7 manieren om met Tile je verloren spullen terug te vinden in 2020

7 manieren om met Tile je verloren spullen terug te vinden in 2020
Raak je net als ik vaak je spullen kwijt? Vertrek je bijvoorbeeld uit huis zonder je autosleutels, weet je de helft van de tijd niet waar je je telefoon hebt achtergelaten? In dat geval kan Tile je misschien helpen. Wij onderzochten hoe Tile kan helpen en zetten ook de nadelen op een rij.

Tile

Tile maakt slimme accessoires die je aan je favoriete spullen bevestigt en je zo helpen om ze op te sporen. Het bedrijf stelt zijn line-up voor 2020 voor en wij konden alvast de nieuwe Tile Mate en Tile Sticker testen. De Mate kan je bevestigen als sleutelhanger of je stopt hem in je rugzak of alle andere voorwerpen die je geregeld kwijtspeelt. De Sticker doet precies wat de naam doet vermoeden: kleven en vooral niet lossen.

Natuurlijk zijn er nog andere manieren waarop je Tiles wil inzetten om voorwerpen te beschermen die je dierbaar zijn. Daarom is er de Tile Slim die de grootte van een kredietkaart heeft en zich dus prima thuis voelt in je portemonnee. Tile komt ook met de Pro die de afstand waarin je voorwerpen via bluetooth terugvindt, verdubbelt. 

Hieronder ontdekt je zeven manieren waarmee Tile je helpt om je spullen terug te vinden. Natuurlijk hebben we tijdens het testen ook negatieve aspecten ontdekt en die sommen we voor je op in dit artikel, zodat je ontdekt of Tile iets voor jou is.

Alle Tile producten

Respectievelijk Tile Slim, twee keer Tile Pro, Tile Mate en Tile Sticker

1. Gebruik je telefoon of de Google Assistent

Tile laat je spullen vinden aan de hand van een bluetooth-verbinding tussen je telefoon en de Tile-producten. Als een apparaat zich binnen de toegelaten afstand bevindt, dan kan je op de 'Find'-knop tikken om een geluid af te spelen. Je kan ook op het geïntegreerde kaartje van de app kijken waar het voorwerp zich specifiek bevindt.

Werking van de app

Een alternatief is om via de Google Home-app een verbinding te maken met Tile en vervolgens aan je Assistent te vragen om voorwerpen voor je te vinden. Druk in de Home-app op de Plus-knop > 'Apparaat instellen > 'Heb je al iets ingesteld?'. De Tile-app werkt helaas enkel in het Engels, waardoor ze niet voor iedereen even toegankelijk is, en hetzelfde geldt dus ook voor de Assistent-integratie. Je moet je Assistent instellen op het Engels en vervolgens kan je vragen: "Ask Tile to find my phone" of "Tell Tile to find my keys".

2. Verschillende afstanden

Raak je geregeld de afstandsbediening van je televisie kwijt? Ver kan hij nooit zijn, en hij moet zich al zeker in je woonkamer bevinden. Je hebt voor je afstandsbediening daarom een heel andere Tile nodig dan voor bijvoorbeeld de Tile die je rond de halsband van je hond bevestigt. Hieronder vind je een overzicht van de bluetooth afstanden die de verschillende Tile-accessoires ondersteunen.

  • Tile Sticker: 46m
  • Tile Slim en Mate: 61m
  • Tile Pro: 122m

Alle Tile producten

3. Vraag je locatiegeschiedenis op

Is je geliefde voorwerp toch buiten het bereik van Tile? In dat geval kan je wel te weten komen waar hij van de radar is verdwenen. In de Tile-app vind je het overzicht van alle producten die je in het oog houdt en door op het menu met de die puntjes te tikken, kan je kiezen voor 'Location history'. Zo vindt je erg precies de laatst bekende locaties.

Functies van de app

4. Waterbestendigheid

Ga je regelmatig met je rugzak door de regen op pad of wil je een Tile bevestigen aan je fiets zodat je hem gemakkelijk terugvind in een overvolle fietsenstalling? Tile heeft gelukkig producten die waterbestendig en waterdicht zijn. De Tile Pro en Tile Mate hebben een IP55-waterbestendigheid, wat wil zeggen dat ze een korte plons in het water overleven, maar meer niet. De Tile Slim en Tile Sticker zijn volledig waterdicht.

Alle Tile producten

5. Vind je telefoon terug

Tile werkt in twee richtingen, want je telefoon helpt je om verloren spullen terug te vinden, maar je Tiles helpen je even goed om je telefoon te zoeken. Als je smartphone binnen het bereik is vind je hem terug door twee keer na elkaar op de knop te drukken die op iedere Tile te vinden is. Je telefoon gaat dan namelijk een geluid maken, ook als hij op stil staat. Helaas kan je het geluid dat je telefoon afspeelt niet wijzigen anders dan bij de Tiles zelf.

Werking van de app

6. Vind ook voorwerpen zonder een Tile

Tile is de bekendste maker van accessoires die je spullen helpen terug te vinden, en dat brengt voordelen met zich mee. Verschillende apparaten krijgen Tile-functionaliteit ingebouwd en ze werken daarom met de app. Voorbeelden zijn de SoundSport-hoofdtelefoons van Bose, de Sennheiser Momentum Wireless en draadloze Skullcandy-hoofdtelefoons. 

[readmore articles="188087"]

Werking van de app

7. Kies een ringtone en volume

Niet iedere Tile is even luid. De Sticker is veruit het zachtste. Ondanks dat hij een bereik van 46 meter ondersteunt via bluetooth ben ik zeker dat hij voor mij vanaf die maximumafstand onhoorbaar is. De Tile Slim en mate gaan luider en de Pro is de luidste van het viertal. Je kan ook in de app het volume nog aanpassen, en verder kan je  kiezen uit vier melodieën die je Tiles kunnen afspelen wanneer een voorwerp zoek is. 

Werking van de app

Negatieve punten

Tile biedt meer veelzijdigheid dan de meeste andere fabrikanten van vergelijkbare accessoires, maar daar betaal je wel een hoge prijs voor. Een pak met twee Stickers kost je Zo'n 40 euro en een Mate heb je vanaf 25 euro. Gelukkig kan je die prijzen achteraf enigszins compenseren door het ReTile-systeem. De Sticker en Slim hebben een accu die drie jaar meegaat en nadien kan je een nieuwe Tile aanschaffen met korting. De Pro en Mate kan je trouwens zelf een nieuw batterijtje geven en zij gaan één jaar lang mee.

Tile Premium

Verder is het storend dat Tile bepaalde functies achter een betaalmuur stop, genaamd 'Tile Premium'. In ruil voor een maandelijks bedrag van 2,92 euro krijg je toegang tot een feature als Smart Alert. Je krijgt daarbij een melding wanneer je een van je favoriete voorwerpen ergens vergeet.

Werking van de app

Daarnaast kan je dan tot 30 dagen in je locatiegeschiedenis terugkijken en je kan je Tiles ook eindeloos naar andere Tile-accounts wisselen wanneer je jouw accessoire aan een vriend of familielid wil geven. Het voelt een beetje aan alsof dat kleinigheden zijn die eigenlijk gewoon voor alle gebruikers moeten werken, zeker gezien de hoge basisprijs.

Conclusie

Tile werkt goed, maar de relatief hoge prijs, het lage volume van de Sticker en de Engelse taal in de Tiles-app zijn de grootste achilleshielen van het platform. Voor sommigen zouden ook de witte en zwarte kleuren van de Tiles ook te saai kunnen zijn, maar dat vond ik persoonlijk geen groot nadeel. Het lijkt me juist positief wanneer een tracker eerder onopvallend is.

Alle Tile producten

Ben je een grote sloddervos, dan kan Tile je wel veel tijd en geld besparen, want de kans is groot dat je met Tile je verloren spullen alsnog terugvindt op een gemakkelijke manier. Het gebruiksgemak, de vlotte werking van de app en de veelzijdigheid, ook met het ecosysteem van andere apparaten die Tile ondersteunen, maken Tile echt goed. 

Ben jij al een Tile-gebruiker of overweeg je om Tiles aan te schaffen? Zijn er vergelijkbare producten die je kan aanbevelen of heb je andere tips die je helpen om verloren spullen terug te vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Tile kopen

> Tile Pro: je kan de Pro-versie van Tile terugvinden bij onder meer MediaMarktCoolblue en Bol.com voor zo'n 34,99 euro.

> Tile Mate: De Mate van Tile vind je voor zo'n 24,99 euro bij onder meer MediaMarktCoolblue en Bol.com

> Tile Slim: Tile Slim is voor ongeveer 29,99 euro te koop bij onder meer Coolblue en Bol.com.

> Tile Sticker: Tile Sticker koop je in een pak van twee vanaf 39,99 euro bij onder meer MediaMarktCoolblue en Bol.com.

Lees meer over:
Tile

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

Locatiedienst voor de Galaxy Watch 3 wordt binnenkort stopgezet, dit is het alternatief

Eigenaren van de Galaxy Watch 3 krijgen een melding te zien over het beëindigen van de 'Locatie ophalen'-dienst vanwege wijzi...

OPPO Find X3-reeks volledig gelekt: alle renders en specificaties

De OPPO Find X3-toestellen komen eraan, en in de aanloop van de lancering, zijn de telefoons nu volledig gelekt. We zien beel...

AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie (2021)?

"Hey Google zet de lampen aan", "Start de robotstofzuiger", "speel muziek op Spotify." Voor eigenaars van smarthome-producten...

'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

Er zijn details gelekt over de camera van de aankomende Xiaomi Mi 11 Pro. De Mi 1 Pro is een krachtigere versie dan de Mi 11...

Actie: Motorola geeft tijdelijk 50 euro cashback op de Moto G 5G

Bij aankoop van de Motorola Moto G 5G ontvang je nu tijdelijk 50 euro cashback! Wij leggen waar je deze telefoon met 50 euro...

Samsung Galaxy A52 krijgt maandelijks beveiligingsupdates

De nog niet aangekondigde Samsung Galaxy A52 krijgt straks elke maand een nieuwe beveiligingsupdate. Dat is op te maken uit d...

Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Het donkere thema voor Google Maps is vanaf nu te vinden in de Android-app. De donkere tint is automatisch actief als je een...

Xiaomi maakt de sprong naar AMOLED-schermen voor de Redmi Note-serie

Xiaomi zal volgens geruchten later deze week in India de nieuwe Redmi Note 10-serie lanceren. De algemeen directeur van het...

Koop de Teufel Supreme On met €20,- korting (ADV)

Teufel is een fabrikant van hoogwaardige audioproducten uit Berlijn. Sinds een aantal jaren maakt dit bedrijf ook meer produc...

Instagram Live Rooms aangekondigd: stream met vier mensen tegelijk

Instagram introduceert zijn Live Rooms-functie. Het gaat om een uitbreiding voor Instagram Live waarmee je met meerdere mense...

Lees meer

Net binnen

Google Maps' donkere thema nu beschikbaar, zo activeer je het

Het donkere thema voor Google Maps is vanaf nu te vinden in de Android-app. De donkere tint is automatisch actief als je een...

WhatsApp werkt aan afbeeldingen die uit zichzelf verdwijnen

WhatsApp krijgt een nieuwe functie die je afbeeldingen laat versturen die automatisch weer verdwijnen. Je kan ze eenmaal beki...

AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie (2021)?

"Hey Google zet de lampen aan", "Start de robotstofzuiger", "speel muziek op Spotify." Voor eigenaars van smarthome-producten...

Actie: Motorola geeft tijdelijk 50 euro cashback op de Moto G 5G

Bij aankoop van de Motorola Moto G 5G ontvang je nu tijdelijk 50 euro cashback! Wij leggen waar je deze telefoon met 50 euro...

Instagram Live Rooms aangekondigd: stream met vier mensen tegelijk

Instagram introduceert zijn Live Rooms-functie. Het gaat om een uitbreiding voor Instagram Live waarmee je met meerdere mense...

Lees meer