voor foto's die op je eigen apparaat staan. De live wallpapers van Muzei werken ook op een Wear OS-horloge.

Beelden van de apps

7. CLARO Random Wallpaper Changer

De wallpaper-app Claro kan mapjes voor je aanmaken met afbeeldingen en deze willekeurig gebruiken als achtergrond voor jouw smartphone of tablet. Op het hoofdscherm van de applicatie kun je via de zwevende knop rechtsonder een nieuwe map aanmaken. Vervolgens kun je afbeeldingen kiezen die je wilt gebruiken als achtergrond en hierbij verschijnen alle plaatjes en foto's van je toestel die je uit de galerij kunt selecteren.

In het instellingenmenu kun je kiezen wat voor thema je wilt gebruiken, waarbij je de keuze hebt tussen licht en donker en voor elke map afzonderlijk kun je het uiterlijk aanpassen. Je kan ook een vervaagd effect toevoegen of filters toepassen. CLARO is ideaal om te combineren met een van deze andere achtergronden-apps. Je kan de afbeeldingen dan op je telefoon bewaren om dan CLARO in te schakelen.

8. Touch Circle

Met Touch Circle krijg je een live-achtergrond die je gedeeltelijk naar eigen smaak kan aanpassen. Stel de kleur van de cirkel en twee achtergrondkleuren in en verplaats hem dan op het startscherm naar wens. Vervolgens zie je in de cirkel een digitale klok en de datum. Handig, want zo wordt een losse klok-widget overbodig. Touch Circle kan via een vernuftig gebarensysteem nog meer informatie tonen. Het gaat om de tijd in andere tijdszones, je eerstvolgende agenda-evenement, een zelfgekozen motto of quote en een symbool.

9. Walli

Walli is een heel complete app voor achtergronden. De app betaalt kunstenaars voor hun werk met het geld dat de ontwikkelaars uit advertentie-inkomsten verdienen. Je kan verschillende thema's verkennen, zoeken tussen uitgelichte achtergronden of op zoek gaan aan de hand van zoektermen. De app laat je ook je favoriete kunstenaars volgen zodat je in een keer ervan op de hoogte wordt gebracht als zij nieuwe werken hebben gemaakt. Walli laat je achtergronden opslaan op je telefoon en je kan ook een tijdsschema instellen waarbij Walli telkens je achtergrond aanpast op basis van een selectie.

Beelden van de apps

10. PaperSplash

PaperSplash is een eenvoudige achtergronden-app die haar achtergronden voor zich laat spreken. Ze bevat een enorme catalogus van 'Unsplash', en dat is een website met betalende afbeeldingen van hoge kwaliteit. PaperSplash is wel gratis en je kan op zoek gaan naar afbeeldingen in de categorieën: 'latest', 'featured' en 'today'.

Afbeeldingen kan je op je telefoon downloaden, en dat kan zelfs in RAW-kwaliteit. Je kan ook doelgericht naar achtergronden zoeken door Engelstalige zoektermen te gebruiken. PaperSplash heeft ook een Pro-versie in de app die een nog groter aanbod aan achtergronden aanbiedt.

Er zijn uiteraard nog veel meer interessante apps voor achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan de ABSTRUCT-app waar telkens de laatste achtergronden van nieuwe OnePlus-telefoons verschijnen. Als je fan bent van standaard achtergronden die op nieuwe telefoons komen, dan kan je via deze manier telkens als eerste op de hoogte zijn van de laatste achtergronden van splinternieuwe toestellen. Welke achtergronden-app kan jij aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Originele publicatiedatum: 17 augustus 2017 / Opnieuw gepubliceerd: 27 augustus 2020

Achtergronden - Walli
De Google Play Store puilt uit van de apps die je gratis of betalend achtergronden willen aanbieden, maar daarom zijn nog niet alle apps even goed. Walli kiest zelf ..

Meer info

PaperSplash - Wallpapers and no nonsense!
PaperSplash is een erg eenvoudig wallpaper-app met subtiele animaties. Daarnaast draait de app lekker snel en bevat het geen ontelbare extra's, geen a ..

Meer info

Frame - Wallpapers
Met Frame - Wallpapers haal je de meest scherpe en mooie foto's van de natuur of gebouwen naar je telefoon toe. Met een paar klikken heb je een achtergrond gedownloa ..

Meer info

Forest Live Wallpaper
Forest Live Wallpaper is een prachtige app met liveachtergronden. Hierbij heb je veel instellingen om 'jouw bos' volledig aan je wensen laten voldoen. ..

Meer info

Achtergronden
Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, werkt Google de Google Achtergronden-app regelmatig bij met nieuwe hogeresolutie-foto's die kunnen worden ing ..

Meer info

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones
Met Zedge zoek je eenvoudig nieuwe ringtones, notificatiegeluidjes, wallpapers en games. Zoek eenvoudig een geluidsfragment en plaatje voor je smartphone of tablet e ..

Meer info

Muzei Live Wallpaper
Muzei is een live wallpaper-app die van je homescreen ware kunstwerkjes maakt. De afbeeldingen zijn zeer hoogwaardig van kwaliteit, waarbij je de achtergrond ku ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties