Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Budgetvlaggenschip van OPPO

OPPO Reno2 eerste indrukken: vol krachtige camerafuncties

· 17 oktober 2019

De OPPO Reno 2 is aangekondigd. Hij komt met vier cameralenzen op de achterkant, nieuwe camerafuncties en de nieuwe Qualcomm Snapdragon 730G.

OPPO Reno 2

OPPO heeft de Reno2-reeks in Londen gelanceerd. De reeks bestaat uit de OPPO Reno 2 en de midrange-Reno2 Z. Het is nog maar enkele maanden geleden dat het bedrijf zijn originele Reno-reeks uit de doeken heeft gedaan, maar de opvolger staat alvast klaar. Bij deze telefoon ligt de focus meer dan ooit op de camera, want de Reno2 heeft niet alleen vier lenzen op de achterkant, maar ook nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger. De OPPO-ontwikkelaars vertelden aan onze redactie dat de Reno 10x Zoom met zijn opmerkelijke telecamera nog geen update krijgt, omdat OPPO die telefoon nog steeds als een sterk product beschouwt ten opzichte van de concurrentie.

Het uiterlijk van de telefoon doet dan weer sterk denken aan de eerste Reno die een uitblinker was omwille van zijn weldoordachte design. We zien een randloos design met een 'haaienvin-pop-up-camera'. Verder steken de camera's achterop niet uit de behuizing en gebruikt het merk een subtiele bubbel om de lenzen te beschermen tegen de eventuele impact van een val.

OPPO Reno 2 Luminous Black

Prestaties en camera

OPPO gebruikt naast 8 GB aan RAM de Snapdragon 730G, de nieuwe Qualcomm-chipset voor telefoons uit het hoge middensegment, en die komt met een NPU (neural processing unit) die volop wordt ingezet bij een opmerkelijke camerafunctie genaamd 'Ultra Steady Video'. Elektronische beeldstabilisatie (EIS) en optische beeldstabilisatie werken dankzij OPPO's algoritmes en een nauwkeurige gyroscoop samen om voor meer stabilisatie te zorgen tijdens het filmen. Het resultaat overtrof mijn verwachtingen, want het lijkt haast alsof je een statief gebruikt, terwijl je in feite je telefoon vasthoudt tijdens het filmen.

Als hoofdcamera gebruikt OPPO de vertrouwde basis die de Sony IMX586-sensor biedt. OPPO komt daarnaast met een monochrome lens die voor betere texturen moet zorgen in je foto's en een nachtmodus die sneller moet werken dan voorheen. Verder pakt OPPO ook uit met een bokeh-video-effect voor de selfiecamera, zodat je jezelf kan filmen met een onscherpe achtergrond, Een uitgebreide cameratest moet uitwijzen hoe goed deze functies zijn geworden. Een feature die alvast een goede indruk naliet was de macromodus die samen werkt met de groothoekcamera. Onderwerpen tot 2,5 cm krijg je scherp, terwijl dat niet mogelijk is in de automatische stand,

OPPO Reno 2 ultra night mode

Accu en software

De Reno2 komt met een stevige 4.000 mAh-accu, maar hij mist helaas het snelle draadloze opladen waar het merk bij de iets duurdere Reno Ace wel mee uitpakt. Het apparaat heeft daarentegen een 20 watt snellader in de doos. Een tweede bezorgdheid bij deze telefoon is software. Het merk is met zijn ColorOS-schil 6.1 nog steeds een weg te gaan om zijn software helemaal af te stemmen op onze markt, al zagen we de software wel sinds de eerste Reno zienderogen verbeteren. Dat proces is nog steeds aan de gang, want we zagen dat op de Reno2 bijvoorbeeld voor het eerst standaard een appdrawer is ingeschakeld. 

Verder belooft OPPO slechts één versie-update, wat erg mager is voor een toestel uit deze prijsklasse. Zeker omdat de telefoon met Android Pie op de markt komt en dus waarschijnlijk na de Android 10-update geen grote Android-verbeteringen meer zal krijgen. Ook heeft het merk nog geen concrete plannen om de nieuwe unieke softwarefuncties van de Reno2-reeks op termijn naar de eerste Reno-generatie uit te rollen. De Chinese fabrikant pakt wel uit met drie jaar lang beveiligingsupdates die de Reno2 tweemaandelijks zal ontvangen.

OPPO Reno 2-serie

Voorlopige conclusie

We zijn over het algemeen enthousiast over de OPPO Reno2. Het design van de eerste Reno kon ons al smaken en de camera van de telefoon heeft nu nog interessante verbeteringen gekregen. De telefoon kan verder ook een mooi prijskaartje van 499 euro voorleggen. Het is alleen jammer dat we nog steeds moeten vaststellen dat wie veel belang hecht aan software en versie-updates, nog steeds beter naar andere fabrikanten kan kijken. Een volledige review zal uitwijzen of de OPPO Reno2 jouw spaarcenten waard is. Je leest alles over de nieuwigheden van de telefoon in dit artikel

OPPO Reno 2-serie

De nieuwste artikelen over OPPO Reno2

'OPPO Reno 3 (Pro): standaard een 5G-modem en Snapdragon 765G'

OPPO Reno 2 review: budgetvlaggenschip, beter in elk aspect

[Video] OPPO Reno 2 versus Xiaomi Mi 9T Pro, wie wint de battle?

OPPO lanceert OPPO Reno2 en Reno2 Z in Nederland

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...