Zo upload en bekijk je een 360-gradenfoto op Facebook

Zo upload en bekijk je een 360-gradenfoto op Facebook

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

360-gradenfoto's op Facebook

We konden al 360-gradenvideo's bekijken op Facebook, bijvoorbeeld van een natuurgebied of de opening van een nieuw gebouw. Nu biedt Facebook ook ondersteuning voor 360-gradenfoto's, die voor de gemiddelde gebruiker een stuk eenvoudiger te maken zijn dan zo'n video. De komst van 360-gradencontent op Facebook is een toffe toevoeging voor iedereen, maar met name interessant voor wie een Virtual Reality (VR)-headset heeft. Zij kunnen de foto's en video's namelijk echt ervaren alsof ze erbij zijn, terwijl anderen moeten slepen op het scherm van hun smartphone, tablet of computer.

Stappenplan: zo upload en bekijk je de 360-gradenfoto's

Als er straks een 360-gradenfoto in je Facebook-tijdlijn verschijnt, is het wel zo handig als je weet hoe je hem optimaal bekijkt. En als je daarna denkt: 'dit wil ik ook', dan kun je er zelf een maken en uploaden. We leggen uit hoe je dat doet.

Een 360-gradenfoto schieten kan op twee manieren: met de panoramafunctie van je camera-app, of met een 360-gradencamera- of app. Denk aan de recent uitgebrachte Samsung Gear 360 of Google's Cardboard Camera-app. Na het maken van de foto ga je naar de Facebook-app- of website en maak je een statuspost aan waarbij je de foto selecteert. Vervolgens wordt die geüpload en zet Facebook hem om naar de beste kwaliteit. Nu kun je hem plaatsen en - net als je vrienden - bekijken.

Je herkent de 360-gradenfoto door het compasicoon. Klik je op de foto dan wordt hij beeldvullend. In de app bekijk je hem van alle kanten door met je vinger over het scherm te vegen of de telefoon te draaien. Op de computer moet je met de muis klikken en slepen. Heb je een Samsung Gear VR-ondersteunde smartphone dan zie je linksboven op de foto de melding 'Bekijk in VR'. Als je je telefoon in de headset klikt, kun je de content in Virtual Reality ervaren. Ga jij 360-gradenfoto's- of video's op Facebook plaatsen?

Bron: Facebook

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk