Samsung Galaxy Fit
De Samsung Galaxy Fit is een fitnesstracker die volgens Samsung gemaakt zijn voor de echte sportievelingen. Het apparaatje heeft een slanke behuizing en houdt automatisch je activiteit bij als je bijvoorbeeld aan het hardlopen of aan het fietsen bent. De wearable heeft ook een hartslagmeter en kunnen je ook waarschuwen bij risico’s. Je krijgt ook notificaties en berichten rechtstreeks te zien op het scherm. Deze slanke fitnesstracker komt met een aantal plus- en minpunten en deze vind je hieronder.
Samsung Galaxy Fit – de pluspunten
1. Mooi AMOLED-schermpje
De Samsung Galaxy Fit heeft een mooi en helder AMOLED-scherm dat in verschillende omstandigheden erg goed afleesbaar is. Het scherm gaat aan zodra je je pols optilt.
2. Veel widgets
Het AMOLED-scherm is opgedeeld in verschillende widgets die je in de Galaxy Wearable-app kunt aanpassen. Op het scherm veeg je naar links om alle widgets te bekijken. Naast de tijd en het aantal stappen vind je hier ook je hartslag (in rust), het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand.
Een scherm verder vind je de workouts die je handmatig kunt starten. De Galaxy Fit houdt automatisch tot zes activiteiten bij en in de Samsung Health-app kun je tien voorkeursactiviteiten uit meer dan 90 workouts selecteren en ook personaliseren. Bovendien kun je ook een favoriete activiteit registreren voor een snelle start.
Met de volgende widget kun je je stressniveau meten. Als je denkt dat het misschien wat uit de hand loopt, druk je op starten om geleide ademhalingsoefeningen te volgen om zo stress tegen te gaan. Daarna volgen de weerwidget, slaapwidget en muziekwidget. Met behulp van de automatische slaaptracker analyseert de Galaxy Fit je slaapritme voor alle vier de slaapfasen en zie je in een oogopslag of je voldoende slaap krijgt. De Samsung Health-app geeft inzicht in handige informatie zoals slaaptijd. De muziekwidget laat je muziek die je op je telefoon afspeelt pauzeren, afspelen en zo voorts.
Het scherm dat zich aan de meest linkerzijde bevindt, laat de notificaties van je telefoon zien. Er zijn nog veel meer widgets om toe te voegen zoals Cafeïne, Water en Stopwatch en timer.
3. Veel andere mogelijkheden
De Galaxy Fit bevat aanpasbare voorgeïnstalleerde teksten waarmee je kunt reageren op binnenkomende berichten en synchroniseert Do Not Disturb-instellingen met je telefoon zodat de tracker je niet stoort. De wearable bevat zelf ook nog uitgebreide Niet storen-mogelijkheden.
Daarnaast kun je de knop aan de zijkant zo instellen dat je favoriete workout wordt gestart en ontvang je notificaties en berichten direct op je smartwatch, zonder dat je je smartphone uit je broekzak
hoeft te halen. Bovendien past de Galaxy Fit het scherm automatisch aan als je reist naar een andere
tijdszone. Er zijn ook een aantal watchfaces (wijzerplaten) waarmee je de klok op de Fit van uitelijk kunt aanpassen.
In de Galaxy Wearable-app kun je al deze mogelijkheden en meer instellen en tevens de gebruiksaanwijzing van de fitnesstracker lezen.
4. Samsung Health-app
De Samsung Health-app krijgt van mij nog een pluspunt. Deze app kan zich meten met concurrende apps van Huawei en Fitbit door de uitgebreide mogelijkheden, analyses, statistieken, het sociale aspect en de vele (gratis) programma’s die je kunt volgen zoals stretchen, krachttraining, coretraining en nog veel meer.
5. Lange accuduur
De Galaxy Fit gaat precies een week mee. Ik moest de tracker telkens op vrijdag opladen. Ik gebruikte het apparaat minstens drie keer in de week om een workout bij te houden.
6. Onder de douche
De Galaxy Fit is waterbestendig tot 5 ATM (waterdicht tot op 50 meter), zodat je de wearable gewoon om kunt houden onder de douche of tijdens het zwemmen.
Samsung Galaxy Fit – de minpunten
1. Vreemde manier van omdoen
Het bandje van de Galaxy Fit doe je op een vreemde manier om. Je steekt het bandje namelijk zo in de gesp dat het uiteinde zich op je pols bevindt. Het uiteinde van het bandje duw je dus onder de band en dat is best wennen. Je bent namelijk gewend dat het uiteinde over de band heen schuift.
2. Verbruikte calorieën tijdens workout te hoog
Ik heb de Galaxy Fit getest terwijl ik mijn Polar Ignite ook om had. Na de registratie van een workout kwamen de gemiddelde en maximale hartslag behoorlijk overeen maar het aantal verbrandde calorieën zeker niet. Een uurtje kickboksen zorgde volgens de Polar voor 522 verbrande kcal en de Galaxy Fit registreerde daar 892 verbrande kcal. Dat gold ook voor andere trainingen.
3. Aantal te installeren apps voor koppeling
Om de Galaxy Fit te koppelen met je telefoon heb je een app nodig. Dat is niet zo vreemd. Maar de Galaxy Fit heeft maar liefst drie apps nodig om helemaal naar behoren te werken: de Galaxy Wearable-app, de Samsung Accessory Service-app, de Galaxy Fit Plugin-app en de Samsung Health-app. Waarom dat er zoveel moet zijn, is mij een raadsel. De meeste trackers en smartwatches kun je met één of twee apps succesvol koppelen met je telefoon.
4. Geen GPS
De Galaxy Fit heeft geen GPS zodat je je telefoon nodig hebt om te zien waar je precies hebt hardgelopen. De goedkopere concurrenten zoals de Xiaomi Mi Band 4 hebben wel GPS ingebouwd (en zelfs NFC).
Conclusie
De Galaxy Fit is één van Samsungs goedkoopste fitnesstrackers met een mooi AMOLED-scherm, lange accuduur en heel veel mogelijkheden. Toch ligt de concurrentie op de loer met goedkopere fitnesstrackers die hetzelfde kunnen en meer. Kijk dus eerst goed naar alle beschikbare opties voordat je een keuze maakt.
Samsung Galaxy Fit kopen
De Galaxy Fit is in de kleuren zwart en zilver beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 99,99 euro bij Samsung, MediaMarkt, Bol.com en Coolblue.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten