Samsung 2025? Maak nu kans op een Music Frame t.w.v. €449!

De draadloze camera’s van Reolink hebben bijna alles

Dimitry Vleugel
Dimitry Vleugel
1 januari 2021, 12:00
5 min leestijd
De draadloze camera’s van Reolink hebben bijna alles

Lees verder na de advertentie.

Nog niet zo heel lang geleden was een camerasysteem in je huis een luxe. Wanneer je je deze luxe kon veroorloven dan liepen er flinke kabelbomen door je huis. Met de snelle ontwikkelingen van de camera’s is het beveiligen van je huis of kantoor met camera’s voor iedereen bereikbaar geworden.

Reolink

Ik kende deze partij nog niet en mij werd een reviewset aangeboden om deze te testen. Reolink is opgericht in 2009 en heeft zijn kantoor in Hong Kong en Shenzhen in China. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van beveiligingscamera’s die draadloos binnen en buiten werken. Ik heb de beschikking gekregen over de Reolink E1 Pro en de Reolink Argus PT.

Reolink E1 Pro

De Reolink E1 Pro is bedoeld voor gebruik binnenshuis, deze zet je in een kast, in het raamkozijn of waar je hem maar wilt hebben. Je kunt hem ook ophangen aan het plafond of aan de muur wanneer dat nodig is.  De camera zelf heeft een 4 megapixel Super HD-lens en het werkt zowel met 2.4 en 5 Ghz WiFi. Het bijzondere aan deze camera is dat je hem kunt bewegen zodat je de hele ruimte kunt bekijken. Het kantelen en draaien kun je bedienen vanuit de app waar we later in deze review op terugkomen. 

De camera heeft twee-weg-communicatie zodat je via de app met iemand kan praten die zich in de ruimte bevind. Wanneer je deze opnamen wilt bewaren, kun je een SD-kaart in de camera stoppen en de beelden vanaf je smartphone bekijken. De camera merkt ook op wanneer er beweging in de ruimte is en geeft daar een melding van. Dat is vooral handig wanneer je niet aanwezig bent en iemand betreedt de ruimte. Deze SD-kaart heeft wel een nadeel, want je kunt hem eruit halen of wanneer iemand je hele camera meeneemt ben je als nog de beelden kwijt. Reolink biedt een cloud abonnement aan maar deze is helaas niet beschikbaar in ons land, dat is wel een aandachtspuntje. Overigens kun je wel beelden op je smartphone opslaan wanneer je actief de stream bekijkt, hiervoor klik je op het icoon van de filmcamera in de app. Het systeem van Reolink beschikt niet over geofencing.

Een camera ‘gebruik’ je niet echt. Je plaatst hem op de plek waar je hem wilt hebben en dan raak je hem niet meer aan. De bediening en het echte gebruik gaan via de applicatie op je smartphone.


Hands-on Reolink E1 Pro en Argus PT, betaalbaar en betrouwbaar

Reolink Argus PT

Voor de beveiliging van je tuin of het terrein van je bedrijf heb je een camera nodig die je buiten kunt gebruiken. Deze camera van Reolink is voor dit doel gemaakt en beschikt over een IP65-certificaat en dat staat voor een stofvrije en waterbestendige behuizing. Deze camera streamt en filmt in 1080p en kan ook vrijwel 360 graden in beide richtingen net als de indoorvariant. 

De Reolink Araus PT is volledig draadloos, je hoeft geen enkele draad te trekken. Je moet wel zorgen dat de camera binnen het bereik van je WiFi signaal is maar dat is eenvoudig op te lossen. De stroomvoorziening voor de camera gaat via de ingebouwde accu of via een zonnepaneel die je erbij kunt kopen. Reolink was zo aardig om deze erbij te leveren en dat is wel ideaal wanneer je niet naar de stroomvoorziening hoeft om te kijken.

Wanneer je camera alleen met de accu gebruikt, zul je hem elke paar maanden op moeten laden. Dat kan ook veel minder zijn wanneer je de camera door de bewegingssensor continu aan het werk laat. Het zonnepaneel is daarom wel aan te raden, deze kost maar 35 euro en is een aanschaf waar je geen spijt van zal krijgen. Net als bij de indoorvariant kun je een SD-kaart kwijt in deze camera zodat je beelden kan opslaan en bekijken.

De app

Al deze camera’s werken samen met de Reolink app en die heb je ook echt nodig om het volledige potentieel van deze apparatuur te benutten. Via de app kun je de camera’s bedienen. Zo kun je praten tegen bezoekers in de ruimte en kun je luisteren wat ze zeggen en/of doen. Verder kun je de camera draaien, foto’s nemen en een opname starten. Wanneer je iets verdachts tegen komt, kun je een sirene af laten gaan om diegene te laten schrikken. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende camera’s die je hebt aangesloten of je kiest voor het blokkenschema waarbij je alle camera’s tegelijk ziet. Wanneer je op vakantie gaat kun je een of meerdere camera’s delen met een ander. Zo kan diegene snel ingrijpen wanneer er iets aan de hand is.

De smarthomefanaten kunnen via de app de camera’s ook verbinden met de Google Assistent. Met een kort commando “Ok Google laat de tuin zien op [apparaat]” kun je live beelden tonen op je televisie of je Google Nest Hub. Mocht je er even niet uitkomen dan is er een uitgebreide (engelstalig) forum/kennisbank waar je heel veel informatie kunt vinden.

De kwaliteit van de stream is in verschillende kwaliteiten in te stellen. Voor de screenshots in deze post en de beelden in de video staat deze ingesteld op Low, waarbij de kwaliteit duidelijk erg laag is. Per camera kun je nog heel veel zaken aanpassen in de instelingen zoals witbalans, anti-flicker, dag en nacht modus, notificaties en nog veel meer. Ook kun je daar de bewegingsdetectie inschakelen. Niet alleen de gevoeligheid is aan te geven maar ook de zones waar de camera wel of niet moet aanslaan op beweging. Ontzettend handig om het aantal valse meldingen te minimaliseren. In de instellingen van de app zelf kun je een dark mode instellen en de tijden waarop deze dark mode actief moet zijn.

Conclusie

Deze set van twee camera’s heeft twee maanden bij mij thuis gehangen. Wat fijn is dat ik in deze periode geen enkele storing of ander probleem heb gehad. Wanneer ik de camera nodig had, kon ik er op vertrouwen. Omdat ik de camera binnenshuis vooral gebruik om mijn honden te controleren is het feit dat de camera’s kunnen draaien een uitkomst. Zo ontdekte ik dat een van de twee op zijn gemak een pantoffel aan het ontleden was. 

Reolink kopen

De Reolink Argus PT kost 159 euro en de Reolink E1 Pro 77 euro en ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Epine.nl en Bol.com. In de periode dat wij deze camera’s testen heeft het merk weer een aantal nieuwe producten aan zijn assortiment toegevoegd, ook deze zijn het waard om te bekijken.

Reolink

Reolink Digital Technology Co., Ltd.

5.8
Gratis
Via Google Play

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

4

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

2 januari 2021, 21:08

Hoe zit het met de beveiliging van deze camera’s en worden er geen (andere) gegevens die via de router lopen doorgegeven naar wie weet waar? Chinese camera’s hebben in dit opzicht geen goede reputatie.

2 januari 2021, 12:53

@Cyclon heb je een aanbeveling voor zo’n camera?

Gewist profiel
1 januari 2021, 21:46

Waarom moet je alles in de gaten houden

1 januari 2021, 13:17

De behuizing van die interne camera komt me bekend voor. Het lijkt wel alsof je 100 verschillende aanbieders hebt die dezelfde hardware aanbieden maar dan met eigen software en cloud oplossing.

Ben zelf geïnteresseerd in de Eufy aangezien die de mogelijkheid heeft om de beelden op te slaan op je NAS.