Design
De zwarte uitvoering van de Discovery mocht een weekje in onze handen vertoeven, maar ook de witte uitvoering is te verkrijgen in Nederland en België. De Discovery heeft een strak design met een verwijderbare plastic achterkant die een beetje rubberachtig aanvoelt. Deze rubberachtige achterkant kennen we van de HTC Desire reeks en is naar onze mening toch mooier dan de glanzende plastic achterkant van de Samsung Galaxy S3 of S4 (mini).
Aan de bovenkant vinden we de hoofdtelefoon-ingang en de micro USB-poort om de telefoon op te laden. De plaatsing van de micro USB-poort vinden we toch bizar, omdat we gewoon zijn deze onderaan de telefoon te hebben. In de wagen vonden we dit niet praktisch als we de Discovery als GPS gebruikten, omdat de draad van de lader dan af en toe moeilijk deed.
Langs de rechterkant van het toestel vinden we de volumeknoppen, met daaronder de aanuitknop. De speakergrill zit niet aan de onderzijde, zoals bij de Discovery Elite, maar deze zit net zoals bij de Samsung-modellen op de achterkant. Op die achterkant vinden we links bovenaan de 8-megapixelcamera, maar daarover later meer. Aan de voorkant zien we onderaan drie fysieke navigatieknoppen (opties, home en terug) en bovenaan de frontcamera met 2 megapixels.
Specificaties
De Discovery draait op een 1,2 GHz quadcore MT6589 chipset van MediaTek, komt met 1 GB RAM en heeft een PowerVR SGX 544MP GPU. Het is vooral door deze zwakkere GPU dat games minder vlot draaien op deze smartphone. Belangrijker is natuurlijk hoe de Discovery draait tijdens gewoon gebruik, en dat was echt wel behoorlijk.
Over het algemeen zijn we dan ook heel tevreden. Af en toe merk je toch een vertraging, maar het is vooral bij het openen van apps dat dit opvalt. Er bestaat een Discovery met 4 GB opslagruimte, maar ook een met 16 GB zoals bij ons het geval was. Beide kan je uitbreiden met een micro SD-kaartje van maximum 32 GB.
Heel helder
De schermdiagonaal van de Discovery meet 4,7 inch en de resolutie bedraagt 720 bij 1.280 beeldpunten. Het aantal pixels per inch komt uit op 312, waardoor je een scherp beeld krijgt. Omdat het hier gaat om een IPS-scherm, heeft het heel goede kijkhoeken en ook de kleuren zijn accuraat.
Het scherm kan ook uitermate helder gezet worden, waardoor het buiten in direct zonlicht nog goed te gebruiken is. We zijn wel niet te spreken van de automatische helderheidsmodus: deze konden we gewoon niet gebruiken omdat deze heel regelmatig het scherm deed flikkeren van heel helder naar heel donker.
Camera
Met een 8-megapixelcamera aan de achterkant krijg je op papier een camera uit de middenklasse. De foto’s die wij namen, zien er bij goed licht prima uit. In donkere situaties is het allemaal dan weer heel wat minder. De HDR-modus maakt mooie foto’s, maar als er bewegende objecten zijn, zie je die ook dubbel op je foto. De camera aan de voorzijde is met zijn twee megapixels eerder een standaardcamera. Tegenwoordig zie je vaak wat meer megapixels aan de voorzijde, maar voor een lagergeprijsde telefoon is deze ruim voldoende.
Twee dagen accu
De General Mobile Discovery heeft een verwijderbare 1.800mAh-batterij. Je zou dus een extra batterij kunnen kopen, maar we hebben nog niet ontdekt waar deze te koop zijn. Geregeld haalden we tussen de 3 en 4 uur scherm-aan-tijd, en met licht gebruik konden we de Discovery twee dagen gebruiken zonder hem aan de lader te moeten hangen. Daarvoor moesten we niet eens de batterijbesparende modus voor inschakelen. Doe je dat wel dan, dan geraak je gemakkelijk aan de 4 uur scherm-aan-tijd.
De geluidskwaliteit is niet top, maar wel bovengemiddeld. De Discovery heeft een DTS-certificaat, wat betekent dat het geluid wordt aangepast voor liefhebbers van films en series. Het volume blijkt daarbij niet enorm hoog, maar ik heb absoluut geen klachten over de geluidskwaliteit.
Lichte skin
De Discovery draait op Android 4.2.1 met daarover een lichte skin van General Mobile. Aangezien de skin het zelfde is als bij de Elite, kunnen we ook nu aangeven dat deze weinig verschilt met stock Android en dat de wijzigingen die ze hebben doorgevoerd, niet voor enige verwarring zullen zorgen. De skin van General Mobile brengt een aantal eigen apps met zich mee, waaronder de app Change. Met deze app kan je een aantal zaken van de skin veranderen, zoals de animaties van het swipen in de apptray.
Hoewel General Mobile beloofd had om in september een update te voorzien naar Android 4.4, hebben we die tot nu toe nog niet binnengekregen.
Deze smartphone beschikt verder over twee sim-sloten: 1 micro simkaart en 1 normale simkaart. Je kan daarbij enkel de micro simkaart gebruiken om te connecteren met het internet, maar je kan dus wel bellen en sms’en met beide simkaarten.
Conclusie
Voor 170 euro krijg je met de General Mobile Discovery een opvallend goed uitgeruste smartphone in handen. De Discovery draait soepel zolang je geen zware games speelt en bij normaal gebruik haal je met een volle accu zeker het einde van de dag. We moeten het helaas wel doen met Android 4.2.1 en kunnen we, net zoals bij de Elite, ook geen 4G gebruiken op deze smartphone.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten