YouTube Vanced-app stopt na juridische dreiging van Google

YouTube Vanced-app stopt na juridische dreiging van Google

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Vanced, een populair alternatief voor de YouTube-app houdt op te bestaan. Er komen geen toekomstige updates meer en ook de downloadlinks voor de app gaan offline. De oorzaak is dat Google dreigt om juridische stappen te zetten tegen de ontwikkelaas van Vanced.

YouTube Vanced stopt

Het komt niet geheel als een verrassing, maar het verhaal van de Vanced, de bekende YouTube-app die door derden is gemaakt, komt tot een einde. Vanced heeft dat zelf bekend gemaakt via zijn sociale mediakanalen. Op Twitter lezen we:

"Vanced wordt niet langer ondersteund. In de komende dagen worden de downloadlinks weggehaald en verdwijnt de website. We weten dat je dat niet graag wil horen, maar het is iets wat we moeten doen. Bedankt voor jullie steun de voorbije jaren."

Bij The Verge zeggen de eigenaars van Vanced dat ze recent een brief hebben ontvangen van Google en die dwingt de ontwikkelaars om het werk neer te leggen en ook te stoppen met het aanbieden van de app. Vanced moest alle verwijzingen naar YouTube verwijderen, het logo veranderen en links weghalen die naar YouTube verwijzen.

YouTube zonder advertenties

Vanced was een populair alternatief voor de YouTube-app die door Google zelf werd uitgebracht. Dat komt voornamelijk doordat je met de app advertenties kon blokkeren zonder dat je geabonneerd hoeft te zijn op het YouTube Premium-abonnement. Daarnaast had de app ook functies die je niet in de officiële app vindt en ze heeft ook een echt donker thema, vergeleken met het lichtgrijze thema van de YouTube-app.

Gerelateerde artikelen

Het is vooral dat gratis en advertentievrij kijken wat vermoedelijk voor Google als een doorn in het oog was. Zeker omdat YouTube ook zoekt naar manieren om meer abonnees te winnen voor YouTube ¨Premium. Het videoplatform experimenteerde bijvoorbeeld sinds vorig jaar met een goedkoper Lite-abonnement dat eveneens de advertenties weghaalt.

Tips voor Vanced-gebruikers

Op het moment van schrijven is Vanced nog steeds te downloaden via de website en de app blijft werken, ook nadat ze niet meer officieel ondersteund wordt. Het is alleen maar de vraag hoe lang dat nog het geval zal zijn.

Lees ook hoe je via een eenvoudig trucje in YouTube-advertenties kan weghalen. Daarnaast kan je ook op de achtergrond muziek luisteren zonder dat YouTube geopend moet zijn. Heb jij YouTube Vanced gebruikt en ga je de app missen als ze straks niet meer zou werken? Overweeg je om dan toch een YouTube Premium-abonnement te nemen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk