Acer Liquid S2
De S2 uit de Liquid-serie is iets heel anders dan dat we tot nu toe gezien hebben van Acer. Niet alleen wat betreft de specificaties maar ook wat betreft het design. Het lijkt wel of er iemand is wakker geschrokken en een goede ingeving heeft gehad met als gevolg de Acer Liquid S2.
Design
De Acer Liquid S2 ziet er op het eerste gezicht prachtig uit. Het beschikt over mooie afgeronde hoeken en er zit geen rechte lijn op het toestel. Ik heb de rode versie als testtoestel ontvangen van Acer en ik moet zeggen dat ziet er goed uit. Het rood komt aan de voorzijde alleen terug in het rooster aan de bovenzijde van het toestel hetgeen overigens ook zeer mooi is vormgegeven. Verder zien we links een camera zitten en zitten er onder de drie capacitieve vaste knoppen die een eigen, en dus geen Android, design hebben. Het scherm is mooi afgerond en voelt heel solide aan.
BAM. De achterzijde is knetterknalrood en dat ziet er werkelijk fantastisch uit. Boven zien we in het midden de 13 megapixelcamera met de ringflits, daar komen we later op terug. In het midden zit een inlay met het Acer-logo en onderaan een zilveren knop met het opschrift Dolby Digital Plus, en die knop kan niks en zit daar alleen maar mooi te wezen.
Als we rondom het toestel lopen dan hebben we rechts de aansluiting voor de microUSBkabel en de toegang voor de NanoSIMkaart en de microSDkaart. Bovenop zit de mini-jack voor de koptelefoon en de aan/uit knop. Laatst genoemde is moeilijk te vinden en werkt niet lekker wanneer je het toestel wilt activeren, je bent een hele tijd aan het zoeken met je vinger en dat irriteert me mateloos. Aan de linkerkant zitten boven en onder twee speakers voor het geluid.
Scherm
Het scherm is echt HUGE van de Acer Liquid S2. Het 1080 x 1920 6 inch-scherm ziet er goed uit, het beschikt over 367 pixels per inch. Als we dat tegenover de Huawei Ascend Mate 2 zetten dan is dat een stuk beter, laatstgenoemde heeft maar een ppi van 241 en een 720p-scherm.
In het gebruik is het scherm ook erg prettig, helder, fris en mooie kleuren. Als je heel goed kijkt lijkt het wit iets grauwig, maar dat is alleen voor mensen met een oog voor detail. Er lekt ook geen licht aan de zijkant naar binnen toe en het lijkt echt alsof het scherm op het toestel ligt.
Een groot scherm als dat van de Acer Liquid S2 zou snel kunnen beschadigen vanwege het enorme oppervlak. Om dat te voorkomen heeft Acer gebruikt gemaakt van Corning Gorilla Glass 3, deze nieuwe versie moet nog veel sterker zijn dan voorgaande versies.
Specificaties
Ook wat betreft de binnenkant heeft Acer geen binnendoorweggetje genomen. De Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 komen we in alle toptoestellen van dit moment tegen en die heeft zeker al zijn nut bewezen. Het werkgeheugen is 2GB groot zodat deze phablet goed kan multitasken. Het interne geheugen bedraagt 16 GB maar met een microSDkaart uit te breiden (max 128GB) en dat kom je nog niet vaak tegen bij een smartphone. Deze configuratie zorgt ervoor dat het toestel heerlijk snel in het gebruik is. Natuurlijk hebben we de onvermijdbare benchmark-tests er op losgelaten. In de test met AnTuTu komt hij op 18644 punten en dat zit de Liquid S2 ingeklemd tussen de Samsung Galaxy S3 en de Xperia Z. Dat is teleurstellend, zeker met een Snapdragon 800 onder de motorkap, we moeten overigens voorzichtig zijn met dit soort testen. Belangrijk is hoe het toestel aanvoelt en dat is prima!
De accu is 3000 mAh groot en dat is ook wel nodig want een scherm van dit formaat trekt de accu zeker heel snel leeg. Een goede test van de duur van deze accu heb ik helaas niet kunnen doen.
Camera
De camera aan de achterzijde heeft net als andere vlaggenschepen 13 megapixels met auto-focus. Deze camera heeft niet één flister maar vier die rondom de lens zijn gesitueerd, vandaar de naam ringflits. Deze flits moet ervoor zorgen dat in het donker de omgeving beter uitgelicht zal worden. Aan de voorzijde zit een 2 megapixel-camera en dat is prima voor de selfies en het videobellen.
4K schieten
De camera aan de achterzijde heeft de mogelijkheid om in 4K op te nemen. Daar heb je nu natuurlijk nog helemaal niks aan tenzij je je zakken al geleegd hebt om een 4K-televisie te kopen. Feit is wel dat de Liquid S2 een van de eerste telefoons is die dat aanbiedt, punt voor Acer.
Samples
Bij het gebruik van de videofunctie zien we de dat de Liquid S2 enigszins moeite heeft om mee te komen. Ook de autofocus blijft op een gegeven moment zoeken naar een punt om op scherp te stellen. Dat zou heel erg vervelend kunnen zijn wanneer je een activiteit aan het aan het filmen bent waar veel beweging van de camera voor nodig is.
De interface van de camera is eenvoudig maar kent een aantal instellingen waar je veel mee kunt doen. Zo kun je ook vijf favorieten aanmaken die je vanuit de zijkant naar binnen kan slepen. De foto’s zien er over het algemeen goed uit en de scherpte is heel erg goed, maar dat mag ook wel met een 13 megapixel-camera.
Software
Acer heeft wel een klein aantal aanpassingen gedaan aan de gebruikersinterface van de Liquid S2 maar heeft dat bij het hoognodige gelaten. Het uiterlijk komt dicht bij stock-Android en dat vinden we fijn bij Androidworld. De extra’s die Acer heeft toegevoegd zijn onder andere de mogelijkheid om direct te fotograferen vanaf het lockscreen en je kunt in de app-tray sorteren op naam, datum of frequentie. Acer heeft ook nog wat eigen applicaties aan het toestel toegevoegd, probeer ze maar eens van mij hoeft het niet…..
Wat wel enigzins vreemd is dat dit toestel op Android 4.2 draait en niet op Android 4.3. Dat laatste had ik wel verwacht van een Androidtelefoon die als vlaggenschip van Acer moet fungeren. In Android 4.3 zit de mogelijkheid voor Bluetooth Low Energy en omdat ik me helemaal kan voorstellen dat je een toestel als dit bijvoorbeeld met een smartwatch gaat gebruiken heb je dat zeker wel nodig. Over updates is op dit moment nog niets bekend.
Geluid
De Acer Liquid S2 maakt gebruik van DTS Sound enhancement, dat gecombineerd wordt met de stereospeakers die aan de zijkant zitten zorgt dat voor een goed geluid, niet fantastisch maar wel veel beter dan dat we gewend zijn. De speakers aan de zijkant zorgen er tenminste voor dat we het geluid horen wanneer de telefoon plat op de tafel ligt.
Conclusie
Acer heeft me verrast met dit toestel. We kwamen het al tegen op de IFA in 2013 maar het heeft nog best lang geduurd voordat wij het in handen kregen. De specificaties zijn goed te noemen, de prestaties van de camera voldoen en de afwerking is dik in orde. Het is jammer dat het merk niet zo veel uitsraling heeft en daar ook weinig aan doet.
Pluspunten
→ Mooie afwerking
→ Fijn scherm
Minpunten
→ Autofocus presteert niet altijd optimaal.
→ Oude Androidversie
→ Powerknop moeilijk te bereiken en dat is vervelend
De Acer Liquid S2 is niet een toestel voor iedereen. Met zijn 6 inch grote beeldscherm til je wel het een en ander met je mee, maar voor diegene die onderweg veel willen tikken of content bekijken is dit een uitstekende keuze. Het toestel is goed geprijsd met €499, daarmee is hij wel duurder dan de Samsung Galaxy Mega en de Huawei Ascend Mate. Maar de specificaties van de Liquid S2 maken hier wel het verschil.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten