Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Vooral fysieke verbeteringen

OnePlus 6T eerste indrukken: op zoek naar de verbetering

· 29 oktober 2018

Kunnen we wel spreken van een presentatie als er van te voren al zoveel bekend gemaakt is over dit toestel? Toch geven we je de eerste indrukken van de OnePlus 6T.

OnePlus 6T

Dat dit toestel er aan zat te komen was een zekerheid. OnePlus brengt maar twee toestellen per jaar uit waarbij het tweede toestel altijd een 'T'-versie is van het eerder dat jaar uitgekomen vlaggenschip. Dit tweede toestel heeft altijd enige verbeteringen op basis van het toestel dat eerder dat jaar uit kwam. Het is dit jaar niet anders met de OnePlus 6 en de OnePlus 6T.

Voordat we het toestel zelf bespreken wederom een compliment aan OnePlus voor de uitpak-ervaring. Als media krijgen we altijd een speciale doos met daarin alles wat we nodig voor het maken van een review. Ook de doos die je als consument gaat is het uitpakken waard. De mooie witte doos met rode accenten heeft een inhoud die altijd stevig en keurig is ingepakt. Als extra heb je deze keer wederom een doorzichtige case die je toestel beschermt. Ook zijn er wat stickers met teksten als "Look out Smartphonekiller", leuk maar niet te verwaand worden OnePlus.

Waterdrop notch

Wij hebben de mat-zwarte uitvoering gekregen van OnePlus. Er is ook een glimmend zwarte uitvoering en OnePlus zou OnePlus niet zijn wanneer ze over een paar maanden een speciale uitvoering uitbrengen met een andere kleur. Het scherm is bijna hetzelfde gebleven als in de OnePlus 6, met 6,41 inch is het iets groter geworden. de OnePlus 6 had een beeldschermratio van 19:9, de OnePlus 6T heeft een beeldschermratio van 19,5:9.  Dit halve puntje extra scherm wordt veroorzaakt door de kleiner geworden notch. Deze heeft de vorm van een waterdruppel en minimaliseert de 'last' die je van een notch kunt hebben. Wat mij betreft veel beter als de brede notch van de OnePlus 6. Mocht je nog steeds bezwaren hebben dan kun je deze notch verbergen via de instellingen. Via de Oxygen OS-software kun je overigens nog veel meer instellen wat betreft het display en is er een Night- en Reading Mode. De eerstgenoemde modus zorgt voor een reducering van het blauwe licht wat beter voor je ogen is wanneer je in het donker leest. De Reading Mode haalt al het kleur uit je scherm wanneer je een boek leest. 

OnePlus 6T

Camera

De camera's van de OnePlus 6 T zijn niet veranderd wanneer we dat vergelijken met de OnePlus 6.   Achter zien we de 16 en 20 megapixelcamera's en voor zien we de 16 megapixelcamera. De camera aan de voorzijde heeft EIS (Electronic Image Stabilisation) gekregen, deze was naast OIS (Optische Image Stabilisation) op de achterzijde aanwezig. Beide hebben te maken met het stabiliseren van het beeld zodat je in de opname geen schokkende beelden krijgt. OnePlus claimt dat de software achter de camera's wel aangepast is. Er zijn  verbeteringen op het gebied van de selfies, foto's onder donkere omstandigheden en de Slow Motion. Dit gaan we natuurlijk allemaal testen want de fotografie op de OnePlus 6 was goed, maar zeker niet fantastisch.

Onder het beeldscherm is er ook niet veel veranderd. Er ligt nog steeds een Qualcomm Snapdragon 845 in het toestel en ook deze keer loopt het toestel ontzettend soepel. In de uitvoeringen van het toestel is wel wat veranderd. De versie met 64GB is geschrapt en je kunt nu kiezen uit 6 of 8GB aan werkgeheugen en 128 en 256GB intern geheugen. 

Foto met OnePlus 6T

Close-up 

Foto met OnePlus 6T

Foto met maximale (8x) zoom

3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting

Naast de waterdruppel-notch is het verwijderen van de 3,5 mm aansluiting voor OnePlus revolutionair te noemen. Zelf ben ik een Bluetooth-gebruiker waardoor het mij niet treft. Voor iedereen die hierdoor wel benadeeld worden zit er een dongle in de doos.  Het verwijderen van de 3,5 mm jack zorgt ervoor dat er ruimte over is voor twee dingen.

Onderzijde OnePlus 6T

De eerste is de vingerafdruksensor, deze is van de achterzijde naar de voorzijde verhuisd. De vingerafdruksensor zit nu onder het scherm. OnePlus gebruikt de techniek van Qualcomm maar wist ons te vertellen dat ze er nog een eigen sausje overheen hebben gegooid. Het gaat hier om een optische versie van de vingerafdruksensor. Onder het scherm zit een camera die met behulp van licht een 3D scan maakt van je duim (of een andere vinger) en controleert of deze klopt met de vingerafdruk(ken) die het heeft opgeslagen. In de korte tijd met het toestel moet ik constateren dat deze manier van ontgrendelen iets langzamer is dan die aan de achterzijde. Ook heb ik het idee dat je je duim exacter op de plaats moet leggen. OnePlus heeft wel een leuke animatie toegevoegd aan het ontgrendelmechanisme.

OnePlus 6T animatie

Het tweede voordeel van het ontbreken van de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting is dat er meer ruimte is voor de accu. In de OnePlus 6 ligt een 3300 mAh accu en in de OnePlus 6T is er ruimte voor 3700 mAh. Een grotere accu is altijd beter en omdat de accu van de OnePlus 6 maar net voldoende was hopen we in onze review te kunnen concluderen dat actie-radius van het toestel significant is verbeterd. 

Een groot voordeel is dat de OnePlus 6T op Android 9.0 Pie draait met de eigen Oxygen OS-laag eroverheen. Hierdoor maakt het toestel ook gebruik van de gestures welke we voor de review uitgebreid zullen uittesten. OnePlus maakt ook nog melding van Smart Boost. Deze functie zorgt ervoor dat zware apps sneller opgestart worden. Het is geen instelling in het instellingen-menu en waarschijnlijk moeten we het vergelijken met de GPU-Boost van Huawei. Ook bij OnePlus zal het maar bij enkele apps gaan werken, in de review zullen we proberen uit te zoeken hoe het nu precies zit met deze functie.

Beschikbaarheid

In de korte tijd met het toestel kan ik wederom vaststellen dat OnePlus weer een prima toestel op de markt heeft gebracht. Zoals ik als schreef is er te weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger om hier al tot baanbrekende inzichten te komen. Voordat ik tot een definitieve conclusie kan komen zijn er nog wel een aantal zaken die grondig getest moeten worden zoals de camera en de accu. De OnePlus gaat op 31 oktober in de verkoop via de pop-up store in Amsterdam. Vanaf 6 november zal het toestel ook te koop zijn via partner Belsimpel. De prijzen zijn als volgt:

OnePlus 6T 6GB/128GB €559

OnePlus 6T 8GB/128GB €589

- OnePlus 6T 8GB/256GB €639

De nieuwste artikelen over OnePlus 6T

Test nu alvast Zen Mode op jouw OnePlus-telefoon [+download]

Zen Mode op de OnePlus 7 Pro: zo word je weer helemaal zen in 20 minuten

Deze Android-smartphones doen mee aan het Android Q-bètaprogramma

OnePlus 6T nu al uitverkocht op OnePlus-website, hier kan je hem nog kopen

OnePlus kiest voor T-Mobile als eerste Nederlandse telecompartner

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (29)
Bezig met laden van reacties...