ASUS ZenFone 6 review
ASUS is een bekend merk, maar in Nederland zijn er maar heel weinig mensen die weten dat het Taiwanese bedrijf ook smartphones maakt. Ik heb zelf al een aantal van hun telefoons in het verleden getest, maar letterlijk geen enkele heb ik ooit overwogen om aan te raden. Ondertussen is het geloof ik al twee of drie jaar geleden dat ik nog een ASUS-telefoon vast heb gehad. Ik trok dus naar Valencia voor de aankondiging van de ASUS ZenFone 6, zonder hoge verwachtingen.
Tijdens de presentatie werd het me meteen duidelijk dat het ASUS menens was en dat de ZenFone 6 echt wel een aanrader kon worden. Het toestel heeft een ultra modern uiterlijk, want het heeft geen notch, en aan de achterkant zit een dubbele camera dat via een motortje naar de voorkant kan kantelen om dan als selfiecamera te gebruiken.
Zo’n ‘nieuwe’ technologie, en ik leg je straks uit waarom ik dat tussen aanhalingstekens zet, trekt meteen mijn aandacht en maken mij dol enthousiast.
Mijn eerste gedacht was dat het een stevige concurrent is voor de OnePlus 7, want met een prijskaartje van 560 euro liggen beide toestellen in dezelfde prijscategorie. Dat was ook jullie reactie onder ons aankondigingsartikel van de ASUS ZenFone 6. Ik ben de afgelopen weken met de ASUS ZenFone 6 met 8 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen aan de slag gegaan en in deze review vertel ik je er alles over.
ASUS ZenFone 6 specificaties
Afmetingen: 158 x 73,4 x 8,4 mm
Scherm: 6,4 inch Full HD+ (2340 x 1080) IPS LCD
Processor: Snapdragon 855
RAM: 8 GB werkgeheugen
Opslag: 256 GB, uitbreidbaar via nanoSD of microSD
Flip Camera: 48 MP met een f/1.79 hoofdcamera, 13 MP 125° Ultra Wide Angle
Accu: 5.000 mAh
Softwareversie: ZenUI 6 gebaseerd op Android 9.0 Pie
Extra: Vingerafdrukscanner, dual-sim, 3,5 mm audioaansluiting, stereoluidsprekers
Behuizing en design
Het ontwerp van de ASUS ZenFone 6 is al meteen één van de punten die dit toestel uniek maakt op de huidige smartphonemarkt. Er is aan de voorkant geen plaats voor een selfiecamera, dus is er ook geen notch (inkeping) te vinden. Je krijgt voor een relatief zachte prijs dus een zogeheten randloos design. Helemaal randloos is het toestel echter niet. De bezels (schermranden) bovenaan en aan de zijkanten zijn misschien wel even dun als die van andere vlaggenschepen, aan de onderkant zien we toch een iets dikkere bezel.
Dat de kin (de onderste bezel) net wat dikker is als bovenaan haalt de symmetrie van de telefoon lichtjes uit balans. Ik ben een muggenzifter en dit soort details storen mij enorm als ik 1000 euro moet betalen voor een telefoon. Gelukkig ligt de prijs van dit toestel in het lage high-end segment, dus is dit helemaal niets om over te struikelen.
Aan de onderkant en zijkant vinden we al onze vertrouwde knoppen en poorten, met nog een extra knopje aan de rechterzijkant. Daar zien we de powerknop die een subtiel ASUS-blauw lijntje rondom de knop heeft, wat ik erg mooi vind. Daarboven zitten de volumeknoppen en daar nog boven een extra knop, die ASUS de ‘Slimme toets’ noemt. Je kan deze knop drie verschillende dingen laten uitvoeren, door een of twee keer de knop in te drukken, of lang in te houden. De acties die uitgevoerd kunnen worden zijn beperkt tot zeven keuzes: Niet storen in-/uitschakelen, Geluidmodus wijzigen, Automatische rotatie in-/uitschakelen, Screenshot nemen, Camera openen, Google Assistent activeren, en Google Assistent met persoonlijke updates. Jammer dat je de knop niet volledig naar je wensen kunt aanpassen, maar daar wordt misschien nog wel een oplossing voor gevonden.
Verder zien we aan de linkerzijkant de simsleuf. Aan de onderkant vinden we in het midden de usb-c-poort met links daarnaast een 3,5 mm audioaansluiting. Rechts naast de usb-c-aansluiting zit een luidspreker, de andere luidspreker zit vooraan verwerkt in de bovenste schermrand. Nog een leuke die verwerkt is in de bovenste schermrand: een notificatieled. Toch iets waar veel mensen over klagen dat deze niet meer aanwezig is op vele vlaggenschepen.
In het midden van de achterkant vinden we het ASUS-logo, met daarboven de vingerafdrukscanner. Uiteraard vinden we daarboven de ‘Flip Camera’ waar we het in het onderwerp Camera uitgebreid over gaan hebben.
Scherm, prestaties en batterijduur
Scherm en weergave
Misschien wel het enige puntje dat me op papier wat tegen stak was het scherm-type. Het gaat hier om een 6,4 inch Full HD+ (2340 x 1080) IPS LCD-scherm. Dat het toestel geen OLED-scherm heeft is best jammer, maar ook geen drama. Zwart is minder diep zwart, omdat het scherm zwart moet imiteren op een LCD-scherm, terwijl dat bij een OLED de pixels gewoon uitgeschakeld worden. Toch kan ik niet klagen, ook trouwens niet over de kleuren, deze zijn erg levendig waar ik van hou en kunnen softwarematig aangepast worden van ‘Breed kleurenpalet’ naar standaard, als je niet zo van de levendige kleuren bent.
Het LCD-scherm kan ik zeker voldoende dimmen in donkere omgevingen om mezelf niet te verblinden en buiten gaat het scherm helder genoeg. Toch heb ik al smartphones vast gehad die buiten beter afleesbaar zijn dan de ZenFone 6.
Full HD is best oké, maar voor zo’n groot scherm is het natuurlijk niet geweldig. Hoe groter je scherm, hoe hoger je resolutie moet zijn om een mooi scherp beeld te hebben. De gemiddelde persoon gaat het verschil tussen Full HD en Quad HD moeilijk zien, maar het verschil is er. Nemen we de prijs in gedachten dan gaan we hier niet over struikelen. Denk maar aan de Huawei P30 Pro waar je bij de lancering 1000 euro voor moest betalen en ook ‘maar’ een Full HD-scherm voor krijgt.
Full HD-resolutie is ook energiezuiniger, dus deze ‘lagere’ resolutie-keuze is dan weer positief voor de batterijduur van het toestel. Daar kom ik later zeker nog op terug.
Prestaties
De ZenFone 6 is dus ASUS’ vlaggenschip en dat is duidelijk uit de specificaties af te leiden. Het toestel heeft de laatste nieuwe Snapdragon 855-processor aan boord van Qualcomm, die bijgestaan wordt door, in mijn geval, 8 GB RAM, maar je hebt ook een versie met 6 GB werkgeheugen.
Deze krachtige telefoon heeft geen enkel probleem met het openen van apps of het draaien van spelletjes, zelfs de grafisch zwaarste games werken vloeiend op de ASUS ZenFone 6. Ook de versie met 6 GB RAM leek mij in Valencia heel vlot te draaien. Ik was één van de weinigen die de 8 GB RAM-versie kreeg en heb daarom regelmatig meegekeken op de anderen hun toestel om ook een idee te hebben over de ‘lichtere’ versie van de twee.
De reden dat we nu pas met de review komen van de ASUS ZenFone 6, is omdat we even hebben moeten wachten op de consumenten-software. We zijn daardoor maar pas begin deze maand kunnen starten met de praktijktesten. De benchmarktesten hadden we voordien ook al uitgevoerd en het verschil met de consumentensoftware is niet erg groot. Soms was het een stap vooruit, op andere vlakken een stap achteruit. Wel opvallend is dat de accu een veel betere score haalt met de laatste software.
Uiteindelijk zijn benchmark-resultaten niet het belangrijkste. Vroeger waren de verschillen erg groot en was dat dan ook in de praktijk erg merkbaar. Nu zijn de verschillen tussen verschillende toestellen veel minder groot en al zeker niet in de benchmarkresultaten. Het kan zeker zijn dat het ene toestel een app een paar milliseconden sneller kan openen, maar veel belangrijker is of je dat dan ook merkt in de praktijk of niet. In vergelijking met de OnePlus 7 Pro, wat op zich een slechte vergelijking is kijkende naar de prijskaartjes, dan is de OnePlus duidelijk sneller als je ze naast elkaar legt. Dat wordt al meteen wat minder merkbaar als je ze afzonderlijk van elkaar gebruikt, maar toch voel je het verschil nog net. Laat dit je niet verwarren: de ZenFone 6 is een snelle telefoon, zeker voor zijn prijs.
Benchmarkresultaten van de ZenFone 6 zijn zonder de AI Boost die bedoeld is voor gaming
Op gebied van opslaggeheugen zijn er drie mogelijkheden. De goedkoopste versie (500 euro) van de ZenFone 6 heeft 64 GB intern geheugen met 6 GB RAM, maar als dat onvoldoende is heb je ook nog een versie met evenveel werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit voor 560 euro. De versie met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen is de duurste, die kost je 600 euro. Zoals ik al eerder zei is er een mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden met een microSD- of nanoSD-kaart. Weet wel dat dit niet kan dienen voor apps, enkel bestanden, muziek en foto’s kan je opslaan op je SD-kaartje.
Accuduur
Niet zo gek lang geleden mocht ik de Moto G7 Power testen met zijn 5.000 mAh-batterij. Ik dacht toen dat het nog heel lang zou duren eer ik terug een telefoon zou vasthouden met zo’n grote batterijcapaciteit. Niets is minder waar want ook de ASUS ZenFone 6 heeft een 5.000 mAh-batterij.
Net zoals de G7 Power heb je ook met de ZenFone 6 geen enkel probleem om twee dagen door te komen op één laadbeurt. Door de hogere schermresolutie en andere minder energiezuinige hardware, doe je er wel net iets minder lang mee als de G7 Power. Verrassend genoeg deed ik met de ZenFone 6 wel langer op een laadbeurt dan met de Huawei P30 Pro. De accucapaciteit is veel kleiner (4.200 mAh) bij de P30 Pro, maar Huawei is wel kampioen in accubeheer (of we dat positief vinden, laten we in het midden). Ergens was het niet verbazend dat de ZenFone 6 een betere accuduur heeft, maar aan de andere kant zijn we het niet gewend dat Huawei niet de ultieme kampioen is in dit onderdeel.
Ondertussen kennen jullie mijn verbruik vast al wel, ik ben niet de persoon die zijn telefoon 10 keer per dag oppakt, zet daar maar makkelijk een nulletje achter en dan heb je mijn rustige dagen. Twee simkaarten, zowel privé- als werk-account op alle sociale media apps die continue synchroniseren. Veel streamen via Spotify, YouTube en Twitch. Scherm vaak wat helderder dan de gemiddelde persoon, GPS en mobiele data altijd aan (want wifi is meestal trager). Uiteraard mag ik bluetooth en de verbonden smartwatch niet vergeten. Toch een heleboel zaken die mijn verbruik net iets intensiever maken dan vele anderen. Je mag er gerust in zijn: je moet al heel erg gekke dingen doen met de ZenFone 6 om de dag niet door te komen op één laadbeurt.
Schermontgrendeling
De ASUS ZenFone heeft aan de achterkant van het toestel een capacitieve vingerafdrukscanner. Exact op de plaats waar die moet zitten: gecentreerd net onder de camera. Ideaal om met je wijsvinger aan te komen om gemakkelijk het toestel te ontgrendelen.
Het is zeker niet de snelste die ik ken. Ik moet zelfs toegeven dat de in-screen vingerafdrukscanner van de OnePlus 7 Pro (en dus ook van de reguliere OnePlus 7) sneller is. Ofwel doet OnePlus iets goed ofwel doet ASUS iets fout. Dat laat ik in het midden. Toch blijft mijn voorkeur van vingerafdrukscanners naar de achterkant gaan. Dat kan bij jou natuurlijk helemaal anders zijn.
Er is net zoals bij de meeste andere smartphones ook een mogelijkheid om je telefoon te ontgrendelen met je gezicht. Dan kantelt de ‘Flip Camera’ naar voor en neemt die een 2D-scan van je gezicht. Zoals wel vaker aangehaald is dit geen veilige manier om je toestel te ontgrendelen. 3D-gezichtsherkenning is een veel veiligere optie, maar aangezien de ASUS ZenFone 6 niet beschikt over de juiste sensoren, is dit niet mogelijk.
Het werkt en daarmee hebben we voldoende gezegd. We kunnen deze manier van ontgrendelen alleen maar afraden wegens de veiligheidsredenen, hoewel ik enorm grote fan ben van 3D-gezichtsontgrendeling.
Geluid
De ZenFone 6 beschikt over stereoluidsprekers. Eentje zit vooraan in de bovenste schermrand verwerkt en de andere onderaan de telefoon. Het volume gaat erg luid en is behoorlijk voor een smartphone. Het geluid is trouwens heel duidelijk ook op hoog volume, waar andere smartphones het moeilijk mee hebben.
Verrassend is de 3,5 mm audioaansluiting aan de onderkant van de telefoon. Voor zij die dat niet kennen: dat is een poort om een bekabelde koptelefoon op aan te sluiten. Een zeldzaamheid, het is iets van de oude tijd.
Genoeg grappen gemaakt. Ik ben heel blij dat ASUS gekozen heeft om deze toe te voegen aan zijn telefoon. De audiokwaliteit van een koptelefoonaansluiting is altijd beter dan die via bluetooth
Flip Camera
Het meest unieke deel van de ASUS ZenFone 6 is met voorsprong de Flip Camera. Zoals eerder gezegd heeft dit toestel geen selfiecamera, maar kantelt het de dubbele camera van de achterkant naar voor om die te gebruiken als selfiecamera.
Deze nieuwe technologie is niet helemaal nieuw. OPPO lanceerde in 2013 de eerste smartphone met roterende camera met de OPPO N1. Het grote voordeel is dat je dezelfde fotokwaliteit krijgt of je nu een gewone foto neemt, of een selfie. Nadeel van de N1 was dat je de camera zelf met je vingers moest roteren. Onlangs zagen we ook al de Samsung Galaxy A80 in Milaan, die de camera via een motortje naar boven duwt en tegelijk de camera roteert naar de voorkant.
De ASUS ZenFone 6 heeft soortgelijke technologie, alleen roteert die niet, maar kantelt die de volledige cameramodule naar de voorkant. Gelukkig doe je dat niet met de hand, maar gaat dit via een motortje zoals bij de Galaxy A80.
De Flip Camera-module bestaat uit een dubbele camera set-up. De primaire camera is een Sony IMX586 48 megapixel lens met een f/1.79, de secundaire camera is een 13 MP 125° groothoeklens, ook bekend als de Ultra Wide Angle-camera. Verder is er nog een dubbele laserautofocus en een dubbele flitser op de Flip Camera-module aanwezig.
Fotokwaliteit
De primaire camera maakt gebruik van Quad Pixel-technologie, ook wel Pixel binning-technologie genoemd. Dat wil zeggen dat het 4 pixels combineert tot 1 grote pixel. In theorie moet dit de kwaliteit van de foto’s verbeteren. Omdat het vier aparte pixels zijn wordt er ook vier keer licht opgevangen, wat ook moet resulteren in betere foto’s in mindere lichtomstandigheden.
Overdag bevestigt de praktijk de theorie. Foto’s hebben veel detail, tonen een groot dynamisch bereik en de kleuren zijn erg natuurgetrouw. Standaard staat de HDR+-modus aan, maar die durft wel eens te overdrijven, zodat je foto er erg bewerkt uitziet. Dat kan je mooi vinden, maar technisch gezien is dat niet wat je van de HDR+-modus verlangt. Koop je deze smartphone, kijk dan zeker na het nemen van je foto of de HDR niet te overdreven is, anders moet je het tijdelijk even uitzetten. Je wil dat voornamelijk doen als je bepaalde gedeelten in je foto, donkerder wil houden. HDR gaat donkere gedeeltes lichter maken om meer detail in je foto te tonen, maar soms zorgt het behouden van donkere gedeeltes voor een mooiere foto door het betere lichtcontrast. In de meeste gevallen stond bij mij de HDR+-modus gewoon aan en moest ik maar uitzonderlijk de foto opnieuw nemen zonder HDR.
Links: groothoeklens Rechts: primaire camera
De groothoeklens maakt overdag ook heel mooie foto’s, maar is inferieur tegenover de primaire camera. In goed daglicht krijg je veel detail, maar als je het op een groot scherm vergelijkt met de primaire camera, dan zie je dat de foto’s van de groothoeklens minder detailrijk zijn. Ook zijn de foto’s iets of wat korrelig, al zal dat niet opvallen wanneer je ze op sociale media plaatst. Het viel me ook op dat de vervorming van gebouwen en landschappen meevallen, maar mensen er meer last van hebben.
vervorming van de groothoeklens is vooral zichtbaar bij mensen
In mindere lichtomstandigheden krijgt zo goed als elke smartphone het lastig. De ZenFone 6 is daar geen uitzondering op. Toch had ik meer ruis verwacht in de foto’s en ik ben dus aangenaam verrast dat dat niet het geval is. Vergelijk de kwaliteit niet met een Huawei P30 Pro, want dat is buiten categorie. Ook andere super dure smartphones zoals de Samsung Galaxy S10 Plus leveren nog net wat betere foto’s in mindere lichtomstandigheden, maar de ASUS ZenFone 6 doet het zeker niet slecht in mindere lichtomstandigheden. In echt donkere omgevingen is het een ander verhaal. De nachtmodus helpt iets of wat, maar om echt goede foto’s in donkere lichtomstandigheden te maken met je smartphone, zul je wat meer geld moeten uitgeven.
Foto genomen in slechte lichtomstandigheden
De groothoeklens stelt in mindere lichtomstandigheden naar mijn mening teleur. Foto’s worden al snel veel vager en krijgen veel meer ruis dan verwacht. Foto’s zijn zeker acceptabel, maar de foto’s gemaakt met de groothoeklens van bijvoorbeeld de OnePlus 7 zijn duidelijk beter in mindere lichtomstandigheden. Opnieuw moe ik hier wel bij zeggen dat dit vooral zichtbaar is wanneer de foto’s uitvergroot zijn. Wanneer je ze gewoon op de smartphone bekijkt of op sociale media plaatst, is dit gelukkig minder zichtbaar. Toch zou ik je aanraden om in mindere lichtomstandigheden de primaire camera te gebruiken, je foto’s zijn duidelijk beter.
Selfies
Je weet ondertussen al dat de camera module 180° naar boven kantelt via een motortje, zodat je de camera’s aan de achterkant kunt gebruiken als selfiecamera. Ik moet het alleen nog eens benadrukken hoe geweldig dat is! Je krijgt dezelfde fotokwaliteit vooraan als achteraan en dat maakt dat deze smartphone de geknipte telefoon is voor de selfie-liefhebbers.
Veel moet ik niet meer vertellen, want alles wat ik daarnet vertelde, telt ook als je de camera naar voor flipt. Ik heb enkel bewust nog niet gesproken over de portretfoto’s.
Portretfoto’s stellen een persoon of object scherp en maakt de achtergrond wazig. Dat wordt ook wel het bokeh-effect genoemd. Enkel de Pixel-telefoons van Google zelf, zijn heel consistent in het nemen van goede portretfoto’s. Vaak moet je een tweede of een derde nemen omdat er toch een stuk van je lichaam mee wazig is geworden, wat niet de bedoeling was. De ASUS ZenFone 6 is naar mijn mening de tweede die even consistent werkt bij het nemen van portretfoto’s. Ik heb enorm veel portretfoto’s genomen en ze zijn zo goed als altijd bijna perfect. Het blijft natuurlijk software en er kan al eens een deeltje niet of net wel wazig gemaakt zijn dat niet de bedoeling was, maar over het algemeen is dit erg goed.
Nog een voordeel van de Flip Camera is dat je een deftige groothoeklens aan de voorkant krijgt. Dit maakt groepselfies heel wat makkelijker.
Video
Ook op gebied van video is de Flip Camera een groot voordeel. Je kan met deze camera namelijk video’s opnemen in 4K met 60 beelden per seconde. Dat is op dit moment het beste dat er te krijgen is op een smartphone. Het maakt het voor vloggers natuurlijk nog geweldiger dat ze de camera maar moeten flippen naar voor om diezelfde kwaliteit te behalen.
Filmen in slow-motion is mogelijk in 480 beelden per seconde voor 720p, of 240 beelden per seconde met Full HD. Er zijn andere smartphones (voornamelijk duurdere) die deze functie in betere kwaliteit hebben.
Het enige dat echt ontbreekt aan de Flip Camera is OIS (optische beeldstabilisatie). Deze is niet aanwezig en dat merk je zowel bij het nemen van foto’s als video’s. ASUS heeft wel voor elektronische beeldstabilisatie gezorgd, maar dat werkt minder goed dan optische. Waarschijnlijk was het niet mogelijk om dit in de Flip Camera-module te krijgen, of hebben ze er bewust voor gekozen dit niet toe te voegen om de prijs van de telefoon laag te houden.
Software: ZenUI 6
ASUS gebruikt al jaren zijn eigen schil bovenop de Androidsoftware. Deze heeft een flinke upgrade gekregen met ZenUI 6 die gebaseerd is op Android 9.0 Pie. ZenUI 6 wijkt veel minder af van standaard Android dan voorheen en dat zien we heel graag.
De iconen zagen er vroeger wat anders uit, de app drawer (menu waar al je apps staan) had een heel ander uiterlijk en ASUS had heel wat apps toegevoegd. Dat is nu allemaal anders, iconen zijn de standaard Android-iconen, de app drawer lijkt dezelfde als stock Android 9.0 Pie (het instellingenmenu ook trouwens) en er zijn amper extra apps toegevoegd.
Ga je wat dieper zoeken dan kom je de aanpassingen van ASUS uiteraard wel tegen. In de app drawer kun je bijvoorbeeld aanpassingen doen door bovenaan op de drie puntjes te tikken. In de instellingen kom je dingen tegen zoals de ‘Slimme toets’ en ‘OptiFlex’, maar ook de hele categorie ‘Ondersteuning’ is toegewijd aan ZenUI 6.
Handige toevoegingen die ik leuk vind zijn de ‘Slimme toets’ die ik al helemaal beschreven heb bij Behuizing en design, maar ook bijvoorbeeld de one-hand-modus die je kunt activeren door twee keer te tikken op je Home-knop. Daarmee wordt het scherm softwarematig verkleind, zodat je met één hand makkelijker overal aan kunt. De telefoon heeft ook een donker thema dat bij mij vanaf het begin al aan staat.
Je kan ook je recente apps-knop (het vierkantje) even inhouden om een screenshot te nemen. Dat heeft wel als nadeel dat het wisselen tussen je huidige en laatst geopende app (door dubbel te tikken op het vierkantje) wat trager gaat dan ik gewoon ben.
Updatebeleid
Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten.
De ASUS ZenFone 6 zal de update naar Android Q krijgen en normaal gezien ook naar Android R. Hoe vaak het toestel kan rekenen op beveiligingsupdates is niet helemaal duidelijk.
Conclusie
Voor mij heeft de ASUS ZenFone 6 alles wat een goede smartphone tussen de 500 en 600 euro moet hebben, behalve dan een zoomlens en optische beeldstabilisatie.
De ZenFone 6 heeft de krachtigste processor aan boord die je op dit moment in een smartphone kunt vinden en is dus een erg snel en krachtig toestel. Daarbij moet je je geen zorgen maken of je het einde van de dag wel zult halen zonder de telefoon bij te laden. Zelfs een tweede dag op één laadbeurt zal voor de meeste mensen niet moeilijk zijn.
Het toestel heeft verder een prima LCD-scherm en een ‘randloos’ design waar je sowieso de aandacht mee kan trekken. Mocht dat toch nog niet opvallend genoeg zijn, dan ga je zeker koppen doen keren door een selfie te nemen met de uitstekende Flip Camera.
Een paar bedenkingen bij de ASUS ZenFone 6: zal de Flip Camera wel lang meegaan? Automatisch bewegende onderdelen op een telefoon lijken niet erg duurzaam. Het glas dat de cameralenzen beschermt lijkt snel te krassen. Na de eerste dag stond er al een vette kras op, terwijl ik er heel voorzichtig mee was. En moet je voor zoveel geld genoegen nemen met een LCD-scherm? Hoewel het een prima scherm is, is een OLED-scherm toch nog net wat mooier.
Mooie alternatieven voor de ASUS ZenFone 6 zijn uiteraard de OnePlus 7 en de HONOR 20, maar ook de Xiaomi Mi 9 en de Samsung Galaxy S10e zijn in deze prijscategorie erg interessant.
Positieve punten
+ Accuduur
+ Snel
+ Flip Camera
+ Selfies
Negatieve punten
– Tragere vingerafdrukscanner
– OIS en zoomlens ontbreken
– Onduidelijkheid over beveiligingsupdates
ASUS ZenFone 6 kopen
De ASUS ZenFone 6 is beschikbaar in een zwarte en zilveren kleur, en in drie versies. Voorlopig kun je de toestellen alleen in België via de webshop van ASUS kopen. Of deze telefoon ook beschikbaar komt via de bekende webshops zoals Bol.com, Coolblue, enzovoort is helaas nog niet bekend. Het vlaggenschip is wel te koop via andere webshops zoals GearBest.
ZenFone 6 (6 GB RAM/64 GB) – € 499,99 – € 477 via GearBest
ZenFone 6 (6 GB RAM/128 GB) – € 559,99 – € 549 via GearBest
ZenFone 6 (8 GB RAM/256 GB) – € 599,99
* Momenteel ligt de ASUS ZenFone 6 nog niet in de winkels vanwege een geschil met Philips over het gebruik van een licentie. In een officiële verklaring aan Androidworld geeft ASUS aan dat het de uitspraak van het Hof van Beroep (inzake dit geschil) respecteert en verdere mogelijkheden intern op gedetailleerde wijze bespreekt.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten