Teufel AIRY TWS review: zijn deze oordopjes onder de 100 euro een aanrader? +video

Teufel AIRY TWS review: zijn deze oordopjes onder de 100 euro een aanrader? +video

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het Berlijnse audiobedrijf Teufel heeft een nieuwe set oordopjes gelanceerd. De Airy TWS-oordopjes - zoals het setje oortjes heet - moeten zich voornamelijk richten op draagcomfort en het geluid. Haal je met de Airy TWS een prima setje oordopjes in huis? Je leest het in deze review.

Hoe klinken ze?

Eén van de speerpunten van de Teufel Airy TWS-oordopjes zou dus het geluid moeten zijn. Dit zou Teufel zo goed willen krijgen door lineaire HD-drivers met relatief grote membranen. Deze moeten er volgens het bedrijf namelijk voor zorgen dat er een nauwkeurige weergave van hoge- en middentonen en een vol basgeluid wordt gecreëerd.

Gerelateerde artikelen

Dit klinkt misschien allemaal als muziek in de oren, in de praktijk viel het mij echter een beetje tegen. Muziek klinkt voor de prijs van de oordopjes namelijk vrij dof en het lijkt van ver te komen. Dit komt onder andere doordat de ruimtelijkheid in de hoge- en middentonen en de stemmen niet ideaal is. Bij de AIRY TWS-oortjes lijkt het hierdoor vaak alsof de zanger of zangeres achter je staat. De bas is verder aanwezig, maar ook deze houdt niet over.

Teufel AIRY TWS review: zijn deze oordopjes onder de 100 euro een aanrader? +video

Draagcomfort

De AIRY TWS zijn in-ears waardoor ze diep je gehoorgang in gaan. Hierdoor wordt er passief veel geluid ‘van buiten’ gefilterd. En dit is fijn aangezien ze niet over ANC – active noice cancelling – beschikken. De oortjes beschikken wel over speciaal gevormde eartips die gemaakt zijn van antibacteriële siliconen. De eartips zijn in vijf maten verkrijgbaar waardoor er voor iedereen een geschikte maat moet zijn. Je merkt wel dat de gebruikte materialen van de AIRY TWS-oortjes vrij goedkoop zijn. Teufel had naar mijn mening voor steviger en degelijker plastic kunnen kiezen.

Accu en bediening

De accu van de oortjes zouden volgens Teufel met één oplaadbeurt zes uur mee moeten gaan. Met de oplaadcase kom je in totaal tot 26 uur. Dit blijkt grotendeels te kloppen. Klein handigheidje van Teufel is dat je de weergave van het batterijniveau op de oplaadcase kunt bekijken. Dit kun je zien in de korte video hieronder.

De Airy TWS zijn daarbij via aanraakbediening te gebruiken. Het zijn standaard gebaren zoals één keer op de oortjes tikken voor pauzeren, twee keer voor volgend nummer en drie keer vorig nummer. Verder kun je onder andere het volume regelen en oproepen beantwoorden. De bediening werkt helaas niet helemaal lekker. De oortjes geven je namelijk geen feedback en reageren vrij traag op aanrakingen. Hierdoor druk je soms meerdere malen waardoor je per ongeluk een nummer skipt, terwijl je deze bijvoorbeeld alleen wilde pauzeren.

Conclusie en alternatieven

De Teufel Airy TWS-oordopjes zijn te koop voor 99 euro en per direct beschikbaar op de website van de fabrikant. Met deze prijs nemen de oortje het onder andere op tegen de Nothing Ear (stick), de Galaxy Buds Pro en de JBL Live Pro 2. Deze laatste twee beschikken over ANC - active noice cancelling - waardoor storend geluid van buiten goed wordt weggefilterd. De AIRY TWS moeten het met passieve geluidsonderdrukking doen. De Ear (stick) klinken daarbij een heel stuk beter en rijkelijker dan deze Airy TWS-oordopjes. Al moeten de Ear (sticks) wel goed in je oren passen. Hoe dit precies zit kun je lezen in de review van de oortjes.

Gerelateerde artikelen

Aan wie kan ik deze Teufel Airy TWS-oordopjes dan aanraden? Om meteen een antwoord hierop te geven: dat vind ik een lastige. De hierboven genoemde oortjes zijn ongeveer gelijk geprijsd, bieden meer en zijn hierdoor betere alternatieven. Daarbij kun je voor een stuk minder geld oortjes als de Galaxy Buds 2 op de kop tikken. Een setje dat een stuk beter klinkt, meer opties biedt en iets luxer ontworpen is. Neemt niet weg dat de Airy TWS-oordopjes prima oortjes zijn die lang meegaan, geluid passief goed afsluiten en in meerdere maten verkrijgbaar zijn. Als de prijs in de loop van de tijd daarbij met zo’n dertig euro zal dalen, dan zijn de Airy TWS een veel betere deal en haal je een prima setje oordopjes in huis.

Teufel Airy TWS kopen

De Teufel AIRY TWS is verkrijgbaar voor 99,99 euro in de kleuren Night Black, Silver White, Steel Blue en Pale Gold. De oplaadcase en de linker- en rechterkopoordopjes zijn binnenkort ook los verkrijgbaar.

Hier kun je de Teufel AIRY TWS kopen
Hier kun je de Teufel AIRY TWS kopen
Hier kun je de Teufel AIRY TWS kopen

Hier kun je de Teufel AIRY TWS kopen

Eén van de speerpunten van de Teufel Airy TWS-oordopjes is het geluid. Dit komt door de lineaire HD-drivers met relatief grote membranen. Deze geven een nauwkeurige weergave van hoge- en middentonen en een vol basgeluid.

€ 99,99

Winkelen op:

Teufel AIRY TWS review: zijn deze oordopjes onder de 100 euro een aanrader? +video

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk