24 uur batterij, dat is wat Google belooft voor Pixel Watch. Google heeft nu uiteengezet hoe het bij die maximum van 24 uur komt, zodat je een beter beeld hebt van wat je mag verwachten van deze nieuwe wearable.
Maximale batterijduur
Bij de lancering liet Google alleen weten dat de “maximale batterijduur bij benadering is en gebaseerd is op tests met preproductie hardware en software.” Het is ook niet makkelijk om iets te zeggen over de batterijduur: dat is bij een telefoon al moeilijk, omdat het er vanaf hangt of je constant YouTube kijkt en op TikTok swipet, of dat je je toestel amper aanraakt en er sporadisch een WhatsAppje op leest.
Datzelfde geldt voor wearables. Heb jij je slimme horloge gelinkt aan WhatsApp en gaat het in één van je groepsgesprekken de hele dag los met allemaal plaatjes en gifjes, dan gaat je horloge dat elke keer weer moet oplichten een stuk harder qua accuduur. Inmiddels heeft Google besloten om iets meer context te geven bij hoe het op die 24 uur komt, want de kans is immers groot dat je die niet haalt.
Google Pixel Watch
In het hulpartikel van Google over Google Pixel Watch opladen en batterijduur verbeteren is te lezen wat zo’n accuduur van 24 uur inhoudt:
- 240 meldingen
- 280 tijdcontroles
- Een LTE-telefoongesprek van 5 minuten
- 45 minuten LTE en GPS-training met gedownloade YouTube-muziek afgespeeld
- 50 minuten navigatie (Google maps) terwijl Bluetooth verbonden is met een telefoon
Dit is ervan uitgaande dat het horloge de standaardinstellingen gebruikt, inclusief een uitgeschakeld Always-on scherm. Je kunt ook 24 uur halen met het Always-on scherm aan, maar dan kun je bijvoorbeeld die navigatie en de training wel op je buik schrijven.
Slim horloge
Het is niet ongebruikelijk dat een fabrikant specificeert wat je van die accuduur mag verwachten. Apple doet dat al een tijd: zijn “hele dag”-accuduur is gebaseerd op: 90 tijdcontroles, 90 meldingen, 45 minuten app-gebruik en een training van 60 minuten met muziekweergave van Apple Watch via Bluetooth. Daarbij heeft het het slimme horloge constant verbinding met de iPhone via Bluetooth.
Wat ons betreft mogen fabrikanten dit vaker doen, misschien ook wel voor telefoons. Immers zegt zo’n accuduur zonder deze belangrijke extra informatie eigenlijk niets. Het lijkt soms alsof die accuduur is gebaseerd op alleen de gadget aan hebben, maar dat is dus niet zo.
Wat vind jij van de accuduur van Pixel Watch? Is die acceptabel? Laat het achter in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Jaren terug was ik op zoek naar een wearable van Fitbit. Een zaak waar ik de wearable mogelijk zou kopen, ging het bedrijf sluiten en bood leuke kortingen aan. Thuis een review van de beoogde wearable gelezen om te beoordelen of het wel wat zou zijn. Een andere dag de winkel bezocht om zaken te doen en werd er een smartwatch met 50% korting aangeboden. Deze aangeschaft maar kort er na heel snel van de hand gedaan omdat de batterij het einde van de dag niet kon halen. Bovendien is het scherm zo klein dat het geen overweging is om de smartphone thuis te laten.
Uiteindelijk de keuze gemaakt om een minder slim horloge te gaan gebruiken. Accu houd het met gemak 10 dagen vol.
Dit Pixel horloge zou enkele kans maken bij mij. Zal de accu toch echt minimaal 7 dagen mee moeten gaan.
Ik lees dat veel gebruikers (ruim) over de 24 uur aangegeven accuduur gaan.
Heb nog steeds een samsung watch 46mm zit op dit moment van schrijven nog op 92% batterij duur.
Voor een smartwatch van die prijs mag je meer van de accu verwachten.
We zijn paar jaar verder… En een smartwatch die maar net 24u meegaat als je allèèn naar kijkt…. Is gewoon kansloos!
Regel één : Koop géén gadgets op basis van verwachting of beloftes!
Jij schrijft ook altijd maar wat. Hartslag ’technieken’. Dit is gewoon een softwarematige keuze. Met het continu monitoren van de hartslag zijn er diepere analyses mogelijk. Zoals bijvoorbeeld de Whoop (welke ook een continu meting heeft). Zo zijn veranderingen in de hartslag beter te analyseren. Het is een keuze en geen techniek. Waarschijnlijk is dit later door updates gewoon aan te passen. Echter zal jij altijd ongefundeerde berichten plaatsen die vaak kant noch wal raken.
Het is wat Google juist niet zegt. Bijvoorbeeld moderne smartwatches maken gebruik van efficiënt hardslagmeting , Google maakt nogsteeds van constante hartslag meet technieken.
Hi Pintoil,
Zegt Google hiermee juist niet dat het alleen gaat om ernaar kijken?
Misschien dat fabrikanten een (gemiddelde) basis gebruikshandelingen kunnen afspreken met aantal acties waardoor je een goed vergelijk kan krijgen.
Dat vind ik een goed idee! 🙂