'Google werkt aan nieuwe Nest Hub met afneembare tablet'

'Google werkt aan nieuwe Nest Hub met afneembare tablet'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google werkt volgens geruchten aan een nieuwe Nest Hub die bestaat uit een dock met een tablet. De smart display zou dit jaar worden gelanceerd.

Google Hub met afneembare tablet

Google heeft tot nu toe drie smart displays uitgebracht. Dat zijn de Google Nest Hub in 2018, de Google Nest Hub Max in 2019, en de Google Nest Hub 2nd gen met Sleep Sensing in 2021. Nest Hub Max met 10 inch-scherm en een camera is helaas nooit in Nederland en België gelanceerd. Er duiken nu details op over de vierde telg in Googles Nest Hub-reeks, dat meldt een bron tegenover 9to5Google.

Volgens die bron die bekend is met de plannen van Google, zal de volgende Nest Hub een afneembaar scherm hebben dat als tablet kan worden gebruikt. Die tablet kan dan, wanneer het niet gebruikt wordt, in de dock met speaker geplaatst worden. Hierdoor wordt het makkelijker om je smarthome-apparaten te bedienen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe vormfactor klinkt logisch

De nieuwe vormfactor klinkt logisch aangezien Google onlangs ook al meerdere wijzigingen aan de interface van de Nest Hub Max heeft toegevoegd. Als je bijvoorbeeld vanaf de onderkant van het scherm op de Hub Max omhoog veegt, zie je een rij web-apps boven de instellingenbalk. Vervolgens kan je vanaf daar een raster met pictogrammen op volledig scherm openen, als een soort launcher maar dan met snelkoppelingen. Daarnaast heeft Google een Gboard-achtig toetsenbord aan de Nest Hub en Nest Hub Max toegevoegd.

Al met al lijken deze softwarematige aanpassingen de komst van een Nest Hub met afneembare tablet prima aan te vullen. En blijven natuurlijk nog wel nog genoeg vraagtekens over de tablet bestaan. Is het een Androidtablet met toegang tot de Google Play Store, of gaat Google nu eindelijk compleet overstappen op Fuchsia. Dat is Googles experimentele besturingssysteem dat werkt met verschillende slimme apparaten: van laptops, tot telefoons en smart displays. Ten slotte bestaat de kans dat de Nest Hub 4nd gen gewoon een soort afstandsbediening blijft die je makkelijk toegang verschaft tot je smarthome in huis.

Wat hoop jij te gaan zien in de nieuwe Google Nest Hub? Mag het een dock met tablet worden en waarom zou je dat handig vinden? Laat het weten in de reacties hieronder.

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk