YouTube Premium gezinsabonnement wordt duurder in deze landen

YouTube Premium gezinsabonnement wordt duurder in deze landen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een van de voordelen van het hebben van het hebben van een gezinsabonnement is de prijs. Je bent meestal goedkoper uit dan met meerdere afzonderlijke abonnementen. Dat geldt ook voor het gezinslidmaatschap van YouTube Premium alleen is er nu minder goed nieuws voor deze klanten.

YouTube Premium wordt duurder

Google gaat de prijs van het gezinsabonnement in een aantal landen verhogen. Verschillende klanten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Turkije en Japan hebben een e-mail ontvangen waar dit in staat. Dat meldt 9to5Google. Voor de Amerikaanse en Canadese abonnees wordt de prijs met 5 dollar verhoogd van 17,99 naar 22,99 dollar. De andere YouTube Premium-abonnementen blijven vooralsnog ongemoeid.

Waarom deze prijsverhoging wordt doorgevoerd, is niet bekend. Volgens de supportsite van YouTube kan Google zijn lidmaatschapsprijzen van tijd tot tijd aanpassen om de veranderingen op de markt bij te blijven, zoals inflatie en lokale belastingwijzigingen.

Gerelateerde artikelen

YouTube Premium werd in 2018 in Nederland gelanceerd. Een abonnent kost nog altijd 11,99 euro per maand. Een gezinsabonnement voor YouTube Premium, waarvan je met maximaal vijf anderen gebruik kunt maken, kost 17,99 euro per maand. Mochten wij een prijsverhoging krijgen, dan lijkt het erop dat het gezinsabonnement op YouTube Premium 22,99 euro per maand gaat kosten.

Mocht het daadwerkelijk zover komen, dan zal Google je minstens 30 dagen van tevoren over een prijsverhoging informeren. Als bijvoorbeeld de prijs voor nieuwe gebruikers op 1 september verhoogd wordt, dan wordt het hogere tarief pas in rekening gebracht vanaf de volgende betaalcyclus in oktober.

Heb jij een YouTube Premium-abonnement? Zo ja, welke? Laat het ons weten in de reacties.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..
De populairste artikelen over streamingdiensten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk