Philips Hue White Ambiance Filament videoreview: sfeervol en praktisch

Philips Hue White Ambiance Filament videoreview: sfeervol en praktisch

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De slimme Filament-lampen van Philips Hue zijn geïnspireerd door gloeidraad lampen. Met de tweede generatie kunnen de lampen wisselen tussen warm en koel licht. Hoe dat er precies uitziet en wat wij ervan vinden ontdek je hier.

Philips Hue White Ambiance Filament

In september liet Signify, het bedrijf achter Philips Hue, een nieuwe generatie slimme lampen op ons los. De White Ambiance Filament-lampen waren daarbij en wie het aanbod van Hue een beetje kent, weet dat 'White Ambiance' staat voor alle tinten tussen koel wit en warm wit. De vorige generatie had enkel warm licht en je kon dus enkel de helderheid aanpassen.

In onderstaande YouTube Short-video tonen we je drie vormen van lampen uit de nieuwe Filament-reeks en we laten ze zien bij warm en koel licht. Daarnaast tonen we ook hoe je de lampen bedient vanaf de Philips Hue-app. Deze kreeg recent ook een opfrisbeurt die welkom was. Start de video en zorg dat je hand vol popcorn in 60 seconden is weggewerkt.

White Ambiance is een voordeel

De mogelijkheid om te wisselen tussen warm en wit licht is een nuttige toevoeging in deze tweede generatie, omdat ze dan geschikt zijn voor meer gebruiksdoeleinden. Warm licht maakt je namelijk wat suffer terwijl je snel wakker wordt van een portie koel licht. Je kan er dus in principe het hele huis vol hangen met deze Filament-lampen, al zijn ze met het energielabel 'G' wel iets minder zuinig dan de meeste andere slimme lampen.

Bediening op verschillende manieren

Om de lampen in te stellen draai je ze in een E27-fitting en je haalt de Hue-app tevoorschijn. Daar volg je simpelweg de stappen. Een Hue Bridge gebruiken is optioneel, want je kan de tweede generatie Filament ook zonder Bridge verbinden via Bluetooth. De bediening werkt met je telefoon via de Hue-app, door middel van een slimme schakelaar die de Zigbee-standaard ondersteunt, met het scherm van een smart display of dankzij je stem en de Google Assistent. De mogelijkheden met Assistent zijn wel beperkt, omdat Googles hulpje niet weet wat een warme of koude tint van wit licht is. Op een smart display kan je wel tussen de verschillende tinten kiezen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Philips Hue White Ambiance Filament videoreview: sfeervol en praktisch

Bovenaan: de ST64. V.ln.r: A60, G93, G125 en ST72

Als je een Hue Bridge gebruikt, krijg je toegang tot extra mogelijkheden. Je kan je lampen dan buiten je huis bedienen en de lichten automatiseren met routines. Daarnaast kan je ook accessoires koppelen zoals slimme schakelaars en bewegingssensoren. Hue heeft alvast een breed scala van zulke accessoires, al kunnen die soms prijzig zijn. Let daarom ook op compatibele accessoires van derde partijen.

Conclusie

De Filament-lampen waren al ontzettend leuk, want ze hebben een retro-look, gecombineerd met de voordelen van een slimme lamp. Dat je tussen een warme en koele tint kan wisselen, maakt ze enkel maar interessanter. Daarnaast is de Hue-app recent verbeterd en dat maakt de bediening er alleen maar prettiger op.

Zoals altijd zijn Hue-lampen wel best prijzig vergeleken met de concurrentie, maar je krijgt wel kwaliteit in ruil. Wat Signify met zijn tweede generatie Filament doet, vind je ook niet in dezelfde vorm bij de concurrentie terug, want meestal geven die alleen warm licht.

Gerelateerde artikelen

Philips Hue White Ambiance Filament kopen

Je kan deze nieuwe Filament-lampen kopen vanaf 29,99 euro. Hieronder vind je een overzicht van alle E27-lampen. Je ziet ook twee lampen die niet in de video aan bod kwamen: de G125 en ST72. Die eerste is een grotere versie van de ronde G93 en die tweede heeft een langwerpige peervorm. Hij is wat groter dan de ST64.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste reviews? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, je kunt e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk