Xiaomi's nieuwe draadloze oplader lijkt wel pure sciencefiction

Xiaomi's nieuwe draadloze oplader lijkt wel pure sciencefiction

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft de Mi Air Charge aangekondigd: een draadloze oplader die je telefoon gewoon oplaadt als je hem in de lucht houdt. Xiaomi laadt je telefoon van op afstand op met straalvorming.

Xiaomi Mi Air Charge

Het lijkt wel recht uit een sciencefictionfilm, de nieuwe Mi Air Charge-technologie die Xiaomi voorstelt in een blogbericht. Terwijl je met je telefoon rondwandelt door de kamer, wordt het apparaat van op afstand opgeladen. Je hebt dus niet lager een draadloze oplader nodig waar je smartphone op moet rusten. Xiaomi zegt dat de technologie straks gebruikt wordt om niet alleen smartphones op te laden maar ook smartwatches en andere apparaten in je huis.

De Mi Air Charge kan apparaten opladen met een vermogen van 5 watt, en het gebruikt straalvorming en een opstelling van 144 antennes om heel doelgericht je apparaat te bereiken. De stralen zelf zijn een millimeter breed en ze bereiken het apparaat aan de hand van een zogenaamde "beacon-antenne". Vervolgens is er nog een tweede opstelling van antennes die het signaal omzetten naar elektrische energie via gelijkrichting.

via GIPHY

Technische demo

Xiaomi bevestigt dat het op dit moment de technologie enkel voorstelt, en de Mi Air Charge is dus nog geen product dat al klaar is voor consumenten. Mogelijk zijn er ook nog technische uitdagingen door voorwerpen die in de weg staan en het signaal verstoren. Daarnaast is er nog niet bekend of er gezondheidsrisico's verbonden zijn aan de straling.

via GIPHY

Toch spreekt de Mi Air Charge tot de verbeelding, want deze technologie kan in principe heel wat apparaten in je huis zonder bedrading laten werken. Het is niet bekend wanneer Xiaomi het apparaat wel als product op de markt wil brengen. Wat denk jij van deze oplader? Is het volgens jou pure sciencefiction, een slim idee of in de eerste plaats de nachtmerrie van Stop5G-aanhangers? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk