Eerste indrukken Nokia 8 Sirocco: het toestel dat eigenlijk niet gemaakt zou worden

Eerste indrukken Nokia 8 Sirocco: het toestel dat eigenlijk niet gemaakt zou worden

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia 8 Sirocco

Na de presentatie in Barcelona hebben we de Nokia 8 Sirocco al even in de hand gehad. Op zo een locatie is het zo druk dat je niet de tijd en de gelegenheid hebt om het toestel goed te testen. Daarom hebben we met veel ongeduld twee maanden op het testtoestel zitten wachten. Deze viel vandaag eindelijk (letterlijk) door de brievenbus, dus kunnen we dit aparte toestel aan een test onderwerpen.

Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is geen toestel zoals de anderen van het herboren merk uit Finland. Zowel wat betreft de uitvoering en de prijs zit dit toestel niet in de buurt komen van bijvoorbeeld de Nokia 7 Plus. De Nokia 8 Sirocco is met zijn €750 verreweg het duurste toestel uit het assortiment van HMG Global. In een gesprek met de vertegenwoordigers van dit merk vertelden ze ons dat ze zich wel degelijk beseffen dat de Nokia 8 Sirocco voor veel van de huidige Nokia-gebruikers (te) duur is. De verklaring waarom de Nokia 8 Sirocco toch gemaakt is is simpel: "Omdat het kan." Het bedrijf wil door middel van dit toestel laten zien dat ze ook het hogere segment aankunnen. Men verwacht niet dat de verkochte aantallen net zo hoog zullen zijn als die van de goedkopere modellen.

Dun

Een van de eerste dingen die opvallen aan dit toestel is het design. Wanneer je hem naast een andere smartphone legt zie je dat de Sirocco wat meer 'gedrongen' eruitziet.. Dat komt vooral omdat we nu al weer zo gewend zijn aan de 18:9-beeldschermen en de Nokia heeft een 16:9 en dat is het 'oude' formaat. Ik vind het, in combinatie met de 5.5 inch-afmeting van het scherm,best wel weer prettig. Over het POLED-scherm gesproken, dat buigt af naar de zijkant net als we dat bij de Samsung Galaxy 7 Edge zagen bijvoorbeeld. De zijkant is echt extreem dun en ik vraag me echt af of dat niet gaat irriteren wanneer je hem in je hand houdt.

Foto met de Nokia 8 Sirocco

Aan de achterzijde zit een dubbele 12 megapixelcamera met een enkele flitser. De camera-interface beschikt over een pro-modus en veel instellingen. Bovenstaande foto is gemaakt met alle instellingen op automatisch. We verwachten niet dat dit toestel zal gaan strijden met Huawei en Samsung om de beste resultaten van de camera maar het bovenstaande ziet er prima uit.

Nokia 8 Sirocco

Over de software hebben we al heel veel geschreven. Nokia omarmt Android One en daar gaat je hart als Android-purist toch wel sneller van kloppen. Hiervoor heb ik twee toestellen van Huawei en OnePlus gebruikt. Ik merk nu al verschil in de notificaties in vergelijking met Huawei, de skin van het Chinese merk heeft dat nog steeds niet onder controle.

Onder het scherm ligt een Qualcomm Snapdragon 835-chipset die kan rekenen op 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan interne opslag. En dat laatste kun je niet uitbreiden met een SDkaart, althans niet op mijn toestel.

Wat verwachten we van de Nokia 8 Sirocco?

Gezien de verkoopprijs van €750 mogen we wel een toestel verwachten dat zich op veel vlakken moet kunnen meten met de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20. Misschien dat we de lat dan net te hoog leggen wat betreft fotografie, maar dat zullen we zien in de uiteindelijke test. Wat verwacht jij van dit toestel en waar ben je benieuwd naar.

> Je kunt de De Nokia 8 Sirocco pre-orderen voor de prijs van €749 bij de MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Bol.com.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk