Eerste indrukken Elephone U Pro: dit is pas andere koek

Eerste indrukken Elephone U Pro: dit is pas andere koek

Chinese merken

Wij krijgen regelmatig toestellen aangeboden om te reviewen en daar proberen we er zoveel mogelijk van in behandeling te nemen. Tot voor kort zaten daar nooit onbekende Chinese merken bij maar de ontwikkeling gaat ook bij die fabrikanten zo hard dat we ook daar zo veel mogelijk toestellen van willen testen. Zonder uitzondering zijn dit smartphones die veel specificaties voor weinig geld bieden. Wij willen wel eens weten waar je dan op inlevert.

Elephone U Pro

Zo'n voor ons onbekend merk is Elephone dat onlangs een nieuw toestel op de markt heeft gezet, de U Pro. Gisteren hebben dit we de Elephone U Pro voor het eerst aangezet en naar aanleiding van de eerste paar uur kunnen we jullie alvast de eerste indrukken geven van dit toestel. Waar ik vaak na een halve dag al bij een toestel van de Chinese markt kan zeggen wat er aan scheelt moet ik eerlijk zeggen dat ik bij de Elephone U Pro zeer plezierig verrast ben.

Elephone U Pro

Een Chinees toestel lijkt vaak ergens op, dat hebben ze er nog niet helemaal uitgekregen, en dat is ook het geval bij deze Elephone. Wanneer je bekend bent met de Samsung Galaxy S7 Edge dan zul je direct een grote overeenkomst zien aan de voorzijde. Ook bij de Elephone U Pro loopt het 5.99 inch AMOLED-scherm af naar de zijkant, wat het Edge-effect oplevert. Ook de kwaliteit van het scherm is goed, heldere en scherpe kleuren misschien iets aan de verzadigde kant.

De achterzijde van ons reviewmodel is blauw en dat laat ons weer denken aan de HTC U11. Het blinkt aan alle kanten en valt zeker op door de schittering wanneer het licht er op valt. De dubbele 13 megapixelcamera's doen het ook prima al heb ik nog niet zoveel foto's gemaakt met het toestel. De vingerafdruksensor die onder de camera's zit valt een beetje tegen. Vooral omdat mijn dagelijkse toestel, de Huawei Mate 10 Pro, een vingerafdrukscanner heeft die razendsnel is.

Elephone U Pro voorzijde

De Elephone U Pro wordt geleverd met Android 8.0 Oreo en dat is echt heel uitzonderlijk voor toestellen uit China. Er is wel een skin van Elephone zelf maar die is best minimaal te noemen en de software is echt razendsnel. In de telefoon ligt een Snapdragon 660 met 6GB aan werkgeheugen en een interne opslag van 128GB. We hebben geen last van haperingen of andere rare dingen, het toestel loopt zo soepel als warme boter in een doosje. Voor ongewenste software van andere bedrijven hoef je ook niet bang te zijn. Naast een soundrecorder en een zaklamp kom je helemaal niks tegen.

Conclusie

De eerste paar uur met de Elephone U Pro waren zeer aangenaam en ik ben zeer prettig verrast door dit toestel. We vanaf nu het toestel een week lang testen in het dagelijks gebruik. Binnen twee weken kun jij dan lezen of ik nog steeds zo blij ben met de Elephone U Pro. De Elephone U Pro is al verkrijgbaar en kost €381,40.

Lees meer over:
Elephone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties