Xiaomi's nieuwe smart lock bevat functie waar de concurrentie alleen nog van droomt

Xiaomi's nieuwe smart lock bevat functie waar de concurrentie alleen nog van droomt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Smart locks zijn slimme sloten die je woning een stukje dichter bij het huis van de toekomst brengen. Xiaomi maakt zijn variant van de smart lock weer wat slimmer door er een functie toe te voegen waar de concurrentie alleen nog van droomt.

Wat is een smart lock?

Een smart lock of slim slot wil het conventionele slot op jouw voordeur inclusief de sleutels overbodig maken. Hiervoor wordt elektronica gebruikt. Voorbeeld zijn een pincode die je intikt op een draadloos keypad, een vingerafdrukscanner op het slot of een app op je smartphone. Een slim slot kan ook extra functies bevatten zoals het op afstand kunnen openen van de deur of mensen die een sleutel hebben op bepaalde tijden binnen kunnen laten, zoals de schoonmaakster.

Gerelateerde artikelen

Er zijn inmiddels meerderde fabrikanten die zo'n slim slot aanbieden zoals Nuki, Bold en het Nederlandse LOQED. Je leest hier alles over slimme sloten op Androidworld. De nieuwste fabrikant in dit segment is Xiaomi. Deze fabrikant heeft een slim slot met de ietwat onaantrekkelijke naam Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock X aangekondigd. Dit slot herkent het gezicht van de huiseigenaar en opent vervolgens de deur.

Xiaomi's slimme slot met gezichtsherkenning

Het smart lock maakt gebruik van 3D-gezichtsherkenning en volgens Xiaomi gaat het om het "hoogste niveau van gezichtsherkenningsbeveiliging". Je hoeft niets te doen als je naar de deur loopt, want deze opent onmiddellijk zodra je gezicht wordt herkend.

Ik schreef eerder al dat het vertrouwen in een slim slot om de deur te openen voor velen nog net even een brug te ver. Een slim slot dat werkt met gezichtsherkenning zal de overstap zeker niet makkelijker maken. We weten al dat deze vorm van beveiliging op smartphones niet altijd even betrouwbaar is en bijvoorbeeld eenvoudig te omzeilen is met een foto. 3D-gezichtsherkenning is daarentegen wel een geavanceerdere vorm van beveiliging en zal wellicht beter werken.

Xiaomi's nieuwe smart lock bevat functie waar de concurrentie alleen nog van droomt

Het slot gebruikt voor de gezichtsherkenning een ultrasone sensor die kan detecteren wanneer er iemand voor je deur staat. Als die persoon te lang bij je deur blijft hangen, kan het je zelfs op de hoogte stellen via de Mijia-app. Het slimme slot bevat daarnaast ook verschillende andere manieren om de deur te openen in het geval de gezichtsherkenning niet werkt.

Het slot heeft verder een AMOLED-scherm, een ingebouwde 6.250 mAh-batterij die je een behoorlijke tijd zou moeten meegaan en werkt met Mijia en Homekit. Over ondersteuning voor Google Home wordt niets vermeld. Het slimme slot kan vanaf 12 oktober besteld worden. Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

Wat vind jij van een smart lock met gezichtsherkenning? Is het het overwegen aan of brand je je vingers sowieso nog niet aan slimme sloten? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Xiaomi's nieuwe smart lock bevat functie waar de concurrentie alleen nog van droomt

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk