Samsung Galaxy S25: Nu met Galaxy Tab S6 Lite!

Nintendo Alarmo review: iets te speels voor zijn eigen bestwil

Laura Jenny
Laura Jenny
14 februari 2025, 16:00
6 min leestijd
7.8

Reviewscore

Nintendo bracht eind vorig jaar een bijzondere gadget uit. Geen nieuwe console, maar een wekker. Reden voor ons om de Nintendo Alarmo eens onder de loep te nemen. Het is namelijk niet een wekker zoals je die van vroeger kent. 

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Alarmo

Nintendo Alarmo heeft een creatieve manier om je wakker te maken. Hij helpt je namelijk de strijd te leveren tegen snoozen. Snoozen schijnt niet zo goed te zijn. Je kunt beter meteen opstaan nadat je wakker bent geworden. Alarmo helpt daarmee door steeds irritanter te gaan doen, afhankelijk van hoe lang je in je bed blijft liggen. Deze wekker weet door sensoren dat je nog in je bed ligt en stopt pas met je lastig vallen tot je fysiek bent opgestaan. Een uitdagend apparaatje dus, maar hoe is dat in de praktijk? Is dat niet een tikkeltje te irritant?

Lees verder na de advertentie.

Wat zit er in de doos?

  • De Nintendo Alarmo-wekker
  • Een boekje
  • Een oplaadkabel
  • Nintendo Alarmo: de pluspunten

Een tof design

Nee, het past misschien niet in elk interieur, maar het lekker plastic uiterlijk van dit wekkertje met zijn rode kleur en zijn grappige grote knop kan ik wel waarderen. Hij ziet er robuust uit, alsof hij er wel tegen kan om uit frustratie tegen de muur te worden gegooid. Het scherm is groot genoeg, maar tegelijkertijd neemt hij niet heel veel ruimte in op je nachtkastje, omdat hij klein van stuk is. Daarnaast is er een mooie uitsparing aan de onderzijde gemaakt voor de draad, want deze wekker werkt bedraad. Hierdoor kan hij gewoon op zijn pootjes staan.

Nintendo Alarmo

Geweldig geluid

Je zou denken dat Nintendo lekker makkelijk voor chiptunes zou gaan, maar het heeft juist gekozen voor heel rijke geluiden, precies zoals in de echte games. Dat verwacht je bijna niet uit zo’n grappig klein wekkertje. De herkenbare geluiden uit de spellen komen voorbij en dat is erg fijn. Plus, er is zelfs een rustig geluid aanwezig dat je eraan helpt herinneren dat het bedtijd is: dit stel je van tevoren zelf in en is uiteraard optioneel. Het duurt 5 minuten en is gemaakt om rustgevend te zijn, zoals een knisperend haardvuur. Het tegenovergestelde is het wakker worden: daar begint hij wel vrij zacht, maar na vijf minuten gaat hij weer. Vervolgens begint hij als je nog een kwartier ligt echt vervelend te worden en steeds harder af te gaan. Er is echter ook een pluspunt: je hoort een soort winnaarsgeluid als je wel uit bed komt. Maar, ga je even voor dat geluid en kruip je daarna weer onder de wol, dan geeft deze wekker zich niet gewonnen: hij begint het hele riedeltje dan gewoon weer opnieuw.

Diverse games om te kiezen

Nintendo had lekker makkelijk kunnen kiezen voor een wekker met Mario, maar het voegt daar nog veel meer games aan toe. Zo kun je ook kiezen om gewekt te worden met Ring Fit Adventure, Breath of the Wild, Pikmin 4 en Splatoon 3, naast dus Super Mario Odyssey. Je hoort Zelda in je oor roepen ‘Wake up, Link!’ Al is het wakker worden met Splatoon 3 wat heftiger. Ik zal ze niet allemaal verklappen, maar het is in ieder geval tof dat Nintendo zoveel verschillende games ter beschikking stelt, met de optie om meer alarmen te downloaden. Het leuke is dat de gamepersonages vol in beeld zijn als je er bent, maar steeds meer uit beeld verdwijnen als je langer niet in de buurt bent, net als dat het scherm automatisch dimt.

Nintendo Alarmo

Heel instelbaar

Hoewel ik een paar vraagtekens heb bij sommige instellingen (zie de minpunten), is deze wekker wel heel instelbaar. Je hoeft je niet te laten lastigvallen met een wekker die steeds meer herrie maakt omdat je maar blijft liggen: je kunt er ook voor kiezen om de knop te gebruiken. Dit maakt de wekker heel geschikt voor veel mensen, omdat je niet bent overgeleverd aan de sensor. Over die sensor gesproken: volgens Nintendo wordt je data lokaal opgeslagen. 

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Alarmo: de minpunten

Mist een app

Nintendo Alarmo kun je verbinden met wifi, maar daarvoor moet je wel heel onhandig handmatig je wachtwoord invoeren. Je kunt op zich verder redelijk oke door de menu’s heen met de grote witte knop (die je niet alleen kunt indrukken, maar ook kunt draaien), maar ik vraag me soms af of een bijpassende app niet beter was geweest. Dan had je ook overal je slaapgegevens kunnen checken. 

Nintendo Alarmo

Werkt niet altijd helemaal lekker

Misschien komt het omdat mijn bed extra hoog is, of mijn kamer te donker, of omdat ik niet altijd alleen lig: de wekker is niet altijd even succesvol. Soms lukt het niet goed om te zien dat ik echt uit bed ben, soms staat er dat ik 9 uur heb geslapen, terwijl ik meestal nachtjes van 5/6 uur maak. Ook maakt hij soms ‘s nachts ineens allerlei geluiden die ik niet altijd even goed kon plaatsen. Het is dus wel verstandig om niet fanatiek alle functies meteen aan te zetten, want de kans dat je dan ‘s nachts wakker wordt van een magisch geluidseffect vanuit je wekker is groot. Geef je hem eenmaal wat minder vrijheden, dan wordt dat wel minder, maar het is me niet altijd duidelijk geworden waarom hij bepaalde geluiden maakte (of om bepaalde tijden).

Lees verder na de advertentie.

Hij is niet goedkoop

Voor een Nintendo-product is 100 euro niet zoveel, maar voor een wekker is dat wel vrij pittig. Nu is het wel een slimme wekker, in de zin dat je hem kunt gebruiken via wifi om bijvoorbeeld nieuwe alarmen te downloaden. Had hij met een app op je telefoon gewerkt, dan was er al een grotere meerwaarde, maar omdat dat niet zo is, vind ik. 70 euro zou al genoeg zijn en dat maakt het apparaat ook laagdrempeliger zodat het bijvoorbeeld ook eerder een leuk cadeau kan zijn voor een kind. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat dit een kinderwekker is: ik heb hem als volwassene gewoon voor mezelf gekocht.

Nintendo Alarmo

Conclusie

Deze wekker is niet alleen fantastisch voor Nintendo-fans, maar ook voor mensen die vaak moeilijk uit hun bed komen. Het is jammer dat de sensoren zoveel wensen hebben qua hoogte van het bed en dat je alleen moet liggen, maar verder is het in design, in geluid en in werking echt een Nintendo-product vol lol, liefde en aandacht. Het prijskaartje is aan de hoge kant, maar tegelijkertijd is dit wel een heel unieke smarthomegimmick, juist voor gamers. Als je genoeg hebt aan je telefoon als wekker dan is Alarmo misschien een overbodige luxe, maar misschien kun je het ook zien als een mooie brug naar het niet langer gebruiken van je smartphone in de slaapkamer. Net even wat meer rust aan je hoofd, hoewel, tot je snoozet dus. 

Pluspunten

  • Een tof design
  • Geweldig geluid
  • Diverse games om te kiezen
  • Heel instelbaar

Minpunten

  • Mist een app
  • Werkt niet altijd helemaal lekker
  • Hij is niet goedkoop
Nintendo Alarmo

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Alarmo kopen

Nintendo Alarmo is op dit moment alleen te koop in de My Nintendo Store voor een aankoopprijs van 99,99 euro. Het apparaat is vanaf 6 maart ook te koop via de bekende webwinkels, je kunt hem hieronder alvast reserveren:

Nintendo Sound Clock: Alarmo – Word wakker in een wereld van games!

Goed om te weten: dit artikel is redactioneel. Het bevat enkele gesponsorde linkjes waarvoor Androidworld eventueel een financiële vergoeding ontvangt.

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!